Folkrádió

Népzenével színesített régiségvásár a Széchenyi téren
Esztergom

Vasárnap ismét régiség- és értékvásárt rendez az önkormányzat a Széchenyi téren a termelői piaccal párhuzamosan. A vásárt az Esztergomi Zeneiskola Népzene tanszakának műsora színesíti.

Népzenei műsort adnak vasárnap 10 órától az Esztergomi Zeneiskola Népzene tanszakának tanulói az esztergomi Régiség és Értékvásáron.

Az Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola 2008-ban nyitotta meg kapuit a népzene-tanulásra fogékony növendékek előtt is. A tanszakon az érzelmi nevelés, a zenei ízlés formálása a cél, mindez a Kárpát-medence dallamanyagának elsajátításán, hagyományainak megismerésén keresztül.

A tanulók népi éneket, citerát, népi hegedűt, brácsát, nagybőgőt és népi furulyát tanulhatnak jó hangulatban, egyéni órákon és csoportos foglalkozásokon. Közösségi élményekkel gazdagodnak, eredményesen szerepelnek versenyeken az ország különböző pontjain, népzenei fórumokon.

A vasárnapi fellépésen dunántúli, kalotaszegi, szatmári, felcsíki és szilágysági dallamokat hallhat a közönség, különböző hangszeres felállásokban, énekesekkel.

Mindemellett pedig várja az érdeklődőket az esztergomi régiség- és értékvásár, valamint a termelői piac kínálata a Széchenyi téren.

Eredeti cikk:
https://www.szeretgom.hu/content/83682-nepzenevel-szinesitett-regisegvasar-a-szechenyi-teren

Esztergom, 2016. június 9.