Folkrádió

Fórum

Észrevételek, hibák, javaslatok

Kemecsei Gábor

Új hozzászólás írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

Pintér Bence - 2008. szeptember 10., 21.10

Már fent is vannak a képek!
Bocsánat mindenkitől a késlekedésért csak ilyenkor félévkezdéskor nem olyan egyszerű az ember élete :)
üdvB

dr. Nemes Gábor - 2008. szeptember 10., 17.38

Kedves Nati!

Én azt mondom, éljen a szoftveres műsorszerkesztés, legalább ennyi előnye legyen a "technikának". Nagyon jó, hogy minden van, még dudás gyűjtések is, és nem baj abból a tót sem!
De ha már vélemény: több gyűjtés, (még)kevesebb világzene. De tudom, tudom, minden igényt ki kell elégíteni. :)
További jó munkát, és nagyon szeretnénk már fenn látni a dudás-tekerős tábor képeit!
Üdv a Szerkesztőknek!
dr. Nemes Gábor

Váradi Zsoltné - 2008. szeptember 10., 16.29

Szeretnék gratulálni a szerkesztőknek !!!!
Imádom ,hogy bármikor hallhatok és hallgathatok népzenét!!!
A kisebbik fiamat "sikerült megfertőznöm" a népzenével és a néptánccal,sőt a férjem már a párom az amatőr tánccsoportunkban.

Nati - 2008. július 2., 10.26

Szia Endre!

Igazad van, hogy érdemes lenne továbbfejleszteni a jelenlegi műsorszerkesztést, ami nem is igen nevezhető szerkesztésnek, hiszen egy szoftver állítja össze néhány megadott szempont szerint a zenefolyamot. Kézi szerkesztésre is lehetőséget ad a rendszerünk, de erre nincs kapacitásunk. Megoldást az jelentene, ha végignéznénk az összes felvételt (több mint 10000 db), műsorszerkesztési szempontok szerint katalogizálnánk, és a szoftvert úgy programoznánk, hogy ezeket is figyelembe véve állítsa össze a műsort. Vannak műsoron olyan felvételek, melyeket jó lenne kiszűrnünk, mert vagy a minősége nem megfelelő, vagy nem népzene, igyekszünk ezeket menet közben szűrni. Az általad írt szlovák dudás számmal szerintem viszont nincs gond, az eléggé hagyománykövetőnek tűnik.

Nagyon szeretném a kívánságműsorhoz szükséges programozást a nyár folyamán megcsinálni.

Köszönjük a véleményedet, minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
Nati

Pap Endre - 2008. július 2., 9.06

Szia Nati(ha tegezhetlek)
Nem aktuális divatra gondolok, hanem téma-ritmus-csoportokra.
Azt a kivánságműsort (például tánc-zene téma szerinti csoportosítást) már nagyon megérdemlik a hűséges hallgatók, akik túlélnek ilyen zsengéket is, mint ez :) (2008.7.2, 8:52 Spoza vrach Poľany Martin Tesák, Matús Tesák).
Az öregebbek még talán emlékeznek a Luxemburgi-rádió hangulatára. Kiválasztottak hetente egy-két hangulatos számot, ez adta meg néhány napra az alapot. Talán lehetne valami hasonló itt is,(vagy még szebb).
Köszönöm előre is.

Nati - 2008. június 7., 15.20

Szia Endre!

Nem értek azzal egyet, hogy az épp aktuális divat, érdeklődés határozza meg a rádió műsorát, ezért nem tartom jó ötletnek a szavazást. Viszont visszajelzést jó lenne hallani. Már csak azért is, mert vannak olyan felvételek műsoron, melyeket jobb lenne kiszűrni. Örülünk a véleményeknek akár itt a fórumban, vagy ha jobb nem ország-világ szeme előtt, akkor levélben (info@folkradio.hu).

Kívánságműsor létrehozását viszont már régóta tervezzük. (Nincs egységes vélemény ezzel kapcsolatban a folkrádiósok között.)

Pap Endre - 2008. június 7., 15.03

T. Szerkesztők

Javasolnám, hogy szavazzunk az elhangzott dalokról, zenékről , és ezt figyelembe véve lehetne a megjelenés gyakoriságát, idejét alakítani.

Üdvözlettel és köszönve a sok szép zenét
Endre

Szakadáti Orsi - 2008. június 4., 18.27

Köszi az infot!:D

Kemecsei Gábor - 2008. június 4., 14.56

Szia Orsi!
En nem csinaltam kepeket csak par hangulatvideot a www.folktv.hu -nak. Nagyon valoszinu viszont, hogy hamarosan fogunk kapni kepeket a bulirol es akkor a galeriaban lathatod majd mindet.
Udv: kemecs

Szakadáti Orsi - 2008. június 4., 11.06

Kedve Kemecsei Gábor!!!:)
Szeretném megkérdezni, h a Sikkben az évadzáró táncházban készült képek hol lesznek megtalálhatóak...ha lesznek egyáltalán.

Vereszky Zsófia - 2007. december 18., 21.58

Kedves Nati, nagyon köszönöm a választ!

Nati - 2007. december 14., 22.31

Zsófi! A regisztráció oldalon van egy Saját profil feliratú gomb. Arra kattintva megváltoztathatod az adataidat. Igazad van, hogy nem egyértelmű a regisztráció oldalán, hogy melyik a publikus adat. Majd kiírjuk.

Hozzászólást utólag nem szerkeszthetsz, de ha írsz egy levelet az info@folkradio.hu -ra, akkor mi átjavítjuk kívánságod szerint.

Vereszky Zsófia - 2007. december 14., 16.51

Prózai kérdéseim vannnak.
1., A fórumra történt regisztráció után miért a "név" mezőbe beírt nevem jelenik meg a hozzászólásom mellett és miért nem a "felhasználónév"? Ha ugyanis a teljes nevemen szerettem volna itt megjelenni, akkor azt adom meg felhasználónévként is. Szerintem ez így kissé megtévesztő.
2., Hogyan lehet a reg.-nál megadott adatokat szerkeszteni?
3., Hogyan lehet a hozzászólást szerkeszteni?
Nagyon köszönöm!

Veres Éva - 2007. október 20., 17.29

Sziasztok!nagyon örülök Nektek! főleg annak hogy ilyen szinesek vagytok - igazi Kárpát-medence! Ami még ennél is fontosabb: HITELESEK! mindegy milyen nyelven szól csak eredeti legyen. Szívemből gratulálok!!!

Pintér Bence - 2007. augusztus 30., 9.09

Szia Kriszta!
Nagyon örvendünk neki, hogy tetszik a rádió!
Természetesen mindenre van esély és lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minél több ötletet megvalósítani.
üdvBence

Horváth Kriszta - 2007. augusztus 29., 19.31

Sziasztok Jó Emberek!

Én munka közben állandóan hallgatom vagy a Folkrádiót vagy a Kossuth Rádiót... illetve mostmár a Lánchíd rádiót.
Javaslatom sajnos pénzhez kötődik: olyan jó lenne ha lennének beszélgetős folk témájú műsorok, riportok a folkrádión is.
Van rá esély, hogy ilyen téren kibővül a rádió műsorotok?

Egyébként szuper minden, a weblap is szuper... grafikus vagyok, és ilyen szemmel nézve is szupernek találom!... mindent könnyen meg lehet találni és minden egyértelmű!

Köszönöm, puszi a további működéshez!

Kemecsei Gábor - 2007. július 10., 20.23

Tényleg jó lenne, de addig is ajánlom neked a Hagyományok Háza aktív térképét: http://terkep.jacsa.net

Pont Pál - 2007. július 10., 19.32

Sziasztok!Javaslom,hogy egy térképet is tegyetek fel,hogy még ezen az oldalon megnézhessük,hogy honnan es szól éppen a muzsika(legalább a tájegységeket)!Köszönjük

Sándori Boglárka - 2007. április 16., 21.08

Elhiszem hogy rengeteg munkátok van...Majd rajta leszek és ha tudok segítek majd információkat szerezni és bővíteni a folknaptárat!És ahhoz szeretnék gratulálni hogy mindezt önerőből viszitek végbe. Az egész ország köszönetet mondhat a Folkrádióért úgy gondolom!

Nati - 2007. április 7., 9.46

Kedves Jani! Köszönjük a visszajelzést. Gondolkozunk rajta, hogy a kérésekből mit tudunk megvalósítani a közeljövőben.

Németh János - 2007. április 6., 22.46

Tisztelt Szerkesztőség !
Ott voltam a Sportarénában megrendezett közönségtalálkozón.Az egyik felvetett téma volt a tamatizált műsor.
Én személyszerint örülnék ennek.Mivel sajnos nem tudom állandóan hallgatni a rádiót igy jobban ki tudnám válogatni a nekem tettsző témákat, blokkokat,és akkorra időziteném a rádióhallgatást. ( persze az lenne a legjobb ha földi sugárzású lehetne a rádió, és állandóan,bárhol hallgatható lenne) !!! Tudom ez sajnos csak álom.Azt javasolnám hogy ki kellene próbálni egy ideig és majd a hallgatóság eldöntené hogy kell-e vagy nem .
Persze nekem igy is nagyszerű a rádió és örülök hogy van !!!
üdv. : Jani

Nati - 2007. április 4., 18.07

Kedves László! Érdekel minket. Írtam levelet.

Zsámboki László - 2007. április 4., 16.53

Tisztelt Rádió!

Erdeklődnék h bővítik-e a rádió hanganyagát? Az Együttesemnek 4éve jelent meg egy közel 50 rábaközi és vitnyédi népdalból álló kazettája! Továbbá a vitnyédi pünkösdölő és a bölcsőcske is stúdióban felvett teljes hanganyaggal rendelkezésre bocsátható! Amennyiben érdekelné a dolog kérem az: enekeslenke@freemail.hu mailcímen vegyük fel a kapcsolatot!

Káplár Tamás - 2007. március 13., 15.13

Kedves Boglárka!

Nagyon sok eseményt viszünk be, de sajnos a legnagyobb igyekezet mellett is kimaradnak események. Ezért úgy alakítottuk ki a Folknaptárunkat, hogy azt bármely regisztrált felhasználó bővíthesse, frissíthesse.
A Folkrádiónak nincs alkalmazottja, magam is a szabadidőmben foglalkozom vele. Kérlek segítsd a munkánkat azzal, hogy a lakóhelyed környéki népművészeti eseményekről hírt adsz. Amennyiben nem vagy, vagy nem akarsz regisztrált felhasználó, akkor az esemény adatait elküldheted levélben is az info@folkradio.hu címre.

Sándori Boglárka - 2007. február 27., 16.35

Febr. 24-én volt Békéscsabán Balkán Táncház a Pravo-val és nem jeleztétek.

Kemecsei Gábor - 2005. október 9., 9.16

Kedves Tivadar!
Jelenlegi anyagi es muszaki korulmenyeink nem teszik lehetove, hogy bevezessunk meg egy, raadasul nagyobb savszelessegu csatornat, pedig szeretnenk.
Remeljuk viszont, hogy jovore kepesek leszunk ra. Ehhez viszont forrast kell osszehozni, valamint csinaltatni kellene valakivel egy Real Audios streamert is. Ja, es keresnunk kellene egy olcso/onkentes szolgaltatot hozza.
Tovabbi idekapcsolodo tervunk meg az, hogy a lejatszok radioajanlataiban (Media library) ott legyen a Folkradio is, mert az jelentosen novelne a nepzeneileg "szuz" hallgatok szamat. Sajnos idohiany es tudasszuke miatt erre a jelenlegi rendszereinket meg nem tudtuk ravenni, illetve kideriteni, hogy hogy kellene megoldani a kerdest.
Mindenesetre koszonjuk a javaslatod!
Udv: kemecs

Meskó Tivadar - 2005. október 7., 12.39

Sziasztok!

Élek-halok a magyar népzenéért, éppen ezért vad rikoltozásban törtem ki, amikor most megtaláltam a rádiótokat! Köszönetet mondok nektek a rádió üzemeltetéséért!

Amivel viszont jobbá lehetne tenni a rádiót, hogyne csak 16 (winamp) és 31 (media player) kbps-os legyen az adás, hanem minimum 56 kbps-os (rádió minőségű) adást is érdemes lenne beindítani (a 128 kbps lenne a legjobb, mert az már CD minőségű hangzást biztosít). Úgy vélem, hogy manapság egyre kevesebben neteznek modemmel, egyre több a szélessávú net elérés, nem beszélve arról, hogy aki modemmel netezik, az nem rádióhallgatásra fogja "pazarolni" a pénzét.

Javaslatom előnye, hogy nagyságrendekkel jobb lenne az adás minősége, valamint megoldódna a sokak által kívánt hangerő növelés is. Szerintem.

Isten áldja meg a rádió üzemeltetőit:
Meskó Tivadar

Nagy Gábor Vilmos - 2005. szeptember 29., 12.36

Szia Nati!
Olvastam a leveledet, köszi a figyelmeztetést.
Tehát a Palócfölddel kapcsolatban inkább csak egy kis átalakítást kérek, azt amit megírtam, Szólásokat meg majd csinálok nemsokára.
Üdv:
Gábor

Nati - 2005. szeptember 28., 22.53

Szia Gábor!

Szólások című topikkal én nem találkoztam, csak Anekdotákkal. Arra gondoltál?

Nati

Kemecsei Gábor - 2005. szeptember 28., 15.23

>Én azt szeretném kérdezni hogy a hangerőn lehetne-e változtatni mert nagyon
>halk amúgy meg a honlapotok tökéletes és hibátlan Gratulálok és további jó
>munkát!üdv:Cuca
-Szia! Mivel szoktad hallgatni?

>A Szólások-at viszont nem látom, azt szeretném megtartatni.
>Ha valami akadálya van, légy szíves, írd meg!

-Nem egeszen ertelek, de kollegam aki aForumot moderalja biztos erteni fog es valaszol majd.

udv: kemecs

Cuca - 2005. szeptember 28., 15.10

Sziasztok!
Én azt szeretném kérdezni hogy a hangerőn lehetne-e változtatni mert nagyon halk amúgy meg a honlapotok tökéletes és hibátlan Gratulálok és további jó munkát!üdv:Cuca

Nagy Gábor Vilmos - 2005. szeptember 28., 13.04

Szervusz Kemecs!
Szeretném töröltetni a fórumból a Palócföld című topicot, amit indítottam.
A Szólások-at viszont nem látom, azt szeretném megtartatni.
Ha valami akadálya van, légy szíves, írd meg!
Üdvözlettel:
Gábor

Nati - 2005. augusztus 21., 7.52

Kedves Gitta! Köszönjük a javaslatot. Sajnos egyelőre technikai okok miatt ezt nem tudjuk megoldani. Ha nem lenne néha néhány perces elcsúszás a megadott műsorhoz képest, akkor most is megoldható lenne, de sajnos van. Igyekszünk ezt kiküszöbölni. Általában nincs elcsúszás, és ilyenkor a főoldalunkon látható aktuális idő és a műsor összehasonlításából látható, hogy éppen melyik felvétel szól.

Benkő Gitta - 2005. augusztus 20., 22.43

Jó lenne, ha az éppen hallható dalok neve-címe valamilyen módon jelölve lenne, pl. sötétebben jelennének meg.

Boskó András - 2004. február 4., 9.00

Képaláírás
Színesebb lenne a galériánk ha a beküldök népi szöveggel látnák el fotóikat.

Nati - 2004. január 28., 19.07

Kovicsánnak: Nagyon köszönjük.
Nati

Nati - 2004. január 22., 10.43

Kedves Gergely!

Ha a magyarországi németek népzenéjére gondoltál, akkor segítségedet örömmel fogadjuk.

Nati

Bellovits Gergely - 2004. január 21., 21.54

Magyar-német zene miért nincs? Ha anyaghiány miatt, akkor szivesen segítek.

Nati - 2004. január 21., 21.24

Kedves Péter (alias Kovicsán)!

Ha lenne időd átlapozni a rádióújságot, és fölvinni ezeket a műsorokat az eseménynaptárba, nagyon megköszönnénk.

Nati

Kovács Péter - 2004. január 20., 14.06

Mintén náttyon jo, mintén nattyon szep, minténnél még vágyok elegendfe, csak a rádióadásokra leszűkítve a keresésemet olyan alapvető, nagy múltra visszatekintő rádióműsorokat nem találok, mint amik a közszolgálati rádiókban (Kossuth, Petőfi, sőt: Bartók!) vannak; pedig ezekhez a legegyszerűbb lenne csak elővenni a rádióújságot, hogy megtudjuk, mikor vannak...

Cseke Attila - 2004. január 18., 18.28

Kemecsei Gábornak üzenem!!
Köszönöm a dudás fotót!
üdv:Cseke Attila

Kemecsei Gábor - 2003. október 4., 19.42

Jaj!
Elfelejtettem kijavitani, pedig mar masok is szoltak.
Holnap megcsinalom.
bocs: kemecs

szil - 2003. október 4., 15.08

Udv,

Koszonom a valaszt!
Masik problemam: a vilagradio monitoran megjeleno szovegben eliras szerepel: Irtakozz fel... (sic!). Jo lenne kijavitani, mert ez igy eleg vicces :-)

szil voltam

Kemecsei Gábor - 2003. október 2., 9.17

Töbször felmerült már bennünk ez a kérdés, de még nem probálkozunk ilyen irányba mozdulni. Ennek két fő oka van.
- Alapítványunk és az egész Folkrádió még tul fiatal és anyagilag gyenge.
- Arra törekszünk, hogy ne csak egy városban lehessen majd hallgatni a Rádiót, hamen az egész Kárpát-medencében. Ezt megvalósítani sok száz millió forint.
Addig is készülődünk és erősítjük a Folkrádiót, mert az álom egyszer biztos, hogy megvalósul!
Üdv: kemecs

Kurják János - 2003. október 1., 9.13

Megoldható lenne hogy a folkrádió ne csak interneten keresztül sugározzon?

Kemecsei Gábor - 2003. szeptember 28., 20.59

Szia!
Az otleted bar teljesen kezenfekvo, sajnos muszakilag jelenleg megsem valosithato meg. Tovabbra is csak a "radio" oldalunkrol tudhatod meg, hogy eppen mit hallasz.
Most azt sem tudjuk megmondani, hogy lesz e valaha a vilagradionak ilyen szolglatatasa.
udv: kemecs

szil - 2003. szeptember 26., 18.27

Udv,

egyetlen keresem lenne: megoldhato, hogy a Vilagradio monitoran a Folk Radio felirat mellett megjelenjen az aktualis dal nehany adata (cim, eloado, esetleg szarmazasi hely) is?

szil voltam

Kemecsei Gábor - 2003. augusztus 25., 8.51

Szia!
Az eszrevetel jogos.
Probalunk hangositani rajta.
Koszonjuk, hogy szoltal!
Udv: kemecs
Folkradio

daru - 2003. augusztus 21., 10.14

Meglepett tegnap a vilagradio a fizeteses szolgalataval. Ma viszont nagy orommel fedeztem fel, hogy a folkradio megoldotta a problemat, igy azt tovabbra is hallgathatom. Egyetlen eszrevetelem van, ami a hangerot illeti, nemtudom lehet e rajta allittani, de nekem nagyon halknak tunik. Maximalis hangerovel kell engednem, hogy hallgathato legyen, viszont a windows egyebb hangjai (pl. hibauzenet, vagy email erkezese) majd szetrobbantjak igy a fulemet.

ijf. Tímár Sándor - 2003. július 4., 2.01

Kedves Gábor!

KIVÁLÓ és felettébb hasznos gondolatnak tartom a "partner" funkciót, az előző hozzászólásomban emlegetett - enyhén szólva szegényes vagy egyoldalú - kínálat ismeretében, amit az általam megkeresett, folklórral kapcsolatos lapoknál tapasztaltam. Új, és még alakuló lapom egyik erősségének szántam a naprakészséget, frissességet, ezért szeretnék minél előbb csatlakozni a partner programhoz, illetve állok elébe a további együttműködésnek!
A találkozót - javaslom levelezzük le e-mailben!

Üdvözlettel:

Sándor