Folkrádió

Megjelent a sepsiszentgyörgyi Folker együttes első lemeze

Kecsketánc – Magyar népzene gyerekeknek címmel jelent meg a sepsiszentgyörgyi Folker együttes kettős, CD-t és szöveges mellékletet tartalmazó kiadványa. A zenekar és Kerekes Boglárka énekes 11 tagú gyermekcsoport bevonásával készítette el a moldvai, gyimesi és felcsíki énekek, rigmusok, továbbá közismert gyermekdalok felvételeit.

A hangzóanyagot kísérő 50 oldalas könyvecske oktatási célokra is alkalmas, ezért hiánypótlónak tekinthető ezen a területen: a pedagógusok, szülők a népdalok, csujogatások szövegét találhatják meg benne. Bővített változatban olvasható az a mese, amely a hangzóanyagot keretbe foglalja. A négy évszak jellegzetes ünnepköreit megjelenítő történetet a lemezen Érsek Csaba meséli el a közreműködő gyerekek segítségével.

A Folker együttes változó felállásban, különböző néven 1991 óta működik Sepsiszentgyörgyön. Először Tilinkaként léptek be az erdélyi táncházas „köztudatba” mint a csángó folklór elkötelezett művelői. 1997-től Melkuhn Róbert és barátai néven működött a helyi felnőtt- és gyermektáncház állandó zenekaraként, a Folker nevet pedig 2001-ben vette fel. Az együttes első lemezét a Szent György Napokon mutatják be, szombaton délben a vásári színpadon.

Krónika, 2007. április 26.