Folkrádió

Hatalmas sikert aratott a Debreceni Népi Együttes Törökországban

A török metropolisz elővárosában tartott 20. Uluslararasi Büyükçekmece Kültür Ve Sanat Festivali tíz napos sorozatán 28 ország mutatta be produkcióját.

Hatalmas sikert aratott a Debreceni Népi Együttes Törökországban
A nagy tradíciókra vissztekintő fesztiválon, mely két évtizedes története során hét alkalommal bizonyult a világ legjobb kulturális és művészeti fesztiváljának.

Ezúttal a Kézművesek Világnapja, a Világszobrászati ​​szimpózium és a nemzetközi fotgráfiai verseny és kiállítás mellett az Aranyhíd néptáncverseny előadásaival kínált változatos programot a béke és a testvériség szellemében. A hagyományos táncverseny ebben az évben a kortárs zene és tánc jegyében szerveződött.

A táncversenyen a magyarországot képviselő, a Debreceni Népi Együttesre tánccsoportjára alapuló együttes végzett a megosztott első helyen (az orosz együttes is aranydiplomát kapott), a verseny második helyzettje Koszovó lett, míg a harmadik helyen a grúz táncosok végeztek.

Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége és a Debreceni Népi Együttes közös munkájának eredménye a törökországi siker.

Debreceni Hírek, 2019. augusztus 4.