Folkrádió

NKA pályázat
Benyújtási határidő: február 28.

Pályázati cél:
Városi zenei koncepciók kidolgozásának a támogatása. Azaz olyan helyzetértékelésből, rövid-, közép- és hosszú távú célok meghatározásából, a célokhoz vezető stratégiából álló, a lehető legszélesebb helyi szakmai és civil közeg bevonásával elkészülő városi zenei koncepciók kidolgozásának a támogatása, amelyek az adott település önkormányzatának támogatását is bírják, és reális esély mutatkozik a megfogalmazott tervek lépcsőzetes megvalósítására.

- Zenei koncepcióval mostanáig nem rendelkező városok jelentkezését várjuk.

- A pályázati felhívás célja, hogy elindítsa a „városi zenei koncepciók” előkészítésének folyamatát. A pályázat beadása előtt a jelentkezők mérjék fel, hogy az adott település önkormányzata mennyire lehet partner egy ilyen koncepció előkészítésében és elfogadásában, milyen helyi szervezetekkel és szakértőkkel tudnak együttműködni, illetve előzetesen készüljön el a koncepció kidolgozásának ütemezése.

– A pályázat kiírói felhívják a figyelmet, hogy az elkészítendő „városi zenei koncepcióknak” mindenképpen foglalkozniuk kell a helyi zenei oktatással, a helyi formációk fellépési, próbálási lehetőségeivel, az ezekhez kapcsolódó támogatásokkal és intézményrendszerrel, továbbá az élő zene – köztük a magyar könnyűzene, a komolyzene, a népzene és a jazz - hazai produkcióinak városi megjelenésével.

– A pályázat kiírásáról az NKA Zeneművészet Kollégiuma, a Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégium és a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma döntött. A pályázatot a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégium írja ki, a beérkező pályázatok bírálatában a másik két kollégium tagjai is részt vesznek.

***

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2018. február 28-án éjfélig lehet.

Nemzeti Kulturális Alap, 2018. február 6.