Folkrádió

A középdöntőre készül a nagyecsedi, dombrádi duó

A Fölszállott a páva televíziós népzenei és néptáncos tehetségkutatójának azért különleges az idei évada, A Döntők Döntője, mert a versenyzőket kiválasztották. Az előző esztendők legjobbjai próbálhatnak szerencsét a Duna Televízió által az ország nyilvánossága előtt.

Legutóbb a negyedik elődöntőt rendezték meg, ahonnan továbbjutott a Pendely Énekegyüttes (énekes szólisták és énekegyüttesek), Hajdara Tamás–Hajdara-Herczeg Hajnalka és Juhász Bence Zsombor (táncos szólisták és táncospárok), a Fokos Zenekar és Ürmös Sándor (hangszeres szólisták és zenekarok), az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes (néptáncegyüttes).

Ezzel kialakult a december 7-én és 14-én lebonyolítandó középdöntő mezőnye. Szabolcs-Szatmár-Bereget a nagyecsedi és dombrádi Bulyáki Anett, valamint Oszlánszki Patrik képviselik a táncospárok között.
A Fölszállott a páva 2018 december 21-i döntőjébe összesen 10 produkció jut a nézők szavazatai és a zsűri szabadkártyái által.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze lesz, mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, illetve Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékeli a produkciókat.

LTL

Szabolcs Online, 2018. december 1.