Folkrádió

Fórum

Észrevételek, hibák, javaslatok

Kemecsei Gábor

Új hozzászólás írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

Rácz András [Törzsmókus] - 2011. június 1., 10.55

Kedves Folkrádiós Csapat!
Nem tudom, mekkora erőfeszítést kívánna, de nagyra tudnám értékelni, ha a nagy „mindentbele” csatorna mellett több, szűkebb kínálatú műsorfolyamot is kiadnátok.
Konkrétan és elsősorban egy tisztán instrumentális adást hiányolok a legjobban. Ugyanis szellemi munkához szöveges zenét nem igazán lehet hallgatni, a saját CD-imet meg már rongyosra hallgattam.
Persze a legszebb az lenne, ha mindenki „testreszabott” rádióadást kaphatna: válogathatna bele tájegységeket, beikszelhetné, h kér-e siratókat vagy „világzenét” (bármennyire is ördögtől valónak tartják néhányan, szerintem sokkal közelebb áll az élő népzenéhez, mint a viaszhengeres gyűjtések és azok újrajátszása)... de ez gondolom nagyságrendekkel nagyobb fejlesztés, mint a mai infrastruktúrán két-három adót indítani. Azért ne feledkezzetek meg az ötletről; esetleg lépjetek kapcsolatba a PPKE ITK-val, ahol (úgy tudom) mostanában folynak közösségi rádiós fejlesztések.

Nati - 2010. december 28., 11.29

Kedves Attila! Itt található a teljes lista: http://www.folkradio.hu/album/

Taraczközi Attila - 2010. december 28., 11.27

Tisztelt Szerkesztőség!
Lenne lehetőség közzé tenni a Folkrádió gyűjteményének teljes listáját?
A CD előadója, címe, kiadója, kiadási éve kellene. Magam is CD-gyűjtő vagyok, csak keresgélésre, vizsgálódásra szeretném használni. Köszönöm.

Kemecsei Gábor - 2010. augusztus 13., 17.52

A kérdéses esemémnyt még tegnap 15:28-kor visszaraktuk.
Üdvözlettel: Kemecsei Gábor
Folkrádió

Éri Katalin - 2010. augusztus 13., 13.40

Jó, akkor miért van tele a folkrádió galériája pl olyan képekkel, ahol moldvai táncházat tartanak dobbal,szaxofonnal, tangóharmónikával?az mennyire autentikus?sőt egyáltalán mi számít akkor autentikusnak?

Kemecsei Gábor - 2010. augusztus 12., 8.29

Kedves Katalin!
A világzene és az autentikus népzene közt, néha nagyon vékony határ van. Néha nem tudunk jól dönteni, de igyekszünk csak valóban népzenei, néptáncos eseményeket a naptárba, mert Alapítványunknak az a célja, hogy ezt a területet népszerűsítse. Amennyiben ezt sérelmezed vagy helytelennek találod a szerkesztő döntését, kérlek írj az info@folkradio.hu cmíre, mi megtárgyaljuk és ha céljainktól eltérően azaz helytelenül járunk el, akkor visszarakjuk az esemény!
Megértésed kérve, üdvözlettel: Kemecsei Gábor
Folkrádió

Éri Katalin - 2010. augusztus 11., 17.33

Figyeljetek,miért van az, hogy felrakok egy népzenei koncertről egy bejegyzést a folknaptárba, aztán azt valaki önkényesen leszedi? nem tudtam, hogy egy mezei ártalmatlan bejegyzést is cenzúrázni kell.

Nati - 2009. december 1., 14.03

Szia Dani! Éppen vitatkozunk (vagyis inkább beszélgetünk) róla. Megírom majd neked, hogy mire jutottunk.

Lipták Dániel - 2009. december 1., 7.35

Sziasztok!
Miért lehet az, hogy eltűnt a folknaptárból a programom, amelyről pedig meg is írtam emailben az infokukacra, hogy nagyon is sok köze van a népzenéhez? Arra meg nem kaptam választ. Hogy van ez?
Üdv: Dani

Bergics András - 2009. október 31., 14.18

Örülök, hogy megszűnik a két legnagyobb országos szennyrádió, bátor döntés volt ez vezetőink részéről. Mikor lesz a folkrádió végre rádión is fogható? Éjjel nappal csak azt hallgatnám :P

Gossler Károly - 2009. október 4., 19.56

Valamikor a héten megyek fel Budapestre. Küldök levelet ha már tudom pontosan és akkor egyeztetünk időpontot!

Andrea - 2009. október 4., 17.16

Sajnos nem boldogultam a linkkel. Budapesti vagyok, bármilyen segítséget szívesen fogadok. :-)

Gossler Károly - 2009. október 3., 13.09

Sajnos nem fogadták el mert nem tudja valami miatt lejátszani. Esetleg ha van rá mód és Budapest vagy környéki vagy akkor szívesen megnézném a készüléket. Hátha ki tudok belőle csikarni valami információt. :)

Gossler Károly - 2009. október 1., 21.54

Kedves Andrea!
Bocsánat hogy eddig nem írtam. Megnéztem és két tippem van:
1. Ha van valami mód akkor ezt a linket próbáld használni:
http://list.folkradio.hu:443/modem16.mp3

2. Várd meg míg felkerül a listára. Beküldtem a nokia internetrádió szolgáltatásába a Folkrádiót. Elbírálás után felkerül remélem.

Andrea - 2009. augusztus 28., 16.17

NOKIA E 75. És köszönöm, nagyon jó lenne, ha sikerülne!

Gossler Károly - 2009. augusztus 25., 18.57

Andrea!
Amennyiben megmondod a típust megpróbálok utánanézni hogy hogyan lehet működésre bírni.

Andrea - 2009. július 15., 23.05

Most vettem egy internetezésre alkalmas mobilt, de a Folkrádiót eddig nem sikerült rajta szólásra bírnom. Nem tudom, én vagyok-e túl béna hozzá, vagy a technikában nem stimmel valami, pedig olyan jó lenne, ha nem csak akkor tudnám hallgatni, ha otthon vagyok, számítógépközelben, hanem akár utazás közben is!
Semmi gond nem volna, ha rajta volnátok az "Internetrádió" állomáslistáján, mert onnan kiválasztva azonnal szólna. De sajnos nem szerepeltek rajta, pedig magyar adó van a listán valami 46. Nem tudnátok rá fölkerülni?

Andrea - 2009. július 15., 23.00

Azt hiszem más is javasolt hasonlót, de én is nagyon szeretném, ha a különböző zenék nem 1-1 számként lennének keverve, hanem kb. 15 perces blokkonként. Az én fő-fő kedvencem a moldvai zene, és bosszantó, hogy sokszor fél-, vagy 1 perces számokat kell kihalászni más zenék közül, amiket esetleg nem annyira szívesen hallgatok. Tudom, illene mindegyiket egyformán szeretni, de azért ez mégsem mindig van így.
Néha most is vannak tematikus blokkok, akár egy egész óra is, de azok sosem az én kedvenceimből állnak (moldvai, délszláv), hanem inkább széki, vagy hasonló. Ha állandóra nem változtattok is, legalább akkor mindenfajta zenéből legyen néha ilyen hosszabb összeállítás.

Gy.Tamás - 2009. május 15., 15.03

Nagyon szívesen! Nagyon örülök ha műsorba kerül, a palóc furulyát és népdalokat tanulók is had örüljenek.
Küldök hozzá szövegeket is.

Nati - 2009. május 9., 20.25

Tamás! Nagyon köszönjük. Hamarosan műsoron lesz:
http://www.folkradio.hu/album/album_show.php?id=588

Nati - 2009. május 6., 11.27

Írtam.

Gy.Tamás - 2009. május 6., 11.14

No akkor jó, épp akartam kérdeni, adjak-e CDt; én már elvégeztem a kazetta digitalizálását. Alkalmasint saját gyűjtések is akadnak digitalizálva, ha elfogadtok olyat. Ez utóbbit még át kell néznem, de az "Utolsó dudás" kazetta anyagát rögtön tudom adni (--Juhász Zolival egyeztettem). Szóval akkor írjatok email-ben, hogy tudjuk összehozni a találkozót!

Nati - 2009. május 5., 20.53

Kedves Tamás! Valóban nagyon kevés anyagunk van Pál Pista bácsitól. A Magyar dudások című CD nemrég került be a hangtárunkba, azon van néhány felvétel. Csak digitális formában lévő felvételeket tudunk játszani a rádióban, a feketelemezek, kazetták digitalizálásával még nem nagyon haladtunk, ezért azok nincsenek is műsoron. Ha esetleg valakitől megkapnánk jó minőségben digitalizálva az anyagot, akkor gyorsan műsorba kerülne.

Gy.Tamás - 2009. május 5., 19.01

Sziasztok kedves Szerkesztők!
Szeretem a folkrádiót. Én is szeretem a változatosságát, hogy addig általam nem ismert, jólesően szép zenékre lehet rálelni.

Az elhangzó zenék arányaira viszont rákérdeznék: A palóc vidék vajon miért van annyira elfeledve? Ha százalékban fejezném ki, 10 alá esne.
Még konkrétabban: Például Pál Pista bácsi, aki épp most is egy teljes fotón mosolyog ránk a főoldalról, éppen egy cikkben is dicsérik a főoldalon, többszázan ismerik és szeretik az országban, Ő hol jelenik meg a hangzó anyagban??
Van egy gyönyörű kazettája, gazdag anyaggal, nem csak dudás, hanem furulyás és énekes felvételekkel (!), arról nem lehetne adni időnként valamit? Vagy technikai probléma van?

Pista bácsi már csak beleférhetne a Kárpát-medence zenei világába....

üdvözlettel:
Tamás

hegza - 2009. március 25., 16.31

Én es emlékszem egy "gyimesi napra", valamikor Zerkula Jani bácsi temetése környékén. Nekem is tetszett akkor, még ejsze köszönő üzenetet is írtam ide valahová.

Nem tartom különben jó ötletnek egyáltalán, hogy a popularitást a fő szerkesztési szempontok közé vegye a rádió a műsorstruktúrában, s azt játssza amit többen többször szeretnének hallgatni. Akkor sem, ha nekem sem minden egyformán tetszik. Épp az az egyik fő erénye a rádiónak, hogy olyanokat hall az ember, amit nem is kérne ha szavazhatna róla akkor sem, mert nem is ismer, illetve nem is tud róla, hogy ilyen is van egyáltalán. Úgyhiszem senki nem talál égen-földön egyetlen egy olyan elektronikus médiumot sem, ahol soha 5 perc olyan műsor ne lenne ami neki (éppen akkor és ott) nem tetszik, s akit ez az 5 perc elriaszt attól, hogy a hét többi sok ezer percét is meghallgassa, az nem is akarja igazán ezt hallgatni, ebben biztos vagyok. Annak találták ki a CD-ket, kazettákot, amit maga magának játszodhat saját ízlés szerint. (Vagy más műfajban a Sláger rádiót.)
Az még megfontolható lehet (nyilván ez is pénz kérdés részben), hogy "kívánság órákat" v akár napokat (pl akár vasárnap, amiről Endre ír) beiktatni valahogy, amit esetleg szintén szerkeszthet program, de figyelembe véve valami szavazási eredményeket. Persze akkor nyilván nem csak és kizárólag a siratókról kellene szavazni (mert miért is pont arról kellene?) hanem minden egyébről éppúgy... (Csak egy ötletmorzsa.)

Nade ha már írok, még egy-két régebbi észrevételre es... a név, hogy Folkrádió (azaz "falka"), s nem hogy mondjuk Népzene rádió. Hát ezzel az lenne az egyik fő baj, hogy az internet gyakorlatilag nemzetközi sugárzást jelent, s ez teljességgel indokolttá teszi a nemzetközileg érthető névhasználatot (annak etimológiájától függetlenül), mégha van es rea más magyar szavunk. Így hogy csak zene szól, a műsor úgyis teljesen "nemzetközi szabvány" olyan értelemben mondva, hogy nincsenek nyelvi akadályok, hogy Fokvárostól Tokióig bárki élvezhesse, felfedezhesse ezt a kincsünköt.
Függetlenül attól, hogy a "népzene", "népviselet", stb kifejezések engem egyébként is erőst irritálnak régtől fogva. Látod-e, azt írja valaki a minap a "Viselet" topikban, hogy "rendes" kabátot keres, és nem népviseletet - ami akkor ezek szerint "nem rendes" vagy épphogy "rendetlen", s valami extremitás, vagy miféle. Nem az illetővel van bajom érted-e, hanem ezzel az eleve rossz beállítottságu (végső soron ha jó szándékkal is akár, de mégis megosztó, elidegenítő hatású) terminológiával, amit magunk is erősítünk, terjesztünk ahányszor kimondjuk. Nem tudom honnan ered ez, csak halvány gyanúm, hogy vagy a két háború közti, vagy a kommunista rendszer idealizáló - utóbbinál esetleg lekezelő - ideológiáinak közvetlen v. közvetett eredménye lehet.(?) Még azes meglehet, a maga idején semmi baj se volt vele, de ma - a pusztító liberalizmus korában - már nincs így jól, mert azt az elidegenedettséget sugallja, hogy nekünk semmi közünk hozzá, ez a zene, viselet, stb, nem a mi "rendes" viseletünk, zenénk, hanem a másé, "a népé" (bárki is az), szóval hagyjanak vele békét... az eccerű falusi "nép" meg rázná le magáról úgyis az egészet, őt ne "népezzék le", ő igenis modern, nem bőgatyába jár már lovon, szekéren, és különben es slágerrádiót hallgat, szóval a lenéző városiaknál semmivel sincsen ő alább.
Ennél még mindig kevésbé rossznak tartom a nemzetközi "folk" szó használatát, amit legalább az említett praktikus szempont indokol.

Egy "hiányérzet" ami másfelől meg épphogy így jó. Némi rádiós múlttal írom, hogy negyed v fél óránként "azonosító" bejátszásokat esetleg érdemes lenne bészerelni: pl "Ön hagyományos magyar és Kárpát-medencei zenéket hall a Folkrádió műsorán" (kb 5-10 másodperc) - ezt különböző szomszédos és világnyelveken is (a magyar mellett persze). Igaz főleg az hallja a műsort aki az internet mellett ül s tudja hogy került e weblapra, de talán van olyan is, ahol kihangosítva szól kocsmában, iskolában, stb :-) s ezes egy "missziós forma" lehet.

Nati - 2009. március 24., 21.25

Peti, neked is köszönjük a dicséretet és a javaslatot is. Nem ígérek egyelőre semmit, de gyűjtögetjük az ötleteket, kéréseket, és amiben egyetért a csapat, azt megpróbáljuk megvalósítani. Szeretném most már nagyon hamar megcsinálni a kívánságműsort, és akkor abban a heti 1-2 órában a hallgatók is alakíthatják a műsort.

Honyák Peti - 2009. március 24., 18.49

Sziasztok!

Először is gratulálok a rádióhoz, ha tehetem csak ezt hallgatom.
Tudom, hogy ez kicsit nehezebben megoldható a nem rendszeres szerkesztés miatt, de én úgy emlékszem, hogy egyszer volt nap, hogy csak kalotaszegi muzsika szólt.
Az szerintem izgalmas lehet, hogy egy nagyobb tájegység, dialektus muzsikái szólnak, akár arról a vidékről több nemzetiség muzsikái és így akár egy átfogóbb képet is lehetne kapni és bár tudom, hogy több munkával jár ez így, de akár egy-egy archív felvétel után rögtön megszólaló "új" változata is izgalmas lehet, mert nekem például egy csomó dal tetszik és azért meghallgatnám az eredetijét, csak nincs meg...

Köszönöm, hogy "meghallgattatok".

Nati - 2009. március 24., 10.04

Köszi a javaslatot, lehet, hogy valami hasonlót majd megkérdezünk, de addig is szívesen vesszük itt a fórumban is véleményeket. Ha lennének szerkesztett műsoraink, jobban figyelembe tudnánk venni a különböző hallgatói igényeket.

Pap Endre - 2009. március 23., 23.19

Kedves Nati!

Van egy javaslatom.
Tegyétek föl kérdőíves szavazásra pl., hogy szeretne-e a hallgató a napi zenefolyamban véletlenszerűen siratóénekekeket, vagy csak bizonyos időszakban? Milyen sűrűn szeretne, ha szeretne?...

Mint egyetlen népzenei rádió, nem mindegy, hogy híveket szerez a népzenének, vagy eltávolítja tőle az embereket.

Üdvözlettel
Endre

Nati - 2009. március 22., 23.37

Kedves Endre!

Köszönjük a dicséretet és a javítószándékú kritikát is.

Biztos tudod, hogy a Folkrádiót önkéntesek működtetik szabadidejükben, nincsenek igazi szerkesztőink, nincsenek szerkesztett adásaink. A műsort egy szoftver állítja össze egyszerű algoritmus alapján, aminek nagyjából az a lényege, hogy felváltva szóljon gyűjtés és nem gyűjtés, illetve énekes és hangszeres zene. Már most is megvan a lehetőség arra, hogy ezt tovább finomítsuk (például úgy, hogy a siratókat ritkábban játsszuk), és egyes felvételeknél élünk is ezzel a lehetőséggel. Hogy mikor milyen műfaj szólalhat meg egy adott napon belül, azt a szoftver a mostani állapotában nem tudja kezelni. (Mivel az interneten keresztül bárhol a világon hallgatható a rádió, nem is egyértelműek a napszakok. Persze azért a többség Európából hallgatja a rádiót.)

A játszott felvételek túlnyomó többsége a piacon megjelent műsoros CD-kről származik. Rádiónk műsora valóban tükrözi a piacon megjelent CD-k összeállításait. Nem érezzük feladatunknak, hogy felülbíráljuk Kallós Zoltán szerkesztési elveit, amint más nála sokkal kevésbé hozzáértő szerkesztők elveit sem. Ugyanakkor meggyőződésünk, hogy Kallós Zoltán nem a zenetudomány és a népzene-szakértők számára adta közre a Kallós Archívum sorozatot, hanem pontosan a szélesebb közönség számára, hiszen gyűjtései keletkezésüktől kezdve bekerültek a Zenetudományi Intézetbe, ahol a tudósok tanulmányozhatják.

Egy siratófelvétel meghallgatása természetesen más élményt nyújt, mint egy hangulatos friss csárdás. Abba a hangulatba enged betekintést, ahogyan a hagyományban élők viszonyultak elvesztett szeretteikhez. És ha Shakespeare tragédiát is tanulságos megismerni, nemcsak vígjátékait, úgy a néphagyományt is érdemes a maga teljességében megragadni.

A hallgatói vélemények, kérések elég sokfélék, és gyakran ellentmondanak egymásnak. Van aki azt mondja, hogy ne játsszunk énekes zenét, csak hangszereset, vagy ne sugározzunk városi táncházzenekari felvételeket, csak eredeti falusi felvételeket, és ennek a fordítottját is kérték mások. A hallgatói vélemények ellentmondásossága miatt sem szeretnénk egyoldalúan megváltoztatni a műsorszerkezetet. A véletlen-generátornak köszönhetően a műsor változatos, ugyanaz az összeállítás sosem ismétlődik, és nagy valószínűséggel a sirató legközelebb nem ugyanabba a délutáni műsorsávba kerül.

Endre! Azért ne add fel, továbbra is nagyon örülünk minden visszajelzésnek, véleménynek, kritikának, és mindig megbeszéljük, hogy akarunk-e és tudunk-e változtatni valamit.

Pap Endre - 2009. március 21., 15.56

Tisztelt Szerkesztők!

Nagyon jó a Folkrádió, minden elismerésem érte.
Javítási szándékkal írom , hogy gondolkodjanak el rajta.
Tudom hogy a zenetudománynak és a népzene-szakértőknek milyen fontosak például a siratóénekek, pl.ez:

Kallós Archívum 6. Feketelak. Mezőségi magyar népzene
Jaj, bánatom milyen nagy vagy
márc-.21. 15H40

De el kellene gondolkodi, hogy egy szombat délutáni - mondjuk családi - zenehallgatás békéjét duljuk-e föl, vagy keressünk más módot a zenetudósoknak, érdeklődőknek a meghallgatásra.
Anyagilag sem lehert mindegy, hogy esetleg emiatt nem adják emberek az adójuk 1%-át a rádióra...

Remélem lehet megoldást találni.

Szeretettel
Endre

hegza - 2009. január 26., 20.14

Remélem mindenkinek világos lesz, hogy nem politikázni akarok itt, de hogy Laci es megnyúgodjon, sa többi es úgy maradjon, hát reapróbálok összerendezni a dolgokot olyan fórmába, ami még belefér ebbe a fórumba es... Én úgy hiszem, hogy hogyne érdekelne münköt, elég sokunkat a Szent Korona ügye, hisszük páran még, hogy a sokszázados mondás szerint "Ahol a Korona, ott van Magyarország". (Ez még ma, s ebben a zálogosításban es beigazolódik, nem úgy-e? ;-) )

"Nézeteinket, érdeklődésünket tekintve különbözőek vagyunk" - valóban. Viszont nem ellentmondást, hanem összefüggést látok mindebben. Hiszen abban még ejsze egyet kell értsen itt mind az egész (hisz valamért csak ide jön rádiózni, fórumozni), hogy amíg a közösségi kultúránk, műveltségünk, hagyományunk él, s ez nekünk jó, addig él csak a Kárpát-medencéhez (avagy "A Szent Korona Országaihoz" - ha úgy tetszik) kötődő bárminemű kötődésünk, identitásunk es!
Sosztán a magyarságunk es benne, ami meg éppen a Szentkorona eszme szellemében nem "genetikai kérdés", mint tudjuk. Ezért tudott "1000 éves" államunk hosszú időn átol sikervel esszetartani, integrálni más nemzetiségeket, kultúrákot... Hanemegyéb így tudott "a király és korona iránti hűség" jegyében egységre jutni félezer(!) éve "az erdélyi három nemzet". Bennem személyessen es van "nemes és nemzetes magyar", székely, szász, valamint tót bizton, s még ejsze oláh es egy kicsidke, de nem mind akarom ezt az irányt itt tovább görgetni. Elég az, hogy pontossan ezért s így érzem magamot "a magyar Szent Korona tagjának" (100%-osan ;-) ). Soszt az "eszme" mellett annak "tárgyi mivolta" sem lehet persze számomra közömbös. Ahogy - így vagy úgy - a folklórkincsünket megőrző parasztemberek számára sem volt az, ha nem es mind mondogatták vót reggeltől napszentületig.)

De visszasirülve a kitérő végén a témához, ez a Folkrádiós honlap, rádió, s fórum, valamint az ide járó közösség pedig minden esetre éppen azon fáradozik (már ha ugyan fáradtság valakinek) hogy ezt a fennebb említett, az 1000 év (ill. több) közös véréből s izzadtságából igazgyönggyé sűrített (és épp ezért a gyöngyház minden színében játszó) kultúrát, műveltséget (a Kárpát medencében együtt élő emberek, avagy a "Szent Korona tagjainak" összességéét) megőrizzük, éltessük továbbra es.
Laci hallode, én becsülöm a makuly elszántságodot, de ha orvoshoz mész, érted-e, ott sem kérheted számon a doktorúron, hogy az univerzum tágulása, vaj Isten léte neki nem elég fontos, érdekes kérdés-e, hogy nem mind arról diskurál veled... Persze hogy az kell viszont legyen (ha mint iskolázott "nadrágos ember" ér valamit), de az orvosnak mikor a rendelőben orvosként van, nem azzal kell tőccse a züdejét, hanem a gyógyításval. Ittes éppe ilyenfórma a helyzet, lehet (kell) hogy fontos legyen itt nekünk minden nemzeti sorskérdés (amiből - sajnos - nem vonható ki a napi politika sem), mert különben nem marad semmi abból amivel itt és ebbe a közösségbe örömvel tőccsük el a züdönköt, de ehelyt ezen kérdéseknek egy adott vonatkozásával - a hagyományos kultúránkval, s abból első sorban a népzenével - kell foglalatoskodjunk. Erre van létrehozva s fenntartva ez a hely.

MODERÁTOR - 2009. január 26., 13.15

Nézeteinket, érdeklődésünket tekintve különbözőek vagyunk, ami közös bennünk, hogy mindannyian nagyon szeretjük a népzenét. Ezen a közös platformon hoztuk létre a rádiót és a weblapot, eszerint működtetjük, és szeretnénk, ha te is alkalmazkodnál ehhez. (Márcsak azért is, hogy nyugodtan aludjon a moderátor, és ne kelljen a reggelt törölgetéssel kezdenie. :))

Jucus - 2009. január 26., 12.38

Laci, most már lődd le magad.
Mi is magyarok vagyunk, itt vagyunk az oldalon, ami nem folk, azt más fórumra visszük.
És még annyit, hogy nem attól vagyunk f.a gyerekek, ha minden megnyilvánulásunkban lázadunk, vagy százalékban mérettetjük meg magunkat. Ha építő jellegű hozzászólásod, zene-szöveg kérdésed van, tedd fel, tanulj és taníts, a többit bízd másra.

Lakatos Laci (100%magyar) - 2009. január 26., 12.29

Köszönöm, hogy válaszoltatok, de az, hogy a korona zálogban van ez itt nem érdekel senkit?
Ha ez így megy tovább ti sem fogtok Folkrádiót működtetni, mert be lesz tiltva.
Ez nem politika!

MODERÁTOR - 2009. január 23., 8.42

Kedves Laci! Azért töröltük a felhívásodat, mert fórumunk a magyar nyelvterület néptáncaival, népzenéjével, népművészetével foglalkozik, és alapszabályunk szerint tartózkodunk oldalainkon a politikától. Rendkívül sok más hely van, ahol ebben a témában meg lehet nyilatkozni. Kérjük, vedd ezt figyelembe hozzászólásaidban! Köszönjük.

Lakatos Laci (100%magyar) - 2009. január 23., 7.08

ZÁLOGBAN A SZENT KORONA!

MIÉRT LETT MODERÁLVA? GYÁVÁK VAGYTOK TI IS?

Nati - 2009. január 17., 13.05

Riki! Most se szól nálad? Itt jól szól most a winamp-os adás, és nem tapasztaltam hibát korábban sem. (Ettől még persze lehetett...)

Wagner Richard Ernő - 2009. január 17., 12.41

Tisztelt szerkesztők! 2009. 01. 16-17-én megszakadt az adás winampon hallgatható változata. Ez csak nálam előforduló hiba, vagy mással is megtörtént?
Üdv, Riki

Szabó Zoltán - 2009. január 4., 17.02

Ilyenre gondoltam (­előadó+cím­): Bartók rádió http://stream001.radio.hu:8080/mr3.mp3

Kemecsei Gábor - 2009. január 4., 16.30

Kedves Zoltan!
A lejatszok feluleten megjelentetni az adatokat nem tervezzuk, mert azok nem fernenek el ott (p.: tajegyseg, dalszoveg, etnika, mufaj, stb.).
Udv: kemecs

Szabó Zoltán - 2009. január 4., 15.37

Kedves Rádió!

Tetszik a folkrádió ötlete, illetve, hogy az aktuális műsor leolvasható a weblapról.

Kérdés/javaslat: A lejátszóban (winamp/media player/xmms/mplayer/vlc/...:ki mit használ) úgy látom nem jelenik meg ez az információ (előadó+dalcím), nem elérhető a lejátszók számára. Tervezitek-e ennek a megvalósítását, a hallgatóság ilyen irányú kényeztetését?

Honyák Peti - 2008. november 17., 15.32

Sziasztok!

Örömmel láttam, hogy a médiában feltünő népzenei műsorok bekerültek ismét a hírlevélbe.

Pap Endre - 2008. október 26., 22.50

Kedves Szerkestők!

Csak erős idegzetűeknek!
című-témához ajánlom :)
,ha lesz egyszer téma szerinti válogatás :)

10.26 16:13
Z ľupčianskeho zámku, Boli by ma zabili Jozef Kostúr st., Jozef Kostúr ml.

Egyébként pótolhatatlanul szép és jó munkájukhoz további sok örömet és sikert kivánok
Endre

Nati - 2008. október 18., 19.49

Kedves Zorica! Köszönjük, hogy felhívtad a hibára a figyelmünket, javítottuk. Üdvözöl egy (volt) bajai.

Kubatov Zorica - 2008. október 18., 18.40

Tisztelt Műsorszerkesztők!
A ma esti Bunjevacko prelo-t játszó Vizin zenekar, úgy tudom, valóban dél-dunántúli, de a bunyevácok Baja -, Szabadka térségében élnek, határon innen, és túl. Én magam is az vagyok, Bácsalmáson élek.
A rádió, és a zene egyaránt igényes, és profi! Köszönet érte! További jó munkát!
Kubatov Zorica

Hargitay András - 2008. október 17., 22.22

Kedves Nati!
Kár, hogy akkor így gondolták...
Reményt ad viszont, hogy azt írta:"..ez tűnt..." előbb-utóbb így is lesz. :-)
Üdvözlettel: Hargitay András

Nati - 2008. október 17., 19.01

Kedves András! Úgy tudom, a rádió alapítói sokat gondolkoztak annak idején a néven. Sok érv szól a folk ellen, de mégis ez tűnt a legalkalmasabbnak, mert ez sejteti, hogy egy népzenét sugárzó rádióról van szó. (Persze rejthetne a Folkrádió név country zenét vagy világzenét adó rádiót is.)

Örülünk, hogy tetszik a honlap és az adás.

Hargitay András - 2008. október 17., 16.23

Kedves Rádió!
Nagyon tetszik a honlap, a zene, a kidolgozás!
De miért "folk" a rádió neve? A műsorból az derül ki, hogy ez a rádió népzenét játszik. Jobb lenne, ha a rádió neve is ezt tükrözné. Arról már nem is beszélve,hogy az indoeurópai eredetű "FoLK" szóból a "FaLKa" szó ragozható, míg a magyar "NéP" szóból a "NaP" szavunk ragozható ki...
Tisztelettel, és szeretettel: Hargitay Andrtás

Nati - 2008. szeptember 10., 22.44

Köszönjük a gratulációt, biztatást, véleményt.

Gábor! Mi is úgy gondoljuk, hogy ki kell szűrni a műsorból a világzenét, és úgy néz ki, idén még időnk is lesz arra, hogy átnézzük a teljes hangtárat.