Folkrádió

Advent a Balatonnál: gyerekekkel együtt várják a karácsonyt

Vidám-meghitt hangulatban, gyerekek kitűnő műsora mellett gyújtották meg az első gyertyát az adventi koszorún, Balatonfüreden, Tihanyban és Zánkán, vasárnap.
Kiss Vivien diáklány gyújtotta meg az első gyertyát Balatonfüreden, Bóka István polgármester társaságában, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban, ahol a helybeli fúvószenekar ünnepváró muzsikája utána a város elöljárója úgy fogalmazott, nem lehet annál szebb a karácsonyi készülődés, az ünnepvárás, mint amikor a szülők, nagyszülők saját gyermekeik énekeit, táncait láthatják. A fiatalok, így a Balatonfüred Néptánc Együttes, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, a Street Stars Dance School, illetve Rábaközi Rita énekes tanítványai maradandó élménnyel ajándékozták meg a közönséget. Pálffy Károlyné, önkormányzati képviselő a csoportok vezetőinek, Bácsi Gabriellának, Kiszelyné Czibik Tündének és Steiner Kelemen Katának, valamint a csoportok tagjainak mézeskaláccsal köszönte meg a színvonalas előadásokat.

Tihanyban a karácsonyi készülődés már vasárnap kora délután megkezdődött, a művelődési házban, majd Rózsa Éva, a ház igazgatója köszöntője után Aradi István alpolgármester a Mádl Ferenc téren úgy fogalmazott, szükség van fényre, világosságra, örömre és szeretetre az ember életében, mindezt teremtsük meg környezetünkben, törekedjünk a meghitt, bensőséges ünneplésre. Az ünnepi gondolatok után a fiatalokkal együtt meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún, majd a Tihanyi Bencés Iskola diákjai szép ünnepi műsorral lepték meg a szép számú közönséget.

Zánkán Böhmné Kocsis Szilvia, rendezvényszervező, a Faluház vezetője az egymásra való odafigyelés jelentőségéről beszélt, és nem csak advent idején. Az ünnepi gyertya meggyújtása után a Zánkai Gyermek Táncegyüttes, a Bokafogó Néptáncegyüttes és a Magyar Tenger Népdalkör gondoskodott a hangulatról kirakodóvásár, sok finomság mellett.

Kovács Erika

Veszprém On-Line, 2018. december 3.