Történeti idő és jelenlét Kalotaszegen

Időpont

2023. December 7. Thursday

18:00

Helyszín

Hagyományok Háza

1011 Budapest, Corvin tér 8.

Magyarország

Balogh Balázs - Fülemile Ágnes:
Történeti idő és jelenlét Kalotaszegen - Fejezetek egy emblematikus néprajzi táj jelképpé válásának történeti, társadalmi folyamatairól.

Balogh Balázs és Fülemile Ágnes néprajzkutató szerzőpáros a rendszerváltás óta végez néprajzi terepmunkát Kalotaszegen, a művészetben, a tudományban és a közgondolkodásban egyaránt kiemelt szerepet játszó erdélyi tájegységen. A közelmúltban megjelent munkájukban kutatásaik újabb eredményeit teszik közzé: a Kalotaszegről élő kép, a regionális identitás változásai a történelmi hatások következtében, a tájegység térszerkezete, kapcsolatrendszere, a szórványosodás kérdései kerülnek górcső alá.

A kötetről, a tudományos eredményekről és az állomásozó terepmunka személyes megéléséről Sándor Ildikó a Hagyományok Háza Közművelődési és Tudományos Szakcsoport szakmai vezetője beszélget a szerzőkkel.

Jegyár:
1500 Ft

Hagyományok Háza, Borbély Jolán terem
Jegyvásárlás

Szervező

Hagyományok Háza

Kapcsolódó oldalak

Részletek

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.