Folkrádió

Tallózó

Komlói néptáncos lett a Népművészet Ifjú Mestere

Komlói fiatalember is elnyerte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiírt pályázat Népművészet Ifjú Mestere címét a néptáncos szólisták kategóriájában. Kirch Zoltán,a Pöndöly Néptáncegyüttes egyik vezetője,alapítója,az EFAMI néptánc-oktatója dr. Réthelyi Miklós minisztertől vehette át az elismerést az augusztus 20-i országos ünnepségsorozat keretében.

Komlói Újság, 2011. augusztus 31.


Zerkula zenekar

Népzenére szomjazva érkeztünk Gyimesbe. Nagy örömünkre Zerkula János gyimesi hegedűs tanítványai muzsikáltak éppen. A mester sajnos már nem él közöttünk, ezért a zenészek önmagukat képezik tovább. Egy szabad beszélgetés keretében próbáltunk betekintést nyerni gondolataikba, életükbe.

Örök Kultúrcsík-vadászok, 2011. augusztus 31.


Szalonna és bandája: Népzene a Kárpát-medencéből

Pál István „Szalonna” új lemezén a banda áll a középpontban, bár az előző korongján nagyobb hangsúlyt kapott közreműködők játékát nem kell nélkülöznünk. Legszélesebb körben ismert közülük Barcza Zsolt a Csík zenekarból, akit most csak harmonikán hallhatunk, két blokkban. A címben megjelölt célterület földrajzi középpontja vitathatatlanul Magyarország. Hazánk centrumához nem esik messze a Galga-mente. A zenekar cimbalmosa, Unger Balázs onnan (Turáról) származik, így aztán az „intro” adja magát: remek összeállítás, vérpezsdítő előadásban.

Riff, 2011. augusztus 30.


Pályázati kiírás
III. Kecskeméti Prímásverseny

A Hagyományok Háza a kecskeméti Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központtal közösen prímásversenyt hirdet táncházzenész hegedűsök számára. Pályázhat minden hagyományos magyar népzenét játszó hegedűs, aki 2011. szeptember 24-én már betöltötte a 18-ik, de még nem töltötte be a 35-ik életévét.

Hagyományok Háza, 2011. augusztus 29.


Sokszínű Baranya
Oktatássorozat és konferencia Baranya magyar tánchagyományairól

Magyarország határmenti megyéjének színes hagyományvilágáról sokaknak minden bizonnyal a gazdag nemzetiségi kultúra, az igen nagy etnikai változatosság jut először eszébe. A történelmi viszontagságok, valamint a több évszázadot végigkísérő betelepítések valóban jelentősen kiszínezték Baranya néprajzi térképét, amelyet sokác, rác, bosnyák és sváb falvak tarkítottak. Ez a változatosság azonban a megye magyar népét ugyanígy jellemzi – a Mecsek völgyeiben és hegyoldalain, valamint a Duna és a Dráva árterében sajátos néprajzi karaktert formált az őslakos magyarság, az ormánságiaktól a kelet-mecsekalji falvakon át a Tolnából átívelő sárközi csoportig, vagy akár a Dráván túli szlavóniai magyar népszigetig.

BaranyaFolk, 2011. augusztus 26.


Meghalt Dobszay László Széchenyi-díjas zenetörténész, népzenekutató

Hosszú betegség után életének 77. évében pénteken elhunyt Dobszay László Széchenyi-díjas zenetörténész, karnagy, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia volt elnöke, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professor emeritusa.

MTI, 2011. augusztus 26.


Almanap a tuzséri kastélyban

Augusztus 27-én ismét megrendezik a Tuzséri Kastély- és Almanapot, amelyen a helyi szokásoké, a gasztronómiáé és az almás ételeké lesz a főszerep. A kulturális kínálatból kiemelkedik a Hajdúsági Néptáncegyüttes Hídi vásár című nagysikerű produkciója, de fellép még többek között Szilágynagyfalu és Tiszabezdéd tánccsoportja, valamint a Garabonciás citerazenekar is.

SZON, 2011. augusztus 26.


Hagyományok Háza
„Forgószél és Garabonciás” hon- és népismereti levelező verseny

A 2011/2012-es tanévi versenyre szeretettel várjuk azoknak az iskolásoknak a jelentkezését, akik izgalmas, szórakoztató feladatok megoldásán keresztül szívesen elmélyítenék hon- és népismeretbéli tudásukat, illetve szívesen megismerkednének a magyar népi kultúra gazdag, sokszínű világával.

Hagyományok Háza, 2011. augusztus 25.


Volt egyszer egy Vizu

Pályafutását legényegyletként kezdte, valamikor az 1800-as évek második felében. Pontos évszámot sajnos nem lehet tudni. Átvészelte a két világháborút, hogy Hepajként kezdjen új életet. Tartott ez egészen addig, míg a néptáncosok a színpadjára nem léptek. Innentől indult a harmadik újjászületés Vizu néven, mely eddig tartott.

Tutihír, 2011. augusztus 23.


Mindenkit megleptek: Nagyon távoli magyarok óriási dolgot tettek
Mezőségi Montevideóból

Bár a nyelvet már nem feltétlenül beszélik, sok honi táncost lepipálva ropják a mezőségit a Vendégségben Magyarországon fesztiválon résztvevő uruguayi Tündérkert Táncegyüttes harmad-negyedgenerációs magyar fiataljai. Jankovics Károly, az együttes korábbi vezetője, a montevideói Magyar Ház elnöke azt mondja: nemcsak a népi kultúrával, de a júniusi disznótorral is ápolják a magyar gyökereket.

Heti Válasz, 2011. augusztus 23.


Színpompás táncos toborzó Gyergyószentmiklóson

Hagyományőrzés, tisztelgés az ősök emlékének, az elért eredmények felmutatása, és nem utolsósorban néptáncos toborzás volt a célja a hétvégén ötödik alkalommal szervezett néptánctalálkozónak. A gyergyószentmiklósi Hóvirág nép-tánc együttes rendezvényét a kiskunmajsai Mayossa és a győri Kisalföld néptáncegyüttesek tették színesebbé.

Hargita Népe, 2011. augusztus 22.


Királyi napok: mi lehet a siker titka?

Székesfehérvár - Hat napon át tartott a tánc: óriási érdeklődés övezte az idei, tizenhatodik Királyi napokat is. A Városház térre és a Fő utcára ki lehetett volna tenni a Megtelt! táblát szombaton, a fesztivál záróestjén: a főtéri söröző szabadtéri asztalaiért valóságos harc folyt. Így megy ez évek óta, a forgatókönyv ismétlődik - a táncosok felvonulnak, a Fő utcán meg-megállva bemutatóznak, majd búcsúzóul minden csoport ízelítőt ad hagyományaiból. Mindig ugyanaz. És mégis. Úgy látszik, a közönség nem unja. De nem múlik a házigazda Alba Regia Táncegyesület lelkesedése sem.

2011. augusztus 22.


Néptánc a Szentháromság téren

Veszprém – Tíz éve rendezi meg a Városi Művelődési Központ a folklórparádét a Veszprémi nyári Fesztivál részeként. Idén is sokan voltak kíváncsiak rá.

Napló, 2011. augusztus 20.


Fesztivál a kolozsvári Farkas utcában

Széki népzene kíséretében nyílt meg csütörtökön a fesztiválutca a Kolozsvári Magyar Napok keretében. A déli órákban mintegy 300-an voltak kíváncsiak a Farkas utcában felállított több tucat sátorra.

Krónika, 2011. augusztus 19.


Sebestyén Márta szülinapja

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Sebestyén Márta hazánk legismertebb énekese. Több mint 30 éve folyamatosan szerepel a világ minden táján, igazi kulturális nagykövetünkként. Ma születésnapja alkalmából köszöntjük.

Szeretlek Magyarország!, 2011. augusztus 19.


A Népművészet Ifjú Mestere pályázat díjazottjai 2011-ben

Előadóművészeti kategória:
Lipták Dániel – hegedűs
Dudásné Mosóczi Lívia – néptáncos szólista
Tintér Gabriella – népdalénekes
Maksa Henrietta – néptáncos szólista
Balázs Lilla Enikő – citerás
Szokolik Szabolcs – néptáncos szólista
Kurdi Gábor – dudás
Kirch Zoltán – néptáncos szólista

Hagyományok Háza, 2011. augusztus 18.


Versenykiírás – IV. Vajdasági Szólótánc Fesztivál

A horgosi Bartók Béla Közművelődési Egyesület a Vajdasági Magyar Folklór Központ szakmai védnöksége alatt, október 29-én, Horgoson szervezi meg negyedik versenyét. A fesztivál elsődleges célja a hagyományok megőrzése és széles körű népszerűsítése, a magyar néptánckincs minél több táncának improvizatív elsajátítása, a hagyományos értékrend mélyebb megismerése és a tánc szeretetére nevelés.

Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, 2011. augusztus 18.


Augusztus 20. - Kitüntetések
Népművészet Mestere-díj

Népművészet Mestere-díjat vehettek át - a kitüntettek: özv. András Jánosné népdalénekes, mesemondó, Anyalai Sándor népzenész, prímás, Bodor Béla Péter és Bodor Erzsébet néptáncpáros, Gadányi Pál dudás, dudakészítő, Kovács József zenész, tanító, Maneszes Józsefné népdalénekes, Párniczky Józsefné hímző, népi iparművész, Schmidt Sándor fafaragó.

MTI, 2011. augusztus 18.


IV. Ilosvai Gyermek Néptánctábor és II. Gyermek és Ifjúsági Zenésztábor

Negyedik alkalommal tartották meg az Ilosvai Gyermek Néptánctábort Várhosszúréten 2011. július 25–30. között, ezzel egy időben pedig a II. Gyermek és Ifjúsági Zenésztábor is ugyanezen a helyszínen zajlott. A két tábor szervezői, az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes tagjai és a Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ munkatársai szorosan együttműködtek, hogy a tanítás és tanulás mellett kellemes hangulatot is biztosíthassanak a tábor résztvevői számára.

Szlovákiai Magyar Interaktív Televízió, 2011. augusztus 18.


Csaknem háromszáz néptáncos Mohácson

Csaknem háromszáz táncost és több ezer érdeklődőt várnak a 15. Mohácsi Nemzetközi Néptáncfesztiválra, amelyet szerdától szombatig tartanak a Duna-parti városban. Köveskuti Péter főszervező elmondta, hogy a tegnap elkezdődött rendezvényen kilenc együttes mutatkozik be: a fesztivál állandó résztvevői, a Mohács Nemzetiségi Néptáncegyüttes, a Zora Néptáncegyüttes és a Sátorhelyi Folkműhely mellett idén hat külföldi csoport is lehetőséget kap a szereplésre. Láthatja a közönség az erdélyi Ardeleana Néptáncegyüttest, a török Beykoz, a grúz Lechkhumi, a bolgár Iskar, a macedón Kud Gerdan, valamint a japán Nagano Folklóregyüttest.

Krónika, 2011. augusztus 18.


Virágkarnevál: 650 táncos ünnepelt a Kossuth téren

Debrecen - Augusztus 15-én az estike napjával kezdetét vette a 42. Debreceni Virágkarnevál, és az azt megelőző egy hetes ünnepi készülődés. A kezdeti napok komolyabb hangvételűek, de a nagy naphoz közeledvén már a könnyedebb, szórakoztatóbb a milliő.

Hajdú Online, 2011. augusztus 18.


Martfü
Néptánctábor a Nevesincs Tánc Együttessel

Egy héten keresztül várták a néptánc iránt érdeklődő martfűieket a Nevesincs Néptánc Együttes tagjai. Reggeltől estig kínáltak színes programokat a résztvevőknek a tábort vezető fiatalok.

Önkormányzati Sajtószolgálat, 2011. augusztus 17.


Pomlé fesztivál

2011. augusztus 31. és szeptember 1-én, Somorján a Pomlé városi parkban kerül megrendezésre a tavaly nagyon sikeres és nagy közönséget vonzó Pomlé Fesztivál. Többek között műsort ad a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes, a Csali Gyermek Néptáncegyüttes, a Figur Banda, a Régi Mese és Blueweiser.

Paraméter, 2011. augusztus 16.


XIII. Szent István-napi Néptánctalálkozó – Égtájak Fesztivál

A Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány és a Szarkaláb Néptáncegyüttes folyó év augusztus 18-21. között szervezi meg a 8 ország 350, és 6 Kolozs és Szilágy megyei település mintegy 180 hagyományőrző fiatalját egybegyűjtő idei – sorrendben a XIII. Szent István-napi Néptánctalálkozót. Rendezvényünk első ízben Égtájak Fesztivál is a budapesti Égtájak Egyesület társszervezésében.

Erdély ma, 2011. augusztus 16.


Matyóföldi Folklórfesztivál – Tradíciók, folklór, tüzes hangulat

Mezőkövesd - A hagyományőrzés, a színes folklórkincsek mellett tüzes hangulat jellemezte az idei Matyóföldi Folklórfesztivált, ahol távoli országok, például Mexikó és Kazahsztán kultúrájával ismerkedhettek meg a rendezvény helyszíneire kilátogatók.

Borsod Online, 2011. augusztus 16.


Ahol a cigány tanítja a franciát

Egy fesztivál, amit több mint másfél évtizede szerveznek meg. Cigányok, mindenkinek. Egy hely, ahol népzenélni, néptáncolni lehet tanulni fesztivál hangulatú környezetben. Ellátogattunk a XVI. Romaniag népzene-, néptáncfesztivál és tánctáborra, Székelyszenterzsébetre. Cigánymuzsika, francia hegedűs és egyéb érdekes látni- és hallani való fogadott.

Udvarhelyi Híradó, 2011. augusztus 15.


Jászberény
Könnyezett a csángó énekes, amikor a magyarságról beszélt

Minden közösségnek meg kell hoznia azt a döntést, hogy mindabból a kulturális örökségből, amelyet az előtte járó nemzedékek felhalmoztak, mit tart meg hagyományként — hívta fel a figyelmet dr. Felföldi László az MTA Zenetudományi Intézetének igazgatója az ötödik Magyar - Magyar Konferencián.

Szoljon, 2011. augusztus 14.


160 díjnyertes bor, zene és tánc hazánk történelmi városában

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg az Egri Bormustrát az Agria Nemzetközi Folkhétvége keretében. Az Agria Nemzetközi Folkhétvégét Eger városa idén immár 23. alkalommal rendezi meg - idén augusztus 18-21-ig. A nemzetközi összetételű és hírű folklórrendezvény a nemzeti kultúrák ünnepe: magyar és külföldi együttesek tánccal, zenével, pompás öltözetekkel hívják fel a figyelmet a nemzeti hagyományaikra.

Femina, 2011. augusztus 14.


Elkapott a népszíj

Harmadik évben van a Szigeten Hungarikum falu. Az elnevezés aligha kelti fel a figyelmet, lévén mi magyarok is hungarikumok vagyunk, a külföldieknek pedig a Sziget a hungarikum, meg az Erős Pista. De amikor az ember belefut a szilaj jókedvvel éneklő, talpig népviseletbe öltözött táncosokba, akik a jöttükre felriadó másnaposoknak kajánul visszaintegetnek, akkor már megmozdul az emlékezet fátyla, és teljesen mindegy lesz, hogy hívják a helyet, ahova csalogatnak.

Kultúra.hu, 2011. augusztus 13.


Gyökereinket erősítik - autentikus népzene és újdonságok a Csík repertoárjában

Székesfehérvár - A Királyi napok előtt, augusztus 14-én este lép föl a Csík Zenekar a belvárosban. A számos elismeréssel díjazott együttes népzenével, újdonságokkal is készül.

Fejér Megyei Hírlap, 2011. augusztus 11.


Idén Hargita megye is bemutatkozik a Népi Hagyományok Országos Fesztiválján

Augusztus 12–14. között a nagyszebeni ASTRA szabadtéri falumúzeumban 55 fős küldöttség képviseli megyénket a Népi Hagyományok Országos Fesztiválján. A tízéves múlttal rendelkező eseményen minden évben a három nagyrégiót: Erdélyt (a Bánságot, Máramarost és a Partiumot is beleértve), Moldvát (Bukovinát és Besszarábiát is beleértve), valamint Havasalföldet (Dobrudzsát is beleértve) képviselő három meghívott megye mutatkozhat be, több szekcióban vonultatva fel népi értékeit, hagyományait. Idén Hargita megye is meghívást kapott a nívós eseményre.

Erdély ma, 2011. augusztus 10.


Háromszázan táboroznak Válaszúton

Mintegy 300 résztvevője van a Válaszúton augusztus 7–14. között zajló 20. Nemzetközi mezőségi népzene- és néptánctábornak, tudtuk meg Németh Attilától, a rendezvényt szervező Kallós Zoltán Alapítvány munkatársától. A táborozók zöme természetesen Erdélyből, illetve Magyarországról érkezett, de két tajvani és 5 hongkongi táborozó is érkezett, emellett német, holland, francia, amerikai és angol résztvevők is vannak.

Krónika, 2011. augusztus 10.


Zeng a lélek
Gyermeknéptánctábor Zentán

A Zentai Alkotóházban augusztus 17-e és 19-e között Zeng a lélek címmel gyermeknéptánctábort szerveznek. A háromnapos rendezvényre olyan óvodás és kisiskolás gyermekeket várnak, akik szeretnének megismerkedni a néptánc alapjaival.

Magyar Szó, 2011. augusztus 10.


A néptánc végigkísér egy életen át

A Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület fő feladatának tekinti a magyarság tánckultúrájának megismerését, színpadra állítását. Az elmúlt héten, jubileumi táboruk keretében, autentikus forrásból, különleges tánclépéseket tanulhattak a Sopron Táncegyüttes tagjai.

2011. augusztus 10.


Összefogott a táncos szakma

Július utolsó hétvégéjén rendezték meg a kalotaszegi Magyarvistán a VIII. Falunapot. Az idei rendezvényt Mátyás István „Mundruc” születésének 100. évfordulója jegyében szervezték meg.

Martin György Néptáncszövetség, 2011. augusztus 9.


„Az ékesítés módja és jelleme...” Népművészet Veszprém megyében
Menyasszonyi ládától a húsvágó deszkáig

A népművészetet a polgári társadalom fedezte fel. A parasztember számára a művészet nem elkülönült valóság, de sok-sok tárgyat ékített. Az ékítés egyfajta nonverbális, beszéden kívüli nyelv volt, ami ugyanúgy hozzátartozott a tárgyhoz, mint asztalhoz a lába, kaszához a nyele. Ahogyan Herman Ottó fogalmazott 1892-ben: Az ékesítés módja és jelleme... sokszorosan a szót pótolja.

www.vmmuzeum.hu, 2011. augusztus 9.


Iregszemcse
Daloskönyvvel és CD-vel ünneplik Bartók Bélát

Daloskönyvet és a 70-es években, Iregszemcsén rögzített népdalokat tartalmazó CD-t adott ki az Iregszemcse Kultúrájáért Alapítvány Bartók Béla születésének 130. évfordulója alkalmából.

Stop!, 2011. augusztus 9.


Ismét Kolozsvár lesz a néptánc fővárosa

Számos újdonsággal készülnek a Kolozsváron és vonzáskörzetében idén 13. alkalommal megrendezendő Szent István-napi Néptánctalálkozó szervezői, a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány és a Szarkaláb Néptáncegyüttes. Az augusztus 18. és 21. között tartandó rendezvénysorozat keretében a kincses városban első alkalommal kerül sor a Budapesti Égtájak Egyesülettel közösen megvalósított Égtájak Fesztiválra, amely a Kárpát-medencei néptánccsoportok találkozásán kívül egymás régióinak megismerésére is lehetőséget nyújt.

Krónika, 2011. augusztus 8.


Vujisics együttes: a megújulást lehet tudatosan keresni a hagyományokban

Székesfehérvár - A Zichy-ligeti dallamok rendezvénysorozat részeként nemrég a Vujisics együttes lépett fel. Mondhatjuk róluk előadásaik színvonala okán, ők a népzene Illései. Nemcsak itt, e honban vannak rajongóik, nem csupán itthon népszerűek, de a határokon túl is szeretik őket.

Fejér Megyei Hírlap, 2011. augusztus 7.


Ahol argentin és kínai is magyar táncot jár

Kínai résztvevővel is büszkélkedhet a javában zajló 21. Nemzetközi Kalotaszegi Népzene- és Néptánctábor. A július 31. és augusztus 6. között a Kolozs megyei Kalotaszentkirályon megszervezett rendezvényre több mint 300 résztvevő jelentkezett, a legtöbben Romániából és Magyarországról, de találkozhatunk francia, dán, argentin tanulni vágyókkal is.

Krónika, 2011. augusztus 5.


Ma kezdődik a Sajóvölgyi Folklórfesztivál!

Zenés, táncos felvonulással veszi kezdetét szerdán este 6 órakor a 16. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál. A szép hagyományokkal rendelkező fesztivál idén 4 napon át, 8 helyszínen, 4 nemzet folklór hagyományait mutatja be, egy kis extra programmal megfűszerezve.

Önkormányzati Sajtószolgálat, 2011. augusztus 3.


Nemzetközi folklórfesztivál Marosvásárhelyen – magyarok nélkül

Tegnaptól péntekig nyolc külföldi és egy hazai néptáncegyüttes lép fel naponta 19.30 órától a Kultúrpalota nagytermében a Maros megyei Cununa Mureşeană (Marosi menyegző) nemzetközi folklórfesztiválon.

Népújság, 2011. augusztus 2.


A Madaras Zenekar táncháza
Debrecen – A népzenének széles közönsége van a debreceniek körében.

Mint arról már beszámoltunk, a Debreceni Nyár programsorozatban minden héten, a Folkszerdán adódott alkalom élőzene élvezetére a Hal közben. A műfaj népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint a havonta kétszer is eltáncolt kedd este, amelyen a Madaras Zenekar tagjai szolgáltatják a zenét és a jó hangulatot. A

Vagy.hu, 2011. augusztus 2.


Simon Márton beszélgetése Csoóri S. Sándor és Soós András népzenészekkel
A széki zenéről, amely olyan, mint a kenyér, a víz és a levegő

Két fiatal népzenészt faggattam a község népi kultúrájáról, kötődésükről és a népzene mai állapotáról. Csoóri S. Sándor (sz. 1986, II. éves) és Soós András (sz. 1988, III. éves) a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói, a népzene tanszékre, azon belül is népi hegedű szakra járnak. Családi és személyes kötődésük, tehetségük arra predesztinálja őket, hogy tevékenyen részt vállaljanak a népzene őrzésében, művelésében és alakításában.

Székelyföld, 2011. augusztus 1.


Mundruc 100. évforduló Magyarvistán

Egy egy település híres szülöttjének, írók, költők, képzőművészek, színészek számítanak. Ritka eset, hogy földművelő gazdának állítsanak emléket születésének 100-adik évfordulóján. A magyarvistai Mátyás István, ragadványnevén Mundruc az volt, és persze nem mellékesen hihetetlen tehetségű és technikájú táncos is. Születésének 100. évfordulója jegyében szervezték meg vasárnap a VIII. Magyarvistai Falunapot.

Kolozsvári Rádió, 2011. augusztus 1.


Kezdetét vette a MADISZ néptánctábora

Az esős idő ellenére egyetlen program sem marad el a MADISZ által szervezett Hadadi Kézműves és Néptánc-tábor keretében. Míg a kultúrotthonban zajlanak a gyerek és felnőtt táncoktatások, addig a Bánffy-ház egyik termében kézműves mesterségeket sajátíthatnak el a táborozók – tájékoztatták a szervezők a Szatmár.ro-t.

Szatmar.ro, 2011. augusztus 1.


16. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál Kazincbarcikán

Augusztus 3-án veszi kezdetét a tizenhatodik alkalommal megrendezésre kerülő Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál Kazincbarcikán, a rendezvénysorozat keretében hat csoport csaknem kétszáz táncosa ad majd ízelítőt nemzete zenei és tánckultúrájából.

Napvilág.Net, 2011. augusztus 1.


Gálával zárult a népzenei tábor

SIMONTORNYA | A Budai Ilona nevével fémjelzett – a művésznő szavai szerinti „munkatábor” – egy hete alatt harmincnyolc népdalt tanultak meg a gyerekek.

Tolnai Népújság, 2011. augusztus 1.