Folkrádió

Segítség! – Rekordkísérlet Rozsnyón, őrtornyot ölelnek a néptáncosok

Holnap délután különleges eseményre készülnek a rozsnyóiak, helyi folklórcsoportok közreműködésével élő körláncot terveznek Rozsnyó jelképe, az őrtorony köré vonni. A rendezvénybe bekapcsolódik a Borostyán Néptáncegyüttes és a Kincskereső Gyermek Néptáncegyüttes is – adta hírül a Rozsnyóvidék.sk.

A Rozsnyói Kulturális Nyár című rendezvénysorozat keretében júliusban és augusztusban minden vasárnap délután várja az érdeklődőket valamilyen kulturális rendezvény – koncert, családi program – Rozsnyó főterén.

Július 9-én 16.00 órától különleges eseményre készülnek a szervezők, helyi folklórcsoportok közreműködésével élő körláncot terveznek Rozsnyó jelképe, az őrtorony körül. A kezdeményezés célja, hogy bekerüljön a Szlovák rekordok könyvébe, mint a legtöbb emberből álló élő körlánc. A rendezvénybe bekapcsolódik a Borostyán Néptáncegyüttes, a Kincskereső Gyermek Néptáncegyüttes, a Haviar, Dubina és a Haviarik folklórcsoportok, a talpalávalót Ondrej Hlaváč népi zenekara húzza – közölte a Rozsnyóvidék.sk regionális hírportál.

Bumm.sk, 2017. július 8.