Folkrádió

Ifjúsági táncversenyt rendeznek a hétvégén
Debrecen

Az Ifieszta című rendezvényre debreceni iskolák 18 csapata, (csaknem 200 táncos) nevezett – ismertette a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján Halász D. János, a szervező Ifjúsági Ház ügyvezetője. Elmondta: a 13 és 35 év közötti korú fiatalokból álló csoportok kétszer lépnek színpadra, egy kötelező és egy szabadon választott produkcióval. A tájékoztatón kiderült, hogy a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. a résztvevők közül fogja kiválasztani azokat a csoportokat, amelyek meghívást kapnak a Virágkarneváli Hétre.

A produkciókat elsősorban helyi rendezvényszervezőkből, (esküvőszervezőkből) álló szakmai zsűri fogja értékelni. A legjobbak 5 díjon, elsősorban fellépési lehetőségeken osztozhatnak. A győztes csoport 1 éven keresztül heti 1 alkalommal ingyen tarthat edzést az Ifjúsági Házban – ismertette Halász D. János.

....

Új impulzusokat kapnak
– Debrecen nagyon sok jó táncegyüttesnek ad otthont. Egy-egy ilyen verseny, mint az Ifieszta arra sarkallja ezeket, hogy eltávolodjanak a hétköznapi gyakorlásoktól, új koreográfiákat készítsenek – fogalmazott Hercz Vilmos, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. kulturális menedzsere. Hozzátette: a városban jelenleg is olyan élénk a táncélet, hogy akár egy önálló táncszínház is működhetne.

HBN-OCs

Hajdú Online, 2017. május 8.