Kárpát-Medencei Örökségünk Fesztivál

Időpont

2024. June 29. Saturday

11:00

Helyszín

Lovasközpont

6782 Mórahalom, Nyereg sor 4.

Magyarország

Néptáncegyüttesek közreműködésével határon innen és túl: a szabadkai Bunjevačko Kolo és a Tálentum Egyesület, az újvidéki Nera tánccsoport, a deszki Bánát Táncegyüttes, a kiskunhalasi Halas Táncegyüttes, a csongrádi Alföld Néptáncegyüttes, a kalocsai Csajgorás Táncegyüttes, a makói Forgatós Táncegyüttes és Mórahalom Néptánc Egyesület.

A talpalávalót a Juhász zenekar szolgáltatja, amelyet színes kísérő programok, népviselet-kiállítás és bemutató, kézműves vásár és táncház tesznek még emlékezetesebbé.

--------------
Hozomány – A tánc összehoz címmel nemzetközi néptánc találkozót rendeznek szombaton Mórahalmon. Az esemény koreográfusa, Doktor László, a makói Forgatós Táncegyüttes művészeti vezetője arról számolt be: a homokhátsági város önkormányzata őt kérte fel arra, hogy megszervezze ezt a fesztivált. Magyar és szerb együttesek, csoportok mutatkoznak be a Futó-Dobó Lovasközpontban. Doktor László hozzátette: a Juhász Zenekar szolgáltja majd a zenét.

Doktor-Bagaméri Andreától megtudtuk: a program már délelőtt 11 órakor a Szent Erzsébet Gyógyfürdőben kezdődik, ahol a Kóka Néptáncegyüttes tagjai tartanak viselet-bemutatót. A lovasközpontban 13 órától különféle kísérőrendezvények várják a látogatókat. Az együttesek 18 órától mutatkoznak be. A fellépések után sem érdemes még hazamennie a közönségnek, ugyanis táncházat szerveznek a részükre.

Kapcsolódó oldalak

Részletek

Jegy

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.