A népi hegedűoktatás módszertana

Időpont

2024. February 24. Saturday

Helyszín

Hagyományok Háza

1011 Budapest, Corvin tér 8.

Magyarország

30 órás akkreditált képzés pedagógusok számára

Intézmény nyilvántartási száma: B/2020/000425
Akkreditációs szám: A/13057/2023A Hagyományok Háza legújabb akkreditált képzése népi hegedűoktatóknak fél évszázados visszatekintéssel a népi hegedű oktatási gyakorlatára.

hegedu

A fél évszázadra visszatekintő népi hegedűoktatási gyakorlat – legyen szó iskolarendszeren belüli vagy kívüli oktatásról – során számtalan tapasztalat gyűlt össze, melyek rendszerezése, egységesítése és átadása rendkívül időszerű és hiánypótló feladat. A népi hegedű tanításának módszereiről eddig még nem született összefoglaló szakirodalom, ám számos oktató tanít kiváló módszerekkel, ötvözve a klasszikus és a népi hegedűoktatás gyakorlatait. A továbbképzés célja olyan pedagógiai módszerek bemutatása kezdő és gyakorló népi hegedűtanárok számára, melyek hatékonyan használhatók a hangszerjáték oktatása során, a művészetoktatás alap- és középfokán, ideértve az iskolarendszeren kívüli oktatási színtereket is.

A képzés időbeosztása

A képzés a szombati és vasárnapi oktatási napokon 9:30-15:30 között zajlik.


Tanfolyami alkalmak

2024. február 24.
2024. február 25.
2024. március 9.
2024. március 10.
2024. március 23.
A vizsga időpontja: 2024. április 13. 10:00-14:00


Oktatók

Blaskó Csaba – a Váci Bartók Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, AMI népi hegedű tanára, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folyó népzenetanár képzés tanítási gyakorlatának gyakorlatvezető tanára középfokon, szakvizsgázott pedagógus (zenei mentor- és gyakorlatvezető tanári szakterületen)


Horváth Attila – az Óbudai Népzenei Iskola és a Ward Mária Zeneművészeti Gimnázium tanára, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folyó népzenetanár képzés tanítási gyakorlatának gyakorlatvezető tanára alap- és középfokon


Kuczera Barbara – az Óbudai Népzenei Iskola és a Budafok-Tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola népi hegedű tanára, a Méta Tábor állandó oktatója, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folyó népzenetanár képzés tanítási gyakorlatának gyakorlatvezető tanára alapfokon


Tanfolyami díj

A képzési díj összesen 50.000 Ft/fő, mely tartalmazza a képzés teljes díját és a vizsgadíjat is.

A tandíjat egy összegben a következő bankszámlára kérjük befizetni:
Bankszámlaszám: 10032000-01739716-00000000
Kedvezményezett neve: Hagyományok Háza
A közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: Hegedűoktatás tandíj 61201/6521*jelentkező neve*


A jelentkezés menete

A tanfolyamra az alábbi linken elérhető jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni:
Jelentkezem a tanfolyamra


Felhívjuk a figyelmet, hogy a jelentkezés a kért dokumentumok feltöltésével és a tandíj befizetésével válik érvényessé.

Jelentkezési határidő vége: 2024. január 18.


A jelentkezés feltételei

A képzésre való jelentkezés feltétele: szakirányú végzettség, népi hegedűművész-tanár, népzene- és népikultúra-tanár diplomával kell rendelkezni.

Az online jelentkezési lap beküldésével a jelentkező elfogadja a jelen felhívásban írtakat (így különösen a részvételi díjjal, eszközökkel kapcsolatos és egyéb részvételi feltételeket), emellett hozzájárul személyes adatainak a következő célok érdekében történő kezeléséhez: a megadott adatokat a Hagyományok Háza a jelentkezés adminisztrációjához, a jelentkezettek értesítéséhez, a képzési szerződések előkészítéséhez használja fel. A jelentkezési lapot beküldő tudomásul veszi, hogy személyes adatai kezelésének egyéb feltételeit a Hagyományok Háza erre vonatkozó Adatkezelési Tájékoztatója https://hagyomanyokhaza.hu/hu/adatvedelem tartalmazza.

Kérjük, hogy a jelentkezési lapon pontos, a személyi igazolványában szereplő adatokat és valós elérhetőséget (cím, e-mail, telefonszám) adjon meg!

Felhívjuk a figyelmét, hogy a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló dokumentum feltöltése nélkül a jelentkezést nem tudja lezárni és elküldeni!

A jelentkezési határidő jogvesztő: a határidőn túl érkező jelentkezések érvénytelenek, így azokat a Hagyományok Háza nem bírálja el.

Jelentkező tudomásul veszi, hogy a minimális létszám (12 fő) betöltésének hiányában a Hagyományok Háza a képzést nem indítja el, illetve a maximális létszám (25 fő) elérése esetén, az első 25 főn túli jelentkezők várólistára kerülnek, és csak az esetlegesen kieső résztvevők helyének feltöltése esetén, jelentkezési időrendi sorrendben van lehetőség a tanfolyamra való bekerülésre. A Hagyományok Háza a sikeres jelentkezésről e-mail formájában értesíti a jelentkezőket.

Általános információ és tájékoztatás

A Hagyományok Háza a képzéssel kapcsolatban kizárólag írásban ad felvilágosítást a jelentkezők részére
a nagy.viktoria@hagyomanyokhaza.hu e-mail címen kérhető.

Szervező

Hagyományok Háza

Kapcsolódó oldalak

Részletek + jelentkezés

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.