Folkrádió

Fórum

Gondoltam, beszélgethetnénk arról, hogy ki hol volt már eddig tánctáborban, milyen volt, mi tetszett benne, mi nem tetszett, idén ki merre megy.

Bányai Zsófia

Új hozzászólás írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

molnár kriszta - 2010. június 25., 13.42

sziasztok, Kalotaszentkirályra megy valaki táborba aug 1-8- ig? kocsisokhoz csatlakozék. molnarkriszta79@gmail.com

Janka - 2010. június 17., 17.57

Sziasztok!
Én a gyimesközéploki táborba mennék, és ha valaki megy kocsival, és el tudna vinni, nagyon örülnék!
Köszi! Janka

Jámbor Rozália - 2010. június 10., 11.41

Sziasztok!
Megy valaki busszal vagy autóval a csíkborzsovai Csűrdöngölő táborba?
Mi ketten vagyunk, és szívesen csatlakoznánk.

ZsiBai - 2010. június 7., 12.19

Sziasztok ha valaki erdekel lessz Szilagysagi tanctabor ahol megismerkedhettek szilagysagi tancokkal ,verbunkal es zsibaival (legenyes)tovabba kezmuveseg :gyongyozes,nemezeles,vesszofonas stb.Egyebb jo szorakozasok :hintoval falu latogatas,kenyersutes es mas finom dolgok keszitese (ti keszithetitek,es meg ehetitek),ijaszat,sarkanyrepulozes Kraszna felett,enek tanulas,csujogatok,jatekok peldaul :meta,minden este tanchaz egesz 12-oraig,filmvetites (estimese,film)12-oratol 13,14-oraig,Satorozas (azt ti hozzatok ":)"),furdes medence es meg sok sok jo dolog. Helyszin:Romania:Szilagymegye:Kraszna:a legelon ahol egy gyonyoru szeg tabor van epitve fabol jo kondiciokkal (illemhely,melegvizes zuhanyozok,tanc csur,kezmuves csur,konyha stb) SZERETETTEL VARUNK MINDENKIT HA VALAKIT ERDEKEL TOBB INFOT TUDOK ADNI AZ Email CIMEMEN: az0re@yahoo.com UDVOZLETTEl NAgyon szupi lessz ! Ilyen tanchaz egesz Romaniaban nincs sot egesz Erdelyben !! Koreografus (Antal Roland, Antal Dora, Puskas Laszlo )Nagyon JO lessz Enis Ott leszek Megeri!!!

Molnár Levente - 2010. május 27., 12.20

Valaki Debrecen környékéről nem-é akar idén Kalotaszentkirályra jönni?
Aug.1-től 8-ig lesz, én személy szerint hegedűvel megyek, úgyhogy főleg olyat keresnék, aki kontrázni akar.
címem: molnar_levente@freemail.hu

ZsiBai - 2010. május 14., 18.47

Sziasztok ha valaki erdekel lessz Szilagysagi tanctabor ahol megismerkedhettek szilagysagi tancokkal ,verbunkal es zsibaival (legenyes)tovabba kezmuveseg :gyongyozes,nemezeles,vesszofonas stb.Egyebb jo szorakozasok :hintoval falu latogatas,kenyersutes es mas finom dolgok keszitese (ti keszithetitek,es meg ehetitek),ijaszat,sarkanyrepulozes Kraszna felett,enek tanulas,csujogatok,jatekok peldaul :meta,minden este tanchaz egesz 12-oraig,filmvetites (estimese,film)12-oratol 13,14-oraig,Satorozas (azt ti hozzatok ":)"),furdes medence es meg sok sok jo dolog. Helyszin:Romania:Szilagymegye:Kraszna:a legelon ahol egy gyonyoru szeg tabor van epitve fabol jo kondiciokkal (illemhely,melegvizes zuhanyozok,tanc csur,kezmuves csur,konyha stb) SZERETETTEL VARUNK MINDENKIT HA VALAKIT ERDEKEL TOBB INFOT TUDOK ADNI AZ Email CIMEMEN: az0re@yahoo.com UDVOZLETTEl NAgyon szupi lessz !

Borgya Nándor - 2010. május 11., 11.51

köszönöm az információt. mostmár remélem, fogadnak a táborba :)

Györe Ágnes - 2010. május 10., 10.40

Szia!

A csávási tábor nagyon hangulatos és családias, max. 100 embert tudnak fogadni a családoknál való elszállásolás miatt. De szerintem pont ettől jó. Nincs tömegnyomor az oktatáson, megismered a helyieket, stb. Az oktatás jó, és végig a csávási zenekar zenél a próbákon is... Az esti bálok is nagyon hangulatosak, a helyiek is sokan ott vannak, néhányan táncolnak is, és minden este vannak adatközlők hívva valamelyik környékbeli faluból.A bál vége után a buli a kocsmában folytatódik.
Egy pihenőnap van, szerda, amikor kimegyünk a hegyre és ott megy a buli meg foci meg minden, este tábortűz van. Utolsó este pedig gála.
Ajánlom a tábort és ezt a falut úgy általában, gyönyörű, hangulatos és nagyon vendégszeretőek az emberek, gyakorlott vendéglátók. És nagyon finom a bor meg a pálinka :)

Üdv
Ági

Borgya Nándor - 2010. május 10., 10.28

Sziasztok

Az idén a Szászcsávási táborba szeretnék elmenni, de szinte semmi felvételt nem találtam róla a neten. Tudna nekem mesélni valaki, hogy mire is számithatok? Köszönöm

Szűcs Andi - 2010. április 30., 20.56

Sziasztok!
2010.augusztus 3-7. között, Várhosszúréten (Felvidék) kerül megrendezésre
a VI. Szőttes Tábor.
Tanított anyagok:
gyimesi táncok - Sára Ferenc
madocsai táncok -Németh Ildikó és Szabó Szilárd
ipolymenti táncok - Konkoly Annamária és Konkoly László

Egyebek:
# kezdő és haladó csoport,
# három napon át lesznek vendégek a gyimesközéploki zenészek és táncosok,
# koncertet ad a Galga Dudazenekar,
# goral táncosokkal és zenészekkel mulatság,
# vendég: Agócs Gergely
# tábori színház Boka Gáborral, vetélkedő értékes díjakért,
# napközi a táncoló szülők gyerekeinek.

www.szottes.sk

ZsiBai - 2010. április 30., 16.15

AZ idopont meg nincs meghatarozva egesz pontosan az epitkezes miatt de amit mogtudom hirdetni fogom itt a folkradion! Udvozletem!

Kathi Annamária - 2010. április 29., 23.04

Kedves ZsiBai!

Azt kihagytad, hogy mikor lesz ez a tábor? Vagy még nincs időpont?

ZsiBai - 2010. április 29., 18.23

Sziasztok ha valaki erdekel lessz Szilagysagi tanctabor ahol megismerkedhettek szilagysagi tancokkal ,verbunkal es zsibaival (legenyes)tovabba kezmuveseg :gyongyozes,nemezeles,vesszofonas stb.Egyebb jo szorakozasok :hintoval falu latogatas,kenyersutes es mas finom dolgok keszitese (ti keszithetitek,es meg ehetitek),ijaszat,sarkanyrepulozes Kraszna felett,enek tanulas,csujogatok,jatekok peldaul :meta,minden este tanchaz egesz 12-oraig,filmvetites (estimese,film)12-oratol 13,14-oraig,Satorozas (azt ti hozzatok ":)"),furdes medence es meg sok sok jo dolog. Helyszin:Romania:Szilagymegye:Kraszna:a legelon ahol egy gyonyoru szeg tabor van epitve fabol jo kondiciokkal (illemhely,melegvizes zuhanyozok,tanc csur,kezmuves csur,konyha stb) SZERETETTEL VARUNK MINDENKIT HA VALAKIT ERDEKEL TOBB INFOT TUDOK ADNI AZ Email CIMEMEN: az0re@yahoo.com UDVOZLETTel!

Czigány Tamás - 2010. április 28., 17.42

http://www.lazidombi.hu/programjaink/dudaiskola/dudaiskol-2010

Létezik-e magyar hangszer?
Ha igen, akkor az a DUDA és a HOSSZIFURUGLA!

Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki a Dél-Dunántúl zenei és táncos öröksége iránt érdeklődik, a szennai,"DUDAISKOLA, Somogyi Népzenei- és Néptánctábort". A magyar népzene- és tánckincs egyik legarchaikusabb dialektusával a legavatottabb előadók tolmácsolásában ismerkedhet az ide látogató.
mottóként: A magyar ember számára a furulya nem csak arra jó, hogy alágyújtson vele a dudának, citerának s tekerőnek!
üdvözlettel
Czigány Tamás

Kemecsei Gábor - 2010. január 19., 14.44

Idézet az "erdelyitanchaz30" litáról:
téma: Kalotaszentkirály 20 év

"Tisztelt listatagok!

A Kalotaszentkirá lyi Népzene- és Néptánctábor idén ( 2010. ) augusztusban ünnepeli létrejöttének, megszületésének 20.évfordulóját. A szervezők, rendezők szándéka egy-ez alkalomból összeállított- film elkészítése. A már meglévő filmezett anyagot szeretnénk tovább bővíteni, ez okból fordulunk Mindenkihez , kérve Benneteket arra, hogy amennyiben bárkinek tulajdonában van a táborban készült mozgókép, film ill. videó anyag legyen szíves annak másolatát eljuttatni bármilyen hordozón hozzánk. Fontos ! Az elkészült film nem kerül kereskedelmi forgalomba, nem lesz értékesítve.
A cím : Bardocz Sándor, TVR Cluj, str.Donát nr.160, c.p.400293, Cluj, jud.Cluj, Romania.

Köszönettel Bardocz Sándor"

Szecsi Judit - 2008. május 23., 21.45

Andi, igen, először, 3 napos lesz, és nagyon jónak ígérkezik. 1 éve tanulok táncolni Balogh Katesztől, aki tanítani fog, és nagyon szeretek Tőle tanulni, no meg az ecsedi cigánytánc is nagyon állati! remélem addigra minden vizsgám meg lesz, és én is el tudok menni... :)

Szűcs Andi - 2008. május 22., 21.01

a nagyecsedi tábor idén van először? milyen lehet?

soos andras - 2008. május 19., 19.32

www.szekvarosert.com. a programok közt megtalálható a széki tábor összes részlete.

Érdi Borbála - 2008. május 19., 10.04

Szőttes-tábor 2008:

http://www.szottes.sk/index.ph...&Lev=&Ind=1&P=index,hu,&Ind=23

stefka - 2008. május 18., 23.55

valaki tud vm-t mondani a válaszúti táborról???

Szecsi Judit - 2008. május 18., 15.44

én a Nagyecsedi Cigánytánc Táborba és Fesztiválra invitálok mindenkit,június 26-28 között. részletek a "nyári tánctáborok" menü alatt
jó lesz! ;)

Jansik Péter - 2008. május 16., 18.11

Sziasztok!
Várunk mindenkit az immár 12. alkalommal megrendezésre kerülő moldvai tánctáborunkba a tiszadobi Andrássy-kastélyba június 30-tól!
Info: http://gyepuk.hu/index.php/gyepuk/taboraink
Gyimesekbe s Moldvába:
http://gyepuk.hu/index.php/gyepuk/taboraink/kuelsorekecsini_faluhet

Volner Melinda - 2008. május 13., 23.25

Érdeklődők, figyelem!
Az Aranyász Csallóközi Néptánctábor időpontja megváltozott, mégpedig a következőre:
2008. június 17. - 22. (keddtől vasárnapig), Pozsonyeperjes (Jahodná)- Szlovákia.
Bővebb információk: www.dunaag.sk

Szűcs Andi - 2008. május 13., 14.05

Szia!
Szerintem a páratlanság miatt ne aggódj, lányok szoktak lenni táborokban bőven.:)

Farkas György - 2008. május 13., 13.47

Sziasztok! Olyan tábort keresek a júl 19- aug 24. közti időtartamban, ahová le lehet jutni busszal Budapestről, és sok ember van, lehetőleg minél több fiatal , mert nincs táncpartnerem. Ha tudtok ilyeneket, akkor ne kíméljetek! :-) Infokat lehet magánba is, sőt ha voltatok tavaly és nagyon tetszett akkor kérdeznék pár dolgot e-mailben v. msn-en. Eddig a magyarlapádi és a gyimesi tánctábort nézegettem, mit tudtok mondani róluk?

soos andras - 2008. május 12., 14.58

http://www.szekvarosert.com/?programok:ix._szeki_napok_2008.

Jocha István - 2008. május 10., 19.10

Győr mellett, Győrújbaráton várom azokat, akik szeretnének sárközi táncokat tanulni és mellette túrázni, kézműveskedni, lovagolni, játszani, métázni, egy gyönyörű fekvésű táborban, az erdő közepén! A részvételi díj: 18.000.- Ft, az utazás nincs benne!
Bővebb infót a pittaba@gmail.com e-mail címen kérhettek!
Mindenkinek jó szórakozást a nyárra!

Jocha István

Salamon Beata - 2008. február 24., 1.24

XVII. MÉTA tábor - Karád
2008. Július 5-13

Ez még csak előzetes, aki volt már, annak így is sokat mond, aki szeretne jönni, később a www.metafolk.hu -n keresgéljen.

Kemecsei Gábor - 2008. február 7., 0.41

Itt van egy tabor osszesito:
http://www.folknaptar.hu/nyari_tabor_uj.php
Lehet irni ujakat ide:
info@folkradio.hu

Kemecsei Gábor - 2008. február 7., 0.32

Akit erdekel:
Felvittem az Orokseges taborokat a Folknaptarba.
Ezek foleg gyerektabrok.

Kemecsei Gábor - 2008. február 6., 15.49

Hirdessen negyedévente megjelenő programfüzetünkben! Részletekről érdeklődjön munkatársunktól:

1011 Budapest, Corvin tér 8. Hagyományok Háza
Kapcsolattartó neve: Ragula Dalma
E-mail: ragula.dalma@hagyomanyokhaza.hu
Telefon: +3612256051
www.hagyomanyokhaza.hu

Érdi Borbála - 2008. február 6., 9.51

A Szőttes-táborról se feledkezzen meg senki!! :)

Volner Melinda - 2008. február 2., 0.51

Én erdélyi helyett egy felvidéki tábort ajánlok a figyelmetekbe:
Aranyász Csallóközi Néptánctábor - 2008. július 20. - 26., Pozsonyeperjes
Gyertek, ismerjétek meg a Csallóközt, a Kis-Duna kincseit, és a jó kis csallóközi táncokat, hagyományokat!

Koczka Andrea - 2008. február 1., 21.21

XII. Nemzetközi Gyimesi Tánctábor, 2008. július 27. - augusztus 3.

Dóri - 2008. február 1., 19.54

tud valaki egri kötöttségű tánctábort?

soos andras - 2008. január 19., 12.56

www.szekvarosert.com

Miklos Melinda - 2008. január 18., 14.38

Ha tudtok mar mostantol erdelyi tanctaborok idopontjarol akkor kerlek irjatok.
Elore is koszonom.

Miklos Melinda - 2007. november 17., 18.20

Sziasztok!Ha valakinek vannak kepei a 13.SZEKELYFOLDI TABORROL(SOVIDEKI)azzal szivesen felvennem a kapcsolatot.:)

Szabo Laura - 2007. november 16., 20.26

Sziasztok! Én a Tükrös táborral kapcsolatos infokat szeretném begyűjteni. Érdekelne, hogy milyen korosztály szokott ott lenni, milyen hangulatú? Egyáltalán, ha bárkinek bármilyen élménye van a táborral kapcsolatban, légyszi írjatok! Fontoss lenne! Előre is köszi! Sziasztok

Lilus - 2007. augusztus 21., 11.37

A lapádi táborban népzenét tanító Szőcs Levente elérhetőségét keresem, ha valaki tud segítsen!!!

Szecsi Judit - 2007. augusztus 21., 8.43

a képeket nézegetve tényleg nagyszerü lehetett a szőttes tábor. sajnos idén sem tudtam eljutni oda - bár jobban tettem volna, ha oda megyek, és nem azt teszem, amit tettem, de ez más kérdés.
a szentiványi tábort én továbbra is Borihoz hasonló elfogultsággal hirdetem. és nem a jólszervezettsége, vagy a sürü programja miatt. hanem a tánc, a zene, az emberek, a táj....hmmmmmmm :)

Érdi Borbála - 2007. augusztus 16., 15.10

Na jó, lehet, hogy egy kicsit elfogult vagyok. :)
A nevemet tényleg elírták, de majd teszünk róla. Köszönjük a figyelmeztetést.

Káplár Tamás - 2007. augusztus 16., 13.38

Bori!

Szerintem határozottan elfogult vagy! :-)

A tábor egyébként nagyon jó volt, azóta is a képeket, videókat nézem, és nehéz a munkába visszaszokni. A magyarbődi egy fantasztikus mulatós tánc és zene.

Hamarosan a Folkrádió Galériájában is lesznek képek a táborról.

Tamás

Ui.: A 44-es képen a neved rosszul van kiírva.

Érdi Borbála - 2007. augusztus 16., 10.20

A III. Szőttes-tábor képei:
http://www.szottes.sk/index.ph...48&MId=&Lev=&Ind=5&P=index,hu,

Orsika - 2007. augusztus 15., 11.38

Sziasztok, ha valakinek van kep, vagy videoja a mezosegi tanctaborbol, azzal felvenem a kapcsolatot:)

Érdi Borbála - 2007. augusztus 14., 14.46

A világon a legjobb tábor a Szőttes-tábor! Minden elfogultság nélkül! :)
Lehet szavazni.
B.

Deli Piroska - 2007. május 22., 15.20

Sándori Boglárkának, és mindenkinek akit érint:

Igen, lesz balkán tábor Földváron, Július 6-15-ig. (két hétvége)
A programok még alakulnak, de nagyjából követjük az eddigi forgatókönyvet.

tánctanítás,
daltanítás,
kézművesség,
Balatonban fürdőzés
befizethető kaja
esténként táncház

Minden hétfőn az Almássy téren zenélünk 8-tól, ott többet is megtudhatsz Bonczó Emesétől és Tarnai Katalintól,
Örülünk érdeklődésednek, reméljük jössz/jöttök táborba, táncházba

T­Rakija zenekar

Farkas Máté - 2007. május 22., 13.59

Sziasztok! Széki tábort keresek! Van olyan aki megy??? Aki tud róla az szóljon légyszives!!! És szeretnék tőle valamit kérdeznmi! :)

Linda - 2007. május 21., 13.44

Volt valaki már valaki a Balatonszepezdi táborban?
Elvileg elég családias és Kalotaszegit tanítanak,
napi 7 ! órában. Tökjó lenne, ha mondanátok valamit.

Keszég Ákos - 2007. május 18., 17.40

"CSÁNGÁLÓ" népzenei és néptánc tábor Horgoson!
2007.július 22-től 29-ig népzenei(hegedű-Vas Endre "Pasi",brácsa és nagybőgő-Juhász Gyula)és néptánc tábor a Horgos melletti Kucora tanyán,ahol Szászcsávás dallam és tánckultúráját sajátíthatják el az érdeklődők.A táncot Babus Tamás(Budapest táncegyüttes) oktatja.
A tánc- és zenetanulás mellett a gyöngyfűzés(Keiper Tímea),nemezelés(Šturc Katarina),batikolás(Martonosi Katalin),hímzés valamint a kovácsolás fortélyaival ismerkedhetnek meg a táborlakók,emellett drámapedagógiai foglalkozásokon(Püspöki Péter) vehetnek részt.Esténként táncház.
A tábor részvételi díja 35 EUR dinár ellenértéke.
Jelentkezési határidő:2007.július 15.
Érdeklődni a +381 63/569-302