Folkrádió

Hétfőn rajtol a III. Nagykárolyi Folklórfesztivál

Augusztus 5-6. között zajlik a III. Nagykárolyi Folklórfesztivál, mely a CareiFest rendezvénysorozat programjaiba illeszkedik.
Az idei évben is több olyan népzenei együttest és néptánccsoportot láthatnak a rendezvényre kilátogatók, amelyek tagjai arra törekednek, hogy előadásukkal minél közelebbről bemutathassák a közönségnek azt a nemzetet, melyet képviselnek. Román, magyar és német népzenei és néptánccsoportok is színpadra lépnek a fesztivál két napja során.


Augusztus 5., hétfő - Magyar és német folklórest

18.45-22.30 óra között a Rigófütty együttes, Rekettye néptáncegyüttes, Acordeon Duett, Kalazanci Band, Karoler Trio, a Lustige Schwaben néptánccsoport, a Schwäbischer Männerchor – sváb férfikórus lép színpadra, illetve a Nemzeti Ifjusági Fúvószenekar.

Operettslágerek hangoznak el, Donkó Annamária, Donkó Imre szólisták előadásában. A művészeket négy debreceni táncos kíséri el.

Augusztus 6., kedd – Román folklórest

18.45–22.30 óra között, a Ceatăra együttes, a Lucăceni néptáncegyüttes, a resicabányai Bîrzava népzenei és néptánccsoport, a beregszoi Sorocul néptáncegyüttes. Meghívott: Alexandru Pugna.

A szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát. Kedvezőtlen időjárás esetén, a meghirdetett programok elmaradnak.

Szatmar.ro, 2019. augusztus 4.