Folkrádió

Tallózó

A magyarországi zenészek úgy próbálták megoldani a csúszást, hogy a Szőttes előadása közben felköltöztek a színpadra és a táncosok háta mögött kezdtek rendezkedni
Gombaszög – zenés-táncos szervezetlenség

A kérdést azok nevében tesszük fel, akik órákat buszozva s bár egy-két napjukat feláldozva, de ingyen és örömmel jöttek el Gombaszögre, hogy bizonyítsák: ápolói, továbbvivői a szlovákiai magyar népi kultúrának, mert „a tűznek nem szabad kialudnia”.

Új Szó, 2003. augusztus 26.


Barbárok bálja
Várároktól a színpadig – Magyarországi táncábrázolások

Izgalmas kiállítás nyílt Szegeden: harci táncot járó végvári katonák, csárdában tomboló parasztok, kristálycsillárok alatt finoman hajlongó előkelők láthatók rajzokon, festményeken, szobrokon. Az alkotások a késő középkortól a második világháborúig mutatják be a letűnt világot. Lehetséges, hogy tánctörténeti ismereteink újragondolására késztet az összkép – a tudósoknak mindenesetre fejtörést fog okozni.

Magyar Nemzet, 2003. augusztus 16.


Királyi Napok és Nemzetközi Néptáncfesztivál Székesfehérváron

Bolgár, finn, indiai, izraeli, jakutföldi, lengyel, szenegáli, török és hazai néptáncosok részvételével kezdődik meg pénteken Székesfehérvár hagyományos ünnepségsorozata, a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál.

MTI, 2003. augusztus 14.


Mesterségek ünnepe a budai Várban

Mesterségek ünnepe címmel e hét végén veszi kezdetét a hazai kézművesség alkotóinak bemutatkozása a budai Várban, ahol a rendezvényhez kapcsolódóan népzenei programokkal, kézműves foglalkozásokkal és gyermekműsorokkal várják a látogatókat - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t, egy aznapi sajtótájékoztató kapcsán.

MTI, 2003. augusztus 12.


Gyimesben az Ifjú Szivekkel

Nem egy klasszikus tábor: ellepik a települést az idegenek, amit a helyiek tolerálnak, lévén valamit hoznak a konyhára, s megmutathatják nekik hagyományaikat

Új Szó, 2003. augusztus 9.


Nagyida lesz az ország közepe

Az ország legrégebbi magyar népművészeti fesztiválja idén rendhagyó módon kétnaposra duzzadt.

Új Szó, 2003. augusztus 5.


Söndörgő Fesztivál Szentendrén

A hagyományos szentendrei szerb búcsú népszerűsítése és a Magyarországon élő délszláv kisebbség több száz éves kultúrájának bemutatása a célja az idén első alkalommal megrendezett Söndörgő Fesztiválnak.

Népszabadság, 2003. augusztus 5.