Folkrádió

Magyar népi ének tanfolyam Füleken

Népdalénekléssel rendszeresen foglakozó 8-15 év közötti fiatalok jelentkezését várja a Hagyományok Háza Hálózat.

A Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia 2018-ban indította útjára a Népzenei Műhely elnevezésű programsorozatát, melynek célja a magyar vokális és hangszeres népzene rendszeres oktatásának bebiztosítása. Hat helyszínen (Rozsnyó, Fülek, Ipolyság, Szőgyén, Martos, Somorja) 50 fiatal vesz részt a hangszeres magyar népzene alapjainak elsajátításában, mi több négy helyszínen már a növendékek zenekari formációba való tömörülése is megtörtént. A rendszeresen zajló tevékenységet intenzív képzést biztosító zenész mesterkurzusok teszik teljesebbé.
Ugyancsak a Népzenei Műhely keretén belül valósul meg az énekegyüttesekben tevékenykedő fiatalok számára szervezett népiének-tanfolyam is. 2019. február 16-án, Füleken kerül megrendezésre a soron következő szakmai találkozó, melynek lektora Korpás Éva népdalénekes és előadóművész lesz. A tanfolyam vendége Holecz Istvánné Kanyó Margit rimóci hagyományőrző énekes.
A szervezők 2019. február 13-ig várják a népdalénekléssel rendszeresen foglakozó 8-15 év közötti fiatalok jelentkezését.


BUMM-HÍR

Bumm.sk, 2019. február 8.