Kaláka Fesztivál: Muzsikás

Időpont

2024. June 29. Saturday

22:00

Helyszín

3300 Eger, Érsekkert

Magyarország

Az 1973-ban alakult Muzsikás Magyarországon az egyik legnépszerűbb, külföldön a legismertebb magyar népzenei együttes. Az ország kulturális nagykövetei közé sorolják őket. Otthonosan mozognak mind a folk, népzenei és világzenei fesztiválokon, mind komolyzenei koncerteken. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Jelen vannak a legjelentősebb koncerttermekben, fesztiválokon, lemezeik világszerte kaphatók az angol-amerikai RYKODISC cég kiadásában. Koncertjeikről és albumaikról elismerően írnak a legnagyobb napilapok, folyóiratok, és zenei szaklapok.
A nagy hangversenyek mellett a Muzsikás rendkívül fontosnak tartja a legkisebbeknek tartott rendszeres gyerektáncházat és az összevont rendhagyó iskolai ének-zeneórákat.
Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc díj, a Magyar Örökség díj, a Kossuth díj és a Prima Primissima díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.
Sajnálatos módon a múlt év őszén végleg elbúcsúzott a zenekartól az egyik alapító tag, Éri Péter (brácsa, kontra, mandolin, furulyák, ének), kinek áldott emléke velünk van minden koncerten.
Ezen az alkalmon velünk lesznek:
Sipos Mihály – hegedű
Porteleki László – hegedű, koboz, tambura, ének
Hamar Dániel – nagybőgő, gardon, dob
Mester László – brácsa
Kacsó Hanga – ének, tánc
Berecz István – tánc
44. Kaláka Fesztivál - 2024. június 27-30. Eger
📢 Jegyinformáció: https://kalakafesztival.hu/jegyinformacio/
🎼 Részletes program: https://kalakafesztival.hu/programtabla/
➡️ Jegyek és bérletek: https://kalakazenebolt.hu/termekkategoria/koncertjegyek/kalaka-fesztival/

Kapcsolódó oldalak

Weboldal

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.