Folkrádió

Sebő-klub és a Tamburakönyv

És igen, tavaly év végén megjelent az a könyv, amivel Iván az elmúlt két évet töltötte. Ezt tessék szinte szó szerint érteni, zenekari szinten nagyon is végigéltük, minden utazás erről szólt, autó, vonat, repülő.

Aki nem csinál ilyesmit, nem is tudja elképzelni, hogy mennyi minden kell ahhoz, hogy egy kósza ötlet kiadót, a kiadó pedig pénzt találjon, milyen sok idő, míg a cetlikből a szövegszerkesztő makacs ellenállását is megtörve kézirat lesz, a pöttyökből kottagrafika, a recsegő felvételekből CD-melléklet, az elsárgult, töredezett fotókból képfájl készül. Jó esetben csak annyit látunk, hogy kijön a nyomdából a könyv. Hát most kijött.

Nem is merek belegondolni, mennyivel egyszerűbb lett volna az életem a kilencvenes évek elején, ha már akkor van egy ilyen tamburakönyv. Bár nagyon azért nem panaszkodom, mert nekem sikerült magától a szerzőtől ellesnem a fortélyokat :)

Szóval aki csak azért várt eddig a tamburabrácsa megszólaltatásával, mert hogy kevés a szakirodalom, annak rossz hírem van: nincs több kifogás!

A februári Sebő-klubban Iván bemutatja a könyvet, és hogy teljes legyen az élmény, meghívta a Márványos Tamburazenekart és Tímár Sárát, segítségükkel rögtön kedvet is csinál a hangszerhez.

Utána táncház, Csatai László Csiduval és a Sebő-együttessel.


Február 5., szombat, este hét óra
Budavári Művelődési Ház
www.bem6.hu
1011 Budapest, Bem rakpart 6.

Sebő együttes honlapja, 2011. január 31.