Folkrádió

Dobogós helyezésekkel tértek haza a művészeti iskola diákjai

Sikeres volt az április a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek. Jászfényszarun, a II. „Jászkunsági Gyerek Vagyok” Megyei Népművészeti Szemlén az Aprók Gyermek Néptáncegyüttes nívódíjat kapott. Koreográfusok: Kecskésné Herczegh Kata és Szentpéteri Balázs.

Horváthné Galambos Olga tanárnő vezetésével növendékeik Pakson részt vettek az Országos Suzuki Találkozón.

Szolnokon, a X. Kamarazene Versenyen az iskola ütőegyüttese (Balogh Eszter, Fedor Emma Boglárka, Holhós Edina Dóra, Melnikoff Levente, Melnikoff Milán, Marczi Ákos, Marczi Máté) 2. lett, felkészítőjük Donkó Péter Bence.

A Vadászkürt Kvartett (Egyed László, Fodor András, Szél Bence, Szálkai János) 3. lett, felkészítőjük Szálkai János. Szolnokon, a III. Várhelyi Lajos „KUKA” Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncversenyen a Bengecseg néptáncegyüttes bronz minősítést szerzett. Koreográfusok: Kecskésné Herczegh Kata és Szentpéteri Balázs.


A Kiemelt Nívódíjas Együttes címet kapott Nagykun Táncegyüttes

A Jászsági Gyermek- és Ifjúsági Szólótáncversenyen Vatai Vivien, Oláh Réka, Papp Janka Anita, Weibl Hanna, Nagy Imre Levente és Czifra Zsombor vett részt, felkészítőik Kecskésné Herczegh Kata és Szentpéteri Balázs.

Kisújszálláson, a Martin György Néptáncszövetség „Néptáncosok Területi Bemutató Színpad” minősítőfesztiválján a Nagykun Táncegyüttes megkapta a Kiemelt Nívódíjas Együttes címet.
Koreográfusok: Kecskésné Herczegh Kata és Szentpéteri Balázs, illetve Bolgovics Gergő, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosa.


Daróczi Erzsébet

Szolnok-Jászkun on-line, 2019. május 4.