A népzenekutatás története

Rajeczky Benjamin

Tartalomjegyzék

A kiadó előszava

„NÉPZENEI FÜZETEK” címmel új kiadványsorozattal jelentkezünk. A népzene aktív elsajátításának és a népzenetudománynak egy-egy területét feldolgozó tanulmány, példatár, hangszeriskola közreadásával, elsősorban tanfolyamaink hallgatóinak kívánunk oktatási anyagot biztosítani. Természetesen e füzetekből a népzenészeken, népdalkörvezetőkön és néptáncoktatókon kívül haszonnal bővítheti ismereteit valamennyi érdeklődő, zenész, pedagógus és diák egyaránt.

A sorozat első füzete „A népzenekutatás története”. E fiatal tudományág hazai és nemzetközi fejlődésének átfogó leírása és elemzése kapcsán a szerző - aki e terület egyik legtekintélyesebb hazai tudósa - a kutató- és rendszerezőmunka legidőszerűbb problémáiba avat be bennünket, és egyben segítséget ad a népzene lényegének megértéséhez is.

Módszertani Intézet
Tánc- és Zenei Osztály(*)

 

(*)Kiadó: Országos Közművelődési Központ Módszertani Intézete. Felelős szerkesztő: Héra Istvánné. Sorozatszerkesztő: Eredics Gábor. Készült a házi nyomdában 1000 példányban, 1986 szeptemberében. A tanulmányt lektorálta: Dobszay László.

text