Tititá családos tánctábor

Időpont

2024. July 8. Monday –
2024. July 12. Friday

Helyszín

3728 Gömörszőlős

Magyarország

Kedves családos néptáncosok!
Magyar Zsuzsi és Nagy Józsi vagyunk, néptáncoktatók és 2 (hamarosan 3) kisgyermek szülei.
Ismerősi, baráti, táncosi körünkben már mesélgettük többször, többeteknek, hogy mivel pár éve magunk is beléptünk a "kisgyerekes családok klubjába", magunk részéről is egyre inkább feltámadt az igény egy családos - de nem gyerek! - tánctábor megszervezésére.
Az ötletet, inspirációt a korábban általunk vezetett Rege Táncegyüttes elmúlt évekbeli nyári táborai adták, ahol gyerekek és szüleik egyszerre voltak jelen, a mi próbateremben szocializálódott porontyaink pedig hihetetlenül élvezték, hogy anyáék melllett, de mégis korukbeli, illetve kisebb-nagyobb gyerektársasággal együtt bandázhattak, amíg a szülők a tá-tá-tititát tanulták tőlünk.
Ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy talán részetekről is megvan az igény, hogy újra néptáncoljatok - ha nem is az esti, tudjuk, nem családbarát próbaidőpontokban - hanem együtt, a párotokkal, akár egy nyári, intenzív pár nap keretében.
A tábor mégis családos: a próbákon kívüli programok (pl. kirándulás) a gyerekekkel együtt zajlanának, és a tánctáborokban szokásos napirendet, szállásbeosztást próbálnánk családbarát formában, a gyerekes igényekhez mérten igazítani (pl. étkezések, esti programok, különböző típusú és árú szálláslehetőségek stb.).
Ennek a két vágyunknak a megvalósításába fogtunk most bele, miszerint szeretnénk 2024 nyarán szervezni egy családos néptánctábort, ahol a tánctanítás elsősorban nektek, felnőtteknek szólna, a gyerekekre viszont a próbák alatt vigyáznának, elfoglalnák őket, és természetesen bevonnánk őket is a tábori táncos-énekes programokba egy-két ölbéli foglalkozással, gyerektánccal, énektanítással, hogy a szüleik hobbija számukra is természetessé váljon!
A mi saját családunkon pár éve már "teszteljük" ezt, és nagy öröm a most 4 és 2 évesünktől visszahallani az élményeiket, és hogy a táncot kis barátokkal is összekötik.

*** A JELENTKEZÉS MÁRCIUS ELEJÉN INDUL! ***
A tábort hamarosan pontos részletekkel együtt is meghirdetjük, a részvételi díjakat és jelentkezési feltételeket jelentkezési lapunkon találjátok majd.

Időpont: 2024. július 8-12. (hétfő déli érkezéssel, péntek délelőtti távozással)

Helyszín: Gömörszőlős, egy bájos borsodi zsákfalu a Gömör-Tornai-karszt elbűvölő vidékén

Szállás: 4 nap/4 éjszaka vendégházakban, illetve lehetőség van (korlátozott számban) sátrazásra is
Étkezés: teljes ellátás hétfő ebédtől péntek reggeliig az Ökológiai Intézet éttermében (tájjellegű ételek helyi termelői élelmiszerek felhasználásával)

Tervezett programok:
- tánctanítás felnőtteknek (a jelentkezőkhöz igazítva)
- napkezdő folkfitnesz és napzáró folkjóga a szabadban
- gyerekvigyázás, gyerekprogramok a szülők táncpróbája alatt (kézműves foglalkozás, tánc a nagyobb gyerkőcöknek is)
- énektanulás mindenkinek, a legkisebbeknek ölbéli mondókázó
- élőzenés családi és felnőtt táncház
- közösségi programok, kirándulás a környéken

További részletekről és egyéni igényekkel érdeklődhettek a tanfolyam@magyarneptanc.hu címen, valamint a +36 20 970 3625-ös telefonszámon.

Sok szeretettel vár titeket kis tititás családunk!

Szervező

Tititá Táncműhely

Magyar Zsuzsanna és Nagy József

tanfolyam@magyarneptanc.hu

+209703625

Kapcsolódó oldalak

Facebook esemény

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.