Folkrádió

Újabb fordulóponthoz érkezett a Folkbeats Tehetségkutató!

Közel száz, jobbnál jobb népzenei és világzenei együttes nevezett az észak-amerikai turné fődíjával kecsegtető tehetségkutatóra! Közülük csak egy induló lehet olyan szerencsés mindkét kategóriában, hogy valóban az Újvilág földjére léphet!

A zsűri január 5-én meghozta szakmai döntését és kategóriánként 15-15 zenekart juttatott tovább a budapesti Fáklya Klubban 2011 februártól májusig zajló élő rendezvénysorozatra. A közönség azonban a Port.hu Zene oldalán, a Folkbeats boxon keresztül meghallgathatja az indulókat és január 15-ig még javában szavazhat, hogy további 5-5 együttest állítson rajthoz a következő fordulóban!

Az autentikus népzenei kategóriát február 5-én a Csík Zenekar műsora nyitja meg, a világzenei kategóriát pedig február 12-én a Holdviola műsora vezeti fel. Az esteket többek között vásár és filmklub színesíti, a koncertek után pedig táncházban, partykon szórakozhat a nagyérdemű. A Folkbeats Facebook-profilján jegyeket lehet nyerni a rendezvényekre!

Az érdeklődők, akik a februári rendezvénysorozatig is szeretnék élőben hallani az előadókat, az Artkatakombában (Budapest, Margit híd pesti hídfő) Folkbeats klubok keretében szemezetnek közülük. Érdemes böngészni a hely honlapját a dátumokért!

Zene.hu, 2011. január 6.