Folkrádió

Amatőr együttesvezetők képzése

A Romániai Magyar Néptánc Egyesület május 11-13. között megszervezi az első Amatőr Együttesvezetők Képzését, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának támogatásával. A képzés lehetséges helyszínei: Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely, Udvarhely. A meghírdetett négy helyszínből a képzés három városban kerül megrendezésre, a jelentkezések függvényében. A képzés három napos, három oktatóval:
1. Ivácson László:
Tánctechnika (gyakorlati képzés a következő témakörökben: Mi a különbség a bemelegítő és a tréning között?, A ritmusgyakorlatok hasznosága, Egyensúly-, ugró- és pörgés gyakorlatok, A ritmika, dinamika és plasztika a táncban stb. )
2. Könczei Csongor:
Tánctanítási módszertan és táncstílus (gyakorlati és elméleti képzés, a következő témakörökben: Tánctanítási módszertan külön gyermek és külön felnőtt, külön hagyományőrző és külön amatőr együttesek részére. A táncstílus kérdése, Motívumok és folyamatok elemzése stb.)
3. László Csaba:
Szerkesztési alapelvek, koreografálási alapismeretek ( A tánc és a zene viszonya, Mi a tánckíséret, Idő és tér a színpadon stb.)

A képzésen való részvételi szándékot az office@neptanc.ro e-mail címre, vagy a 0267-318577 telefonra várjuk április 20. –ig. A képzés tagjaink számára ingyenes, nem tagjaink 50 RON befizetésével szintén részt vehetnek a képzésen. A résztvevők útiköltségeit, valamint ellátási költségeit a szervezet nem vállalja.

2007. március 13.