Folkrádió

Újra néptáncoktatás - több korosztálynak is

November 16-án ismét játszani, táncolni várják a gyerekeket a Kölcsey Ferenc Főgimnázium pincéjébe, ahol táncos alapokat, felcsíki, moldvai, dunántúli táncokat és népi gyermekjátékokat tanulhatnak majd.

17:30-tól várják az óvodás és kisiskolás csoportokat, ide tartoznak a nulladik, az első és második osztályosok, 18:30-tól pedig a haladó, illetve a második osztályostól nagyobb gyerekekből álló csoportokkal foglalkoznak majd az oktatók.

19:30-tól kezdő felnőtt csoporttal zárják a sort, ahol a szatmári táncok alapjait lehet elsajátítani az oktatók, Kása Melinda és Kása Zsolt segítségével.

A néptánc azért is egy kiváló program, mert az egészen kicsiknek segít a koordinációs készségek fejlesztésében, jó egyensúlyt és tartást ad, növeli a zene iránti fogékonyságot, valamint javítja a ritmusérzéket. Azok a gyerekek, akik már kisebb korban elkezdenek tánccal, néptánccal foglalkozni, nem csak a nemzetiségi táncokat, dalokat, a népi hagyományokat és kulturát ismerhetik meg, de a későbbi táncos jövőre is felkészülhetnek vele.

Oszkó Viktória

Szatmar.ro, 2017. november 9.