Martin György Szakkönyvtár

Időpont

2024. April 15. Monday

18:00

Helyszín

Hagyományok Háza

1011 Budapest, Corvin tér 8.

Magyarország

Új programsorozat a Martin György Szakkönyvtárban!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, kutatót, és a táncházmozgalom iránt elkötelezett barátot a Táncház Archívum exkluzív nyitott napjaira. Célunk, hogy közelebb hozzuk az emberekhez az archívum kincseit, megismertetve őket a táncházmozgalom gazdag történetével, annak jelentőségével és a hozzá fűződő személyes történetekkel.
Miért érdemes eljönni?
Lehetőséget biztosítunk az adott témakörhöz kapcsolódó archív anyagok megismerésére, valamint inspiráció merítésére a jövőbeli kutatásokhoz. Klub jellegű találkozó, ahol alkalom nyílhat baráti beszélgetésekre az új élmények, vagy a nosztalgia jegyében.
Az első alkalom témája: a TÉKA
A TÉKA együttes 1976-ban alakult Budapesten. Küldetésüknek érezték, hogy a magyar népzene eredeti hangzásvilágát megőrizzék később pedig tudásukat átadják a fiatalabb generációknak. Nevükhöz kötődik a legendás Téka népművészeti tábor, ahol ezrek váltak a magyar kultúra elkötelezettjeivé. 1977 óta működő klubjuk az egyik legközkedveltebb táncházak közé tartozott.
Hogyan indult minden, ami Téka?
Fedezd fel velünk a táncházmozgalom lenyűgöző világát, és merülj el a téma iránti szenvedélyünkben! Töltsd velünk ezt az időutazást, ahol minden alkalom egy újabb fejezet a táncház történetéből. Ha érdekel a táncházmozgalom múltja csatlakozz hozzánk, és légy részese egy felejthetetlen élménynek!

Hagyományok Háza, Martin György Szakkönyvtár

Bejárat az Iskola utca felől.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, a regisztrációs linken töltsd ki az űrlapot!

Szervező

Hagyományok Háza

csaszar.izabella@hagyomanyokhaza.hu

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.