Folkrádió

Tallózó

Holnap Fülek, vasárnap Losonc látja vendégül a Szlovákiai Magyar Gyermek Néptáncfesztivál résztvevőit
Színpompás Eszterlánc

A benevezett tizenhat gyermek-néptáncegyüttesből az idén tizenkettőt választottak ki a rendezők: a Hagyomány Alap és az Ifjú Szivek Magyar Táncegyüttes. Tizenkét együttes mutathatja meg tehát az országos fesztiválon, mit tud.

Új Szó, 2003. szeptember 26.


Földben és vízben termő dal

Kitűnő hangulatú, színvonalas műsort láthatott a III. csallóközkürti Nemzetközi Népzenei Fesztivál közönsége

Új Szó, 2003. szeptember 25.


Magyar Filmnapok
Táncház-effektus

Szomjas György Vagabond címû fimjéről.

2003. szeptember 24.


A csángók első múzeuma

A hagyományos zabolai búcsú napján a háromszéki településen megnyílt a moldvai és gyimesi csángók kultúráját bemutató első önálló kiállítás.

Erdélyi Napló, 2003. szeptember 23.


Népdaléneklô-verseny: Hajnal akar lenni

A XXVI. Szatmárnémeti Zenei Napok keretében rendezik meg a XIII. Hajnal akar lenni elnevezésű népdaléneklô-versenyt a világon bárhol élô műkedvelô népdalénekesek számára.

Romániai Magyar Szó, 2003. szeptember 22.


XIV. Kárpátaljai Magyar Folklórfesztivál

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség, a megyei állami közigazgatás művelődési főosztálya és a Nagydobronyi Polgármesteri Hivatal szervezésében szeptember 28-án, a nagydobronyi stadionban kerül sor a XIV. Kárpátaljai Magyar Folklórfesztiválra.

Kárpáti Igaz Szó, 2003. szeptember 20.


Táncházi szezonnyitó
Vagabond-werkfilm a Fővárosi Művelődési Házban

Egész estés programmal várják a folklór kedvelőit a Fővárosi Művelődési Házban délután négytől, ma kezdi ugyanis hivatalosan az évadot a Táncház Egyesület a határon túli és magyarországi tánctáborokkal színesített nyári szünet után. Az idén tizenegyedik alkalommal rendezett Országos szezonnyitó táncházi mulatság a Tavaszi Fesztivál idején tartott táncháztalálkozó után a legfontosabb hazai népzenei-néptáncos esemény.

Magyar Nemzet, 2003. szeptember 20.


Puttonyos néptánctalálkozó Szőgyén

A Szőgyéni Középfokú Szakmunkásképző Magániskola udvara ad otthont a Csemadok helyi alapszervezete szombati rendezvényének, amely 14 órakor gulyásfőző-versennyel indul.

Új Szó, 2003. szeptember 19.


Népzene Kecskeméten

Idén tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a már hagyományos kecskeméti népzenei találkozót, amely a magyar népművészet, a népzene és az e forrásból táplálkozó kortárs művészek egyik legfontosabb fóruma.

Magyar Nemzet, 2003. szeptember 17.


Öregek tánca – huszonegyedszer

Szombaton 21. alkalommal szervezték meg az immár nagy hagyományú Öregek tánca folklórfesztivált Marosvásárhelyen. Most mintegy 500 táncos vett részt a rendezvényen, nemcsak Maros, hanem Kolozs, Szeben, Hargita és Beszterce megyékbôl is.

Romániai Magyar Szó, 2003. szeptember 13.


A Tatros forrásánál

Vasárnap immár huszonhetedik alkalommal rendezik meg Gyimesfelsôlokon a Tatros Forrásánál Csángófesztivált.

Udvarhelyi Híradó, 2003. szeptember 9.


Mezôségi Hagyományok Fesztiválja

Augusztus utolsó napjaiban hagyományalapító szándékkel szervezték meg Nagysármáson (Maros megye) az elsô Nagysármási Napokat, mely egyben a mezôségi hagyományok fesztiválja kíván lenni.

Romániai Magyar Szó, 2003. szeptember 5.


Nemzetközi Táncfesztivál Udvarhelyszéken
Ussiniból jöttek a táncoslábúak

Szeptember 2-án, kedden Székelykeresztúron zajlott a Keresztúri Kistérségi Napok keretében az elsô fellépése a táncfesztivál egyik meghívottjának, a szardíniai Ussini városából érkezett San Giorgio csapatának. Szerdán a parajdi szállodában, ma viszont 19 órától a sétatéri parkban tekinthetô meg a néptáncgála színes felhozatala.
Több települést érint a Nemzetközi Néptáncfesztivál Udvarhelyszéken nevet viselô rendezvény.

Udvarhelyi Híradó, 2003. szeptember 4.


Prímásképzô táncháztábor

A szentegyházi táncháztábor ezen a héten zajlik, a szervezô Gyermekfilharmónia Alapítvány célja, hogy a helyben mûködô apró táncházcsíra életképessé váljon és fejlôdjön – mondta Haáz Sándor, az alapítvány elnöke.

Udvarhelyi Híradó, 2003. szeptember 3.


Folytatódik az Udvarhelyszéki Nemzetközi Néptánctalálkozó

A Szent István-napi néptáncos rendezvények után nem ért véget a székelykeresztúri Pipacsok néptáncegyüttes szervezte Udvarhelyszéki Nemzetközi Néptánctalálkozó. Szeptember 2-án, vagyis ma este 7 órakor a székelykeresztúri nyárikertben az észak-szardíniai Ussiniből (képünkön) érkező San Giorgio szárd néptáncegyüttes lép fel, majd Koré Géza és zenekara részvételével szárd–magyar táncház lesz.

Udvarhelyi Híradó, 2003. szeptember 2.