Folkrádió

Parapács Zenekar: Most is jól húzták

Az Abaújban rendkívül kedvelt és népszerű Parapács Zenekar is ott van a Fölszállott a páva Döntők Döntőjének középdöntőjében.

Egész Abaúj szurkol
A televíziós népzenei tehetségkutatóba ezúttal csak az elmúlt évadok legjobbjai kaptak meghívást, és most főleg a nézők szavazatai juttatják tovább a versenyzőket.

A Parapács Zenekar a legelső, 2012-es évad kategóriagyőztese volt. Egész Abaúj szurkol nekik, hiszen ők húzzák a talp alá valót az abaújszántói táncházakban, Abaúj sok-sok iskolájában, rendezvényein, táncos-zenés ismeretterjesztő előadásain. De ott vannak a hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett táborokban is, mert rendkívül fontosnak tartják, hogy számukra is elérhető legyen a táborozás és a népzene, a néptánc varázsa.

Pusko Márton, az együttes hegedűse az elődöntő után úgy fogalmazott: „Nagyon jó volt megint a Páva színpadán muzsikálni, mondhatni otthonosnak hatott ez a környezet. Remélem, az elmúlt 6 év alatt sikerült sokat tanulnunk és fejlődnünk, és remélem, lesz még alakalmunk ezt minél többször a televízióban is megmutatni.

Vojtonovszki Sándor, a zenekar vezetője hozzátette: a szakmai zsűri véleménye rendkívül fontos volt számukra, és irányt mutatott az autentikus népzene irányába. Nagyon köszönik a nézőknek a sok-sok szavazatot. A kódjuk a 33-as.

ÉM-HE

BAON, 2018. november 28.