Folkrádió

Tallózó

Bölcsőtől a koporsóig

Vannak dolgok, melyeket nem lehet elég korán kezdeni és elég sokáig csinálni - a legjobb példa rá Herczku Ági új albuma illetve lemezbemutató koncertje, melyen a legfiatalabb közreműködő 11, a legidősebb pedig 87 éves volt.

Fidelio, 2012. február 29.


Magyar népdal és néptánc a Római Magyar Akadémián

Kárpát-medencei népdalokat, néptáncokat élvezhet a Római Magyar Akadémia közönsége pénteken a Da capo és a Netz együttes előadásában. A Római Magyar Akadémián föllépő csoportban Csernók Mária Klára és Samu Zoltán hegedül, Bohák Endre brácsán, Kisgyőri Krisztián bőgőn, Zimber Ferenc cimbalmon játszik.

MTI, 2012. február 29.


Újra életet akar lehelni a táncházakba a Somogy Táncegyüttes

A Magyar Táncházmozgalom már 40 éves, de mára csak kevés fiatalt érdekelnek a néptáncok. Az újjáélesztés ötletét egyébként a farsangi táncház nagy sikere adta. És az sem mellékes, hogy az Unesco tavaly a szellemi kulturális örökség részévé nyilvánította a magyar táncházmozgalmat.

KaposPont, 2012. február 29.


Felhívás
Erdélyi Néptánc Antológia

A Romániai Magyar Néptánc Egyesület idén ötödik alkalommal nyitja meg a jelentkezést az Erdélyi Néptánc Antológiára. A rendezvény egy kétlépcsős válogatás, melynek első lépése a jelen felhívással megkezdődik. A Gálaműsorra (második szűrés) Nagyváradon kerül sor, október 27.-én, ide maximálisan 10 együttes kap meghívást a beküldött jelentkezési csomagok függvényében. A beküldött kép- és zeneanyagot szakértőkből összeállított belső zsűri értékeli.

Romániai Magyar Néptánc Egyesület, 2012. február 28.


Az erdélyi táncházmozgalom alapításának 35. évfordulóját ünnepelték Kolozsvár

Az erdélyi táncház alapításának 35. évfordulóját ünnepelték meg Kolozsváron, ahol 1977-ben honosodott meg először és terjedt el egész Erdélyben a mozgalom. Könczei Csongor, az esemény főszervezője az MTI-nek hétfőn elmondta: az idei ünneplés újdonsága az volt, hogy tudományos konferenciát is szerveztek, ahol erdélyi társadalomkutatók a témakörbe vágó kutatásaik eredményeit ismertették.

MTI, 2012. február 27.


Indul a magyar táncház éve Hajdú-Biharban

A magyar táncház éve lesz az idei Hajdú-Biharban, ahol így az év minden szakaszában, a megye több pontján is a néptáncosoké és népzenészeké lesz a főszerep - hangzott el a 2012 - A magyar táncház éve Hajdú-Biharban elnevezésű rendezvénysorozatról tartott hétfői sajtótájékoztatón.

MTI, 2012. február 27.


Székesfehérvár
Összerázó Néptáncgála telt ház előtt a Művészetek Házában

Negyedik alkalommal rendezték meg az Összerázó Néptáncgálát a hétvégén a Művészetek Házában. Az ötlet kitalálója és szervezője Adorján Viktor, a Gárdonyi Művelődési Ház vezetője. Három nagyszerű csapat állt a zsúfolásig megtelt terem színpadára: az Alba Regia Táncegyüttes, az Ikarusz Néptáncegyüttes és a Táncol„KODO” Néptáncegyüttes.

Székesfehérvár online, 2012. február 27.


Jubileumát ünnepelte a 35 éves kolozsvári táncház

Jubileumát ünnepelte a 35 éves kolozsvári táncház, a hétvégi rendez vényen tudományos ülésszakot is tartottak. Könczei Csongor főszervező felidézte, az első táncház alkalmával a székiek mutatták meg a városiaknak, milyen a hagyományos néptánc.

Krónika, 2012. február 27.


35 éves a kolozsvári táncház - stúdióbeszélgetés

Az első erdélyi táncházat 1977. februárjának egyik csütörtökén, arra senki nem emlékszik, hogy melyiken, a kolozsvári Bábszínházban tartották. A Kolozsvári Rádióban a 35 éves kolozsvári táncházról készült műsor. Benne részletek a gálakoncertből, interjú Kallós Zoltánnal, Pávai Istvánnal, Papp István Gázsával, Könczei Árpáddal és élő beszélgetés Szép Gyulával, Kostyák Alpárral és az ünnepség szervezőjével, Könczei Csongorral.

Kolozsvári Rádió, 2012. február 26.


Batyu batyuja
A magyar néptáncot lehozták a színpadról az emberek közé

Tajvanon sem néztek rá „ferde szemmel”, amikor megtanította a szatmári koreográfiát 800 helyi lakosnak. Farkas Zoltán „Batyu” az ország talán legismertebb néptáncosa Nagykanizsáról indulva csavarta az ujjai köré a világot.

Zalai Hírlap, 2012. február 25.


Állva ünnepelték a Carnegie Hallban Schiffet és a Muzsikást

A The New York Times internetes kiadásának beszámolója szerint nagy sikert aratott Schiff András zongoraművész és a Muzsikás együttes a Carnegie Hallban szerdán tartott közös, The Routes and Roots of Bartok (Bartók útjai és gyökerei) című koncertje.

M1 TV Hiradó, 2012. február 25.


Herczku Ágnes: Tüzet viszek
Lemezbemutató

Herczku Ágnes nagysikerű Arany és kék szavakkal című lemeze után Tüzet viszek címmel újra autentikus népzenei albummal jelentkezik. A többszörös eMeRTon és Fonogram-díjas népdalénekesnő így vall az új szólólemezről:

Művészetek Palotája, 2012. február 24.


„Bennem is izzik a parázs” – Herczku Ágnes

A népzene mellett szívesen kísérletezik kortárs zenével, világzenével. Bár még mindig hiányzik neki a tánc, azt érzi, énekesként végre a helyére került. Herczku Ágnes tüzet visz, fellépéseivel, lemezeivel a néphagyományt akarja megőrizni. Ebből kap ízelítőt az, aki február 24-én, a Művészetek Palotájában meghallgatja koncertjét. INTERJÚ

Kultúra.hu, 2012. február 23.


Hagyományteremtő szólótáncfesztivál Pécsett

Szólótáncos találkozón méretik meg magukat a megye néptáncosai március 3-án, Pécsett. Az I. Baranyai Szólótáncfesztiválra csaknem másfélszáznyian neveztek, így ez a nap a baranyai magyar tánchagyomány igazi ünnepét jelentheti majd. A 19 órakor kezdődő gálán a díjazottakat és a hagyományőrzőket együtt láthatja a közönség.

Pécsi Újság, 2012. február 22.


I. Baranyai Szólótáncfesztivál - a baranyai tánchagyomány ünnepe
2012. március 3., Pécs, Szivárvány Gyermekház

Szólótáncos találkozón méretik meg magukat a megye néptáncosai március 3-án, Pécsett. Az I. Baranyai Szólótáncfesztiválra csaknem másfélszáznyian neveztek, így ez a nap a baranyai magyar tánchagyomány igazi ünnepét jelentheti majd. A 19 órakor kezdődő gálán a díjazottakat és hagyományőrzőket együtt láthatja a közönség.

BaranyaFolk, 2012. február 21.


Gyászjelentés
Elhunyt Pálfy Gyula néptánckutató

Az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézetének munkatársai megrendüléssel tudatják mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Pálfy Gyula néptánckutató 2012. február 12-én, életének 63. évében elhunyt.

Folklista, 2012. február 21.


Táncoktatás a pusztinai fiatalok részére

A ­90-es években a csángóföldi magyarsággal kapcsolatos megmozdulások minden korosztályt megszólítottak, így a gyerekeket, fiatalokat, fiatal házasokat és felnőtteket, időseket egyaránt. A gazdasági helyzet átalakulásával a fiatalok többsége külföldre ment megélhetést keresni, így az aktivitásokból kezdtek kimaradni, a nekik szóló, és őket is bevonó programok kezdtek elmaradni, annyira, hogy mára a legtöbb csángó faluban egyáltalán nincs nekik szóló, vagy őket megszólító program.

Pusztina.ro, 2012. február 20.


Dél-szlovákiai néphagyományok bemutatója Budapesten

A Kárpát-medencei Magyar Népművészet sorozat 18. részeként a dél-szlovákiai Alsó-Garam-mente és az Alsó-Ipoly-mente élő néphagyományával lehet megismerkedni pénteken Budapesten a Polgárok Házában. Az est kiállításmegnyitóval kezdődik: az Alsó-Garam-mente két települése, Bart és Kisgyarmat népművészetéből és az ipolyszalkai tájház gyűjteményéből nyílik tárlat. A megnyitón köszöntőt mondanak a térség polgármesterei: Góra Mónika Garampáldról, Gróf Katalin Kisgyarmatról, Hubac Sándor Bartról és Józsa János Ipolyszalkáról.

Bumm.sk, 2012. február 20.


Lemezbemutató a Müpában
Herczku Ágnes: Tüzet viszek
2012. február 24. 19:30

Herczku Ágnes nagysikerű Arany és kék szavakkal című lemeze után Tüzet viszek címmel újra autentikus népzenei albummal jelentkezik. A többszörös eMeRTon és Fonogram-díjas népdalénekesnő így vall az új szólólemezről: Ez a lemez nem szép népdalok szép tablója. Mint ahogy az első, az Arany és kék szavakkal című albumom sem pusztán az. Közölni akarok minden hangjával valamit, túl a fülbemászó dallamok szépségén.

Művészetek Palotája, 2012. február 19.


Magyar néptáncosok a brazil karneválon

Közösen lépnek fel idén magyar néptáncosok a szamba iskolásokkal Brazília egyik leglátványosabb táncos felvonulásán, a Sao Paolo-i karneválon.

MTV Híradó, 2012. február 19.


A 12 legjobb néptáncegyüttes között lépnek fel a corvinkások

A Corvinka Gyermek Néptáncegyüttes kis táncosai kimagasló eredményeket értek el az elmúlt időben, mellyel öregbítik Szolnok és a megye nevét. Meghívást kaptak az 2011-es év, országosan legjobb tizenkettő együttesét felvonultató Gyermek Néptánc Antológia rendezvényére. A szolnokiak így az Experidance együttes „házában”, a budapesti RAM Colosseumban léphetnek fel — a megyéből egyedüliként — közel negyven fővel, dupla előadás keretében, közel 1400 néző előtt.

Szoljon, 2012. február 19.


Az álom dramaturgiája
Páros interjú

A táncosból lett énekesnő Frida Kahlót énekel, a rajzfilmrendező a világegyetem keletkezését tervezi. Herczku Ágnes és Jankovics Marcell beszélget Madáchról, Tarkovszkijról és az arisztotelészi malacról.

2012. február 18.


Muzsikás és a csillogó gyerekszemek

Nagy sikerű zeneórákat tartott a 35 évvel ezelőtt alapított Muzsikás együttes a közelmúltban Balatonalmádiban. Három oktatási intézményben zenéltek, a gyerekeket megismertették régi népi hangszerekkel. Az együttes tagjai a reggel kilenctől délután egyig tartó program után nem tehették le hangszereiket, ugyanis még egy koncert várt rájuk.

Napló, 2012. február 18.


Megjelentek az NKA Közművelődés és Népművészet Kollégiuma pályázati felhívásai
Benyújtási határidő: 2012. március 19.

Témák: 1. Közművelődési és népművészeti programok, felmenő rendszerű amatőr művészeti találkozók, szakmai konferenciák, kiállítások, fesztiválok; 2. Művészeti, alkotó jellegű és honismereti nyári közművelődési célú nyári táborok szakmai programjainak, valamint az élő népművészet (néptánc, népzene, tárgyalkotó népművészet) országos, regionális és megyei hatókörű alkotótáborainak megvalósítására, és mindkét terület szakmai továbbképzéseinek lebonyolítására; 3. Rendszeres (legalább három éve működő), olyan táncházi programokra, amelyek a megvalósítási időszakon belül legkevesebb 6 alkalommal, illetve heti-havi rendszerességgel kerülnek megrendezésre.
Előnyt élveznek azok a táncházak, amelyekhez játszóház és/vagy kézműves foglalkozás kapcsolódik.

Nemzeti Kulturális Alap, 2012. február 18.


Már ismert a Harmónia-díj jelöltjeinek névsora
Közel száz nevezés érkezett, hatan kapnak díjat

Nagy öröm, hogy népzenészek is vannak a jelöltek között. A legjobb fiatal muzsikus díjra jelöltek között Pusko Márton, a III. Kecskeméti Prímásverseny győztese, a legjobb énekes vagy szólista díjra jelöltek között Korpás Éva népdalénekes, a legjobb hangszeres muzsikus díjra jelöltek között Lakatos Róbert brácsaművész. Az év dalára nevezett dalok között pedig Korpás Éva - Ez a kicsi Lészped is szerepel.

Bumm.sk, 2012. február 18.


Pályázat a táncházmozgalom 40. évfordulójára

A Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület a népi kultúra XXI. században élő formáinak népszerűsítését célzó kampány indít. Ez alkalomból írunk ki pályázatot a kampány logójának és szlogenjének megtervezésére, valamint egy 15-30 másodperces kampányszignál elkészítésére.

Hagyományok Háza, 2012. február 15.


35 éves a kolozsvári táncház

Az első erdélyi táncházat 1977. februárjának egyik csütörtökén (érdekes, hogy a közösségi emlékezet a pontos dátumot nem rögzítette), a kolozsvári Bábszínház klubtermében tartották. Erre az eseményre emlékezünk egy kétnapos rendezvény keretében 2012. február 24-én, pénteken és 25-én szombaton, a kolozsvári Tranzit Házban (Malom / Bariţiu utca 16. szám). A kétnapos eseménnyel nemcsak a kezdet, hanem az elmúlt 35 év megünneplésére teszünk kísérletet, meghívva mindazokat, akik valaha muzsikáltak, táncot tanítottak vagy szervezték, aktívan támogatták a „mindenkori” kolozsvári táncházat, legyen szó annak bármelyik helyszínéről is (Bábszínház, Monostori úti Művelődési Otthon, Vasas Klub, Diákház, Német Fórum, Tranzit Ház, Heltai vagy Bulgakov, hogy csak a fontosabb helyszíneket említsük).

erdelyitanchaz30 - az erdélyi táncházasok levelezőlistája, 2012. február 15.


Óriási bajba került a népszerű budapesti szórakozóhely
Ha feladjuk a kultúránkat, akkor feladtunk mindent - Nehéz helyzetben a Fonó

Piros pecsét hirdeti mostantól minden Fonó Budai Zeneház által kiadott kiadványon, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sem 2010-ben, sem 2011-ben nem tartotta támogatásra érdemesnek a XI. kerületi intézményt. Erről és a jövőbeli tervekről beszéltünk Horváth Lászlóval a Fonó igazgatójával és Török Ferenccel a zeneház sajtófelelősével.

Heti Válasz, 2012. február 14.


Az Akváriumban is elhúzzák a nótájukat
Új időpontban, de folytatódik a táncház az Erzsébet téren

A táncház örök, mint az köztudott – jelentené Safranek, a Macskafogó csinovnyikja. Ezt támasztja alá az is, hogy bár a Gödör Klub Akváriummá változott, a táncház – új időpontokban – megmaradt. Komoly változások mennek végbe az Erzsébet téren: új vezetés, névváltozás, összeolvadás a Design Terminállal és a Gödör-beruházás befejezése. De „az Akvárium meg kívánja őrizni a Gödör Klub eddigi profilját és színvonalát” – mondta el korábban az új programszervező, Muraközy Péter. Ezt támasztja alá, hogy megmarad a „sok embert megmozgató” táncház is, amelyet ezután új időpontokban, minden második szerdán vezényel a Bivaly együttes.

Magyar Nemzet Online, 2012. február 14.


A dunai jégzajlás nehezíti a mohácsi busójárást

Megkezdődnek csütörtökön a mohácsi busójárás idei programjai, melyek közül a jégzajlás miatt elmarad az egyik fő attrakció, a farsangi koporsó Dunára bocsátása. A busójáráson hat napon át harminc helyszínen reggeltől estig hetven programmal, köztük zenei, táncos eseményekkel és más kulturális szórakoztató rendezvényekkel várják a több tízezres vendégsereget – közölte az önkormányzat.

HVG, 2012. február 14.


A Kárpát-medence magyarságának táncai
A kishegyesi néptáncosok Bácsfeketehegyen

Szombaton a bácsfeketehegyieknek is volt alkalmuk látni a kishegyesi Petőfi Művelődési Egyesület többszörösen kiváló minősítésben részesített Rizgetős néptáncegyüttesét, amely a legutóbbi minősítésre készített egész estét betöltő Anyám balladát táncol című összeállítását hozta el Bácsfeketehegyre. Az együttest a Csalóka zenekar kísérte.

Magyar Szó, 2012. február 14.


Csattantak a kis tenyerek, dobbantak a lábacskák

Mintegy harminc kisgyermek és anyukája ropta Vásárhelyen szombat este a Kender zenekar muzsikájára Kis-Jakab Péter, a Kankalin Néptáncegyüttes vezetőjének irányításával a Magyar Táncházban. Habár a nagy hideg sokakat otthon tartott, mostantól minden hónap második szombatján kicsik és nagyok, kezdők és haladók együtt lépdelhetnek a Petőfi utcai Tánciskolában.

Promenád, 2012. február 13.


Érpataki népdallal nyerte meg a versenyt

Gyimesi keserves, szatmári pásztordal, bukovinai népdal, magyarpalatkai lassú csárdás is felhangzott az elmúlt szerdán azon a pályázati hangversenyen, amelyet a nyíregyházi Művészeti Középiskola zeneművézeti tagozata rendezett a népzenész szakos hallgatóinak.

SZON, 2012. február 12.


Csángó Bál – Toró T. Tibor: mi magyarok összetartozunk

Mi magyarok összetartozunk, és fontos, hogy vállaljuk bátran nemzeti identitásunkat – mondta Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) megbízott elnöke a XVI. Csángó Bál pénteki megnyitóján Budapesten. A rendezvényt levélben köszöntötte Schmitt Pál köztársasági elnök. A Petőfi Csarnokban tartott rendezvényen színpadra léptek hagyományőrző zenészek, énekesek és táncosok Forrófalváról, Budáról, Klézséből, Külsőrekecsinből, Pusztinából, Somoskáról, Gastenyből, Prajoaiából, Setétpatakáról, Balahányospatakáról, Gyimesfelsőlokról.

Erdély ma, 2012. február 11.


Interjúkötet: a magyar zenepedagógia nagy alakjai

Muzsika a katedrán címmel a mai magyar zenepedagógia 25 legjelesebb képviselőjével készített interjúkötetét, valamint Mi vagyunk a rózsák… című népzenei tanulmánykötetét mutatta be a szerző, Fehér Anikó pénteken a Kodály Zoltán Emlékmúzeumban.

prae portál, 2012. február 11.


Bemutatták a Pördülő szoknya, dobogó csizma című könyvet Marosvásárhelyen

Február 8-án, d.u. 17 órától , a marosvásárhelyi Bolyai téri Unitárius Egyház tanácstermében könyvbemutató volt. Ezen az eseményen, pedagógusok, szülők és sok érdeklődő vett részt, ugyanis két pedagógus, Székely Irénke és Pethő Ildikó (aki a Maros Művész együttes hivatásos táncosa is volt ) könyvét mutatták be, a Mentor Kiadó jóvoltából.

Erdély ma, 2012. február 11.


Néptáncoktatás 2012: a magas színvonalú produkciókért
Nyolcvannégyen jelentkeztek a Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatala által kiírt néptáncoktatói képzés felhívására

Az MNT által elfogadott Vajdasági magyar kulturális stratégiában a prioritásokat segítő programok között szerepel a néptáncmozgalom erősítése. Az MNT Közigazgatási Hivatala január végéig várta azok jelentkezését, akik részt vennének egy kétéves néptáncoktatói képzésen, amelynek végeredményeként magasabb színvonalon oktathatnák a néptáncot saját művelődési egyesületük tagjainak.

Magyar Szó, 2012. február 9.


A Kaláka Fesztivál hosszú távon Egerben maradhat

Miskolc után Eger a Kaláka Fesztivál állandó helyszíne, miután a szervezők hosszú távra elkötelezték magukat a hevesi megyeszékhely mellett; a rendezvény június 29. és július 1. között lesz először az egri várban.

Metropol.hu, 2012. február 7.


Szólótáncok bajnokai

A mezőkövesdi Matyó Néptáncegyüttes két táncosa kiemelkedő eredményt ért el az idei Országos Ifjúsági Szólótáncversenyen. Bíró Éva a Gyöngygalléros táncos, Paczók Csaba Ezüstpitykés táncos címet kapott.
Idén immár hetedik alkalommal érkezett a néptáncosok 15–18 éves korosztálya az országos megmérettetésre, ahol a lányok a „Gyöngygalléros táncos”, a fiúk az „Ezüstpitykés táncos” címért versengtek. Pénteken a kötelező, szombaton a szabadon választott táncok versenyét rendezték meg.

Önkormányzati Sajtószolgálat, 2012. február 7.


Néptánccal zárult IX. Határontúli Magyar Összművészeti Fesztivál Győrben

Az idei rendezvény záró programjának a Bartók Béla Megyei Művelődési Ház adott otthont. A három órás néptánc gála fergeteges hangulatban telt a művelődési intézmény falai között, ahol felnőttek és gyermekek egyaránt magukénak érezték a népi hagyományokat. A program során fellépett a Regős Táncegyüttes, a Rege Néptánccsoport, az Aranymálinkó Néptánccsoport, a Cserók Néptánccsoport, a Csobolyó Néptáncegyüttes, a felvidéki Megyer Táncegyüttes, valamint a Cimborák Citerazenekar.

Kisalföld, 2012. február 5.


„Nem szabad feladni”
A népzene elkötelezettje: Rontó Márta muzslyai népzeneoktató

A magyar kultúra napjának zentai központi ünnepségén Rontó Márta muzslyai népzeneoktató munkáját plakettel jutalmazta a VMMSZ. Tanítványai már számos elismerésben részesültek, ezért egyértelmű volt, hogy előbb vagy utóbb az ő munkáját is méltányolni fogják. Az elismerést a tőle megszokott szerénységgel fogadta. Zeneiskolába járt, az újvidéki Művészeti Akadémia orgona szakán diplomázott, a megszűnéséig a Guzsalyas énekcsoport tagja volt, 1999 óta a nagybecskereki Josif Marinković zenede kamarazene-tanára, a muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben pedig népzeneoktatóként tevékenykedik.

Magyar Szó, 2012. február 5.


Könnyű Lacit táncba vinni
Madocsa

Sok férfi irigyelheti Laci bácsit. Nem elég, hogy hosszú éveken át épp a felesége küldte hozzá a csinos, ifjú hölgyeket, de még most, nyolcvanévesen is naponta viszi táncba a fiatal lányokat. Wünsch Laci bácsi ma is aktív tánctanár, 60 éve tanít néptáncot, felesége pedig balettmester.

Blikk, 2012. február 4.


Fehér Anikó könyvbemutatói a Kodály Intézet szervezésében

Dr. Nemes László Norbert tisztelettel meghívja 2012. február 10-én, délután 3 órára a Kodály Emlékmúzeumba (cím: Budapest, VI. Andrássy út 87-89.) Fehér Anikó: Muzsika a katedrán. Interjú 25 magyar zenepedagógussal, Fehér Anikó: Mi vagyunk a rózsák.... Magyar népzenei alapvetés című könyveinek bemutatójára.

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, 2012. február 4.


Tánc, színház, köztudat

Ismét sok az újdonság az Ifjú Szivek táncszínház háza táján. Különleges rendezvényre készülnek, beléptek a Magyar Táncművészek Szövetségébe, és ügyesen használják a Facebookot a közönség becserkészésére. A részletekről Hégli Dusánt, a táncszínház igazgatóját kérdeztük.

2012. február 3.


Táj, nép, történelem

A magyarság természeti környezetét és tájhasznosító, tájalakító tevékenységét, történeti demográfiáját tárja az olvasó elé az MTA Néprajztudományi Intézete sorozatának záró kötete, amely Táj, nép, történelem címmel látott napvilágot; a kiadványt szerdán mutatták be az Akadémia Könyvtárában.

prae portál, 2012. február 1.


Gyöngygalléros és ezüstpitykés jászberényi táncosok

Fényes sikerrel zárult a VII. Országos Ifjúsági Szólótáncverseny a jászberényi Viganó Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tehetséges szólótáncosai számára, akik a legügyesebbnek járó verseny fődíjjal az Ezüstpitykés és Gyöngygalléros táncosi címmel térhettek haza.

Tutihír, 2012. február 1.