Folkrádió

Lábbelik a táncos lábakra
Szerencsejáték Zrt. adománya a Nógrád Táncegyüttesnek

Április 21-én a Nógrád Táncegyüttes Táncházában adta át Székely Gábor, az SzZrt. vezérigazgatója és Veres István miskolci területi igazgató dr. Rozgonyi Józsefnek, a Salgótarjáni Néptáncművészet Közalapítvány kuratóriumi elnökének azokat a cipőket, csizmákat és bakancsokat, amelyeket a Társaság 500 ezer forintos adományából vásároltak az együttes részére.

A Szerencsejáték Zrt. immár évek óta egyik legjelentősebb mecénása a kultúrának, ennek jegyében, lehetőségeihez mérten, örömmel és szívesen vállalja a kisközösségi kulturális tevékenységek, programok és a hagyományőrzés támogatását. A Nógrád Táncegyüttes több mint harminc éve ápolja, tartja életben a népművészeti hagyományokat a néptánc magas szintű művelésével, az újabb és újabb táncos generációk nevelésével. Számtalan fellépésük során öregbítették a magyar népi kultúra hírnevét itthon és külföldön egyaránt. A közönség tapsán kívül nem egy szakmai díj is bizonyítja, hogy amatőr státuszuk ellenére e műfaj magas szintű művelői. Egyebek között – csak példálózásul felsorolva – birtokosai a „Kiváló Együttes” címnek (Művelődési Minisztérium, 1984), Salgótarján „Pro Urbe” díjasai (1996.), a zakopanei nemzetközi fesztiválon „Arany fokos” díjjal (1998.) ismerték el művészetüket, látványos előadásukat.

Az együttes működtetése természetesen jelentős költségeket emészt fel, melyek sorában komoly tételt képvisel a népviseleti ruhák és lábbelik beszerzése. A Szerencsejáték Zrt. – méltányolva a táncegyüttes évtizedeket felölelő nívós munkásságát – a fellépésekhez nélkülözhetetlen cipők, csizmák és bakancsok megvásárlásához járult hozzá adományával.

Budapest, 2007. április 21.

Folkrádió, 2007. április 23.