Folkrádió

Páva előadóművészeti minősítő

A Hagyományok Háza 2018 szeptemberében új, népi előadóművészeti minősítőt hirdet. A Páva minősítést megszerezhetik népzenei szólisták, zenekarok, hangszeres együttesek, énekes szólisták és énekegyüttesek, táncos szólisták, hivatásos, hagyományőrző és amatőr táncegyüttesek és mesemondók, felnőttek és gyerekek egyaránt. Kiváló tehetségeink 2018 őszén a Budai Vigadó korszerű színpadán mutathatják be produkcióikat a szakmai zsűri és a nagyközönség előtt.

A népi előadóművészettel kapcsolatos állami feladatok ellátásával 2018-ban a kormány a Hagyományok Házát ruházta fel. Ennek a feladatkörnek a legfontosabb eleme az előadóművészeti alkotások és előadóművészek minősítése. Ennek szakmai, módszertani, anyagi hátterét az Emberi Erőforrások Minisztériumának kiemelt nemzeti intézménye, a hatósági jogkörrel rendelkező Hagyományok Háza biztosítja együttműködésben a szakmai civil szervezetekkel.

Az elnyerhető címek: Nagy Pávás Népi Előadóművészeti alkotás, Pávás Népi Előadóművészeti alkotás; Nagy Pávás Népi Előadóművész (vagy Előadóművészeti Együttes) és Pávás Népi Előadóművész (vagy Előadóművészeti Együttes)

A minősítés jogalapja a 530/2017 (XII. 29.) Korm. rendelet.

Részletek szeptember 10-től várhatók!

További információ:
Népművészeti Módszertani Műhely
Dóka Krisztina
doka.krisztina@hagyomanyokhaza.hu
(+36 1) 225 6019

Hagyományok Háza, 2018. augusztus 29.