Folkrádió

Tallózó

Újabb rangos elismerésekkel díjazták a püspökladányi népdalkört

A város hagyományőrző csoportja a XXIII. Egri Népzenei Gálán vett részt a napokban. A kétnapos rendezvényen határon innen és túlról közel 30 együttes és szólista mérte össze tehetségét a népzenei fórumon.

Hajdú Online, 2019. augusztus 31.


Napkerék
Életre szólóan szerződtem a cigány népzenével – Balogh Melinda a Mandinernek

„Bármilyen vérben lehet zene: akiben benne van, annyira forr, hogy nem tud vele mit kezdeni, zenélnie kell!” – mondja Balogh Melinda a Mandinernek. A népdalénekesnek idén jelent meg Napkerék című szólólemeze, amin erdélyi cigány népzene hallható. Miben más az erdélyi cigány népzene, mint a kis-magyarországi? Hogyan élnek Erdélyben a cigányok és tényleg a vérükben van-e a zenélés? Interjúnk!

Mandiner, 2019. augusztus 31.


A Csemadok és én – hetven év távlatából

A X. ODT-re, 1965-re elkészült a kőszínpad, de a hang- és fénytechnika biztosítását alkalmanként kellett megoldani. Ez a mai napig így van. A műsorok elkészítése is mindenkoron ezzel számolva valósult meg.
A műsorok tervezésekor főleg a 8-10 év óta rendszeresen dolgozó együtteseinkre – élükön a félhivatásos Ifjú Szivek Magyar Dal- és Táncegyüttessel – lehetett építeni.

Felvidék Ma - felvidéki hírportál, 2019. augusztus 31.


Helytállni a végeken: Vaszi Levente

Nyitott szemmel jár-kel, keres, kutat, kosmotol, ahogy ő mondja. Öt évvel ezelőtt a népszerű Fölszállott a páva című műsor közönségdíjasa volt a kosteleki Vaszi Levente. Ma három gyermek édesapjaként tesz azért, hogy a végeken is megmaradjon a kis csángó magyar közösség. Vaszi Leventével beszélgettünk.

Liget.ro, 2019. augusztus 30.


Székely őserő, természetesség, tehetség jellemzi a Nyitnikék Énekegyüttest

Az elmúlt tanévek során állandóan részt vettek az iskolai előadásokon, hazai és nemzetközi vetélkedőkön. Tehetségesek, törekvők a székelyudvarhelyi Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola ötödik osztályba induló Nyitnikék Énekegyüttes tagjai. A napokban népzenei továbbképzést kaptak jutalomképpen a Legato Egyesülettől. Zárásképpen a népdalt kedvelő és -művelő meghívottakat népdalcsokrokkal, bemutató énekléssel lepték meg.

Székelyhon.ro, 2019. augusztus 29.


Táncházzenészekkel a Nyírségben

A VI. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozója 2019. szeptember 7-én kezdődik a nyíregyházi skanzenben. A Hagyományok Háza rendezvényének helyszínén, az öt portán tizenöt zenekar muzsikál.

2019. augusztus 29.


„Mi, turkok” – a magyar népzene zavarba ejtő párhuzamai

Szabad füllel is hallható, néhol egészen elképesztő hasonlóságok vannak az észak-kaukázusi türk népek és a mi népdalaink között. Agócs Gergely szerint megvan a válasz a Kodály által feltett kérdésre: dalkincsünk sokkal inkább türk, mint finnugor.

Válasz on-line, 2019. augusztus 28.


A nagykéri Mórinca néptáncegyüttes szereplése Kolozsvárott

Az Érsekújvári járás legrégebbtől és legsikeresebben működő ifjúsági-, és gyermek néptánccsoportja a nagykéri Mórinca.

Felvidék Ma - felvidéki hírportál, 2019. augusztus 27.


Agócs Gergely kaukázusi zenészekkel áll a Müpa színpadára

Az Atyai ág című produkcióban Agócs Gergely a kaukázusi népek körében végzett zenei gyűjtőútjának legizgalmasabb találkozásait viszi színpadra szeptember 24-én.

Fidelio, 2019. augusztus 26.


Több mint kétszáz résztvevővel zajlott a Székelyföldi Szabadtéri Táncház

A hétvégi jó idő nagyban közrejátszott abban, hogy a VI. Székelyföldi Szabadtéri Táncház az előző évekhez hasonlóan biztosítani tudta a „szabadtéris” életérzést, amely oly sok visszajáró vendéget vonz évről-évre.

Székelyhon.ro, 2019. augusztus 26.


A tánc egy kifejezésforma is

Felföldi László több évtizedes tanári pályafutása alatt a magyar diákok mellett számos külföldi, ázsiai és afrikai cserediák is megfordult az óráin. Augusztus 20-án rangos állami elismerést kapott: Martin György-díjjal jutalmazták.

Délmagyar.hu, 2019. augusztus 26.


Margittán lépett fel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Kárpátok visszhangja című turnéjának második állomásán, Margittán mutatta be a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Táncrapszódia, illetve Kalotaszeg című előadását augusztus 22-én és 23-án. Mindkét nap telt ház előtt léptek fel, fergeteges sikert aratva.

Bihari Napló, 2019. augusztus 26.


Potápi: a magyar kultúra és a néphagyomány a magyar közösségek megmaradásának alapja

A XII. Ilosvai fesztivál keretében átadott épület mintegy 200 millió forint magyarországi támogatásból készült el, sok önkéntes munkájával. A jövőben tájházként, rendezvény- és népművészeti központként működő intézmény létrehozásának költségeiből mintegy 185 millió forintot fedezett a nemzetpolitikai államtitkárság.

MTI, 2019. augusztus 24.


Magyar kultúrkincs-műsor és táncház a régióünnep ötödik délutánján

A Sugalló, a Soroglya, majd Pál István Szalonna és zenekara szolgáltatta a hozzávalót a PMN táncházában, az Ecomatrix színpadán. Előtte néptáncos bemutatók és koncert volt az ötödik nap színes kínálatában.

Szatmar.ro, 2019. augusztus 24.


Erdélyben turnézik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Két műsorral turnézik Erdélyben a Magyar Nemzeti Táncegyüttes - mondta Vincze Dániel, az együttes kommunikációs menedzsere péntek reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös műsorában.

MTI, 2019. augusztus 23.


Oláh Attila kapta 2019-ben a Pro Traditione-díjat

A díjat azok érdemlik ki, akik színvonalas előadásukkal tovább ápolják a hagyományainkat, nemzetünk kulturális örökségét és méltón képviselik Felvidéket.

atempo.sk, 2019. augusztus 22.


Megnyílt Korniss Péter Változások című fotókiállítása Kolozsváron

Megnyílt Korniss Péter Változások című fotókiállítása szombaton a Kolozsvári Szépművészeti Múzeumban. A kiállításba Jerger Krisztina kurátor által beválogatott, 1967 és 2017 között készült fényképek az elkerülhetetlen változást mutatják be, és gondolkozásra késztetik nézőiket.

MTI, 2019. augusztus 18.


Szóló népdaléneklési versenyt rendeznek

Szóló népdaléneklési versenyt rendez a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége Bonyhádon, a verseny célja az archaikus bukovinai népdalkincs továbbéltetése.

Teol – Tolna megyei hírportál, 2019. augusztus 18.


Hajnali Szék
Birtalan nap a Kossuth Rádióban

Az augusztus 24-ei Bertalan nap a mezőségi Szék legjelentősebb ünnepe. Szomorú eseményhez kötődik, Birtalankor – ahogy a helyi lakosok mondják – minden évben megemlékeznek az 1717-es tatárjárásról, amely majdnem megsemmisítette az egykori szabad királyi várost.

Kossuth Rádió, 2019. augusztus 16.


Gratulálunk a díjazottaknak!

A népművészeti mozgalom szervezése területén végzett kiemelkedő teljesítmény elismeréseként Martin György-díjban részesült: Balogh Kálmán, Berán István, Bodza Klára, Felföldi László, Stoller Antal. Szabadi Mihály, Szerényi Béla és Varga Zoltán.
Magas színvonalú szakmai munkájáért Magyar Érdemkereszt kitüntetésben részesült mások mellett Farkas Fanni Rita, Horváth Attila, Jendrics Gábor, Kis Zoltán, Zagyva Natália és Török István.

MTI, 2019. augusztus 16.


A Népművészet Mesterei és a Népművészet Ifjú Mesterei 2019-ben

Népzene, néptánc, népmese szakterületen a díjazottak: Csipkés Vilmos Sándor, Dervár Ferenc, Dobcsák Béla, Tófalvi Gödri Árpád, Csasztvan Zsuzsanna, Dudás Dávid, Klitsie-Szabad Boglárka, Marosy Gerda és ifj. Zsuráfszky Zoltán.

MTI, 2019. augusztus 16.


Kezdetét vette a Csángó Fesztivál az Ybl Budai Kreatív Házban Budapesten

A csángó kultúrát bemutató kiállítás megnyitójával vette kezdetét csütörtök este Budapesten, az Ybl Budai Kreatív Házban a Csángó Fesztivál, amelyen tíz napon át a kiállítás mellett koncerttel, mesemondással és könyvbemutatóval is várják az érdeklődőket a szervezők.

Magyar Nemzet, 2019. augusztus 15.


Prímás rekord és jutalom a Debreceni Népi Együttesnek a főtéren

Félszáz prímás muzsikált egyszerre Debrecenben. A rendezvényen a Debreceni Népi Együttes törökországi sikeréről is megemlékeztek.

Debreceni Hírek, 2019. augusztus 15.


A tornatanár a tamburát is gyakran viszi az óráira

Az alapokat Bátán szerezte – néptáncból és népzenéből – Bogdán György, aki most faddi testnevelő tanár. Fellépésekre készíti elő a helyi néptáncegyüttest, és az utánpótlásról is gondoskodik. A heti öt tornaórából kettő néptáncoktatással telik az alsósoknál.

Teol – Tolna megyei hírportál, 2019. augusztus 15.


Felhívás Népi előadó-művészeti alkotások minősítésére
határideje: 2019. október 15

A Hagyományok Háza a népi előadó-művészeti alkotások minősíttetésére és népi előadó-művészeti minősítő cím elnyerésére felhívást tesz közzé.

Hagyományok Háza, 2019. augusztus 15.


Mikházán felsőfokon
A Hagyományok Háza első szabadegyeteme a Nyárád mentén

A Maros megyei Mikháza adott otthont augusztus második hétvégéjén a Hagyományok Háza első szabadegyetemének. A rendezvénysorozat pénteki megnyitásakor Kelemen László, az intézmény főigazgatója felhívta a figyelmet a hagyományok ápolására az élet mindennapjaiban, és az ebben rejlő jövőkép fontosságára: „A hagyományok megszakadtak, s a kommersz veszi át a helyüket. Legyünk tisztában szándékainkkal, legyen víziónk! Minden családban legyen természetes, hogy a helyi viseleteket vegyék fel, a lokális tánckultúrában legyenek otthon, s gyerekeiknek is adják át a hagyományokat.”

2019. augusztus 15.


Mesterem volt a nagypapám

Augusztus 25-én a bogyiszlói iskola alsó udvarán nagyszabású rendezvény várja közönségét. Ötven éves a Bogyiszlói Zenekar. A kerek évfordulót, a múltat, a jelent és ezzel együtt a jövőt, méltóképpen szeretnék megünnepelni.

Made in Szekszárd, 2019. augusztus 14.


Néptáncfesztivált rendeznek Pántlika módra Csornán

Nemzetközi néptáncfesztiválra készül augusztus 17-én, szombaton a Pántlika néptáncegyüttes.
Az együttes idén ünnepli alapításának 35. évfordulóját. A találkozót is a jubileumi év programsorozatára fűzik fel, s a csornai premontrei prépostsággal közösen szervezik.

Kisalföld, 2019. augusztus 14.


Nyolc ország, huszonegy kultúrkör mutatkozik be a 21. Szent István-napi Néptánctalálkozón

Nyolc ország 21 nemzeti és regionális kisebbséget képviselő néptáncegyüttese vesz részt az augusztus 16-25. között megszervezett 21. Szent István-napi Nemzetközi Kisebbségi Néptánctalálkozón. Görögországból, Lengyelországból, Kárpátaljáról, Felvidékről, Magyarországról, Vajdaságból, Horvátországból, Erdélyből is érkeznek vendégek a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Szarkaláb Néptáncegyüttes és a SzINT Kulturális Egyesület rendezvényére.

Maszol, 2019. augusztus 14.


Idén is megrendezik a Székelyföldi Szabadtéri Táncházat Székelyhon

Népi dallamokat hoz majd a Küküllő vize, ugyanis augusztus 23. és 25. között a Zeteváralja és Székelyvarság határában található Natur Air Parkban ismét megtartják a székelyföldi táncházasok évi találkozási pontjaként szolgáló VI. Székelyföldi Szabadtéri Táncházat.

Székelyhon.ro, 2019. augusztus 14.


VII. Kecskeméti prímásverseny
Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 1. 16:30

A Hagyományok Háza a kecskeméti Hírös Agóra Nonprofit Kft-vel közösen prímásversenyt hirdet táncházzenész hegedűsök számára. Pályázhat minden hagyományos magyar népzenét játszó hegedűs, aki 2019. szeptember 21-én már betöltötte a 18-ik, de még nem töltötte be a 35-ik életévét.

Hagyományok Háza, 2019. augusztus 14.


Csádé-tábor zenével, tánccal

Mintegy harminc általános és középiskolás fiatal vesz részt a Csádé zenekar tagjai által szervezett egyhetes népzenei táborban, melynek az Andrássy–Szapáry-kastély ad otthont.

ZAOL – a Zala megyei hírportál, 2019. augusztus 14.


Világszám a néptáncfesztivál

Demarcsek Györgyöt Mumbaiból hívta a konzul, Ugyan Attila az indonéziai fesztiváligazgatóval egyeztetett – mozgalmas napokat élnek át a 9. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál szervezői, akik hétfő délelőtt a Kossuth téren ott voltak a színpompás programsorozatot felvezető produkciónál, ahol a Nyírség Táncegyüttesből három pár szatmári táncokkal kedveskedett a város vezetőinek, a média képviselőinek és a rácsodálkozó járókelőknek.

SZON, 2019. augusztus 12.


Brazíliai magyar néptánccsoport is fellép Nyíregyházán

Nyolc ország több mint háromszáz táncosa és ötven zenésze vesz részt a csütörtökön kezdődő 9. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztiválon, Nyíregyházán.

hirado.hu, 2019. augusztus 12.


A táncosok felvették a Gubbantós nevet

Különleges a falunapok sorában az uszódi, mely egyben népművészeti fesztivál és regionális néptánctalálkozó is.

Baon, 2019. augusztus 12.


Hétfőn kezdődik Európa egyik legnagyobb folklórfesztiválja

Három helyszínen 16 ország néptáncosainak fellépésével várja az érdeklődőket a hétfőn kezdődő és augusztus 22-ig tartó XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár.

061, 2019. augusztus 12.


Mezőkeszün gyűjtött a Délibáb

A Mezőségben, Kolozsvár közelében fekvő Mezőkeszüben jártak augusztus elején ötnapos gyűjtőúton a Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület tagjai. A táncosok bekapcsolódtak a helyiek mindennapjaiba, közben pedig népdalokat, táncokat tanultak. Utazásuk eredményét hamarosan a bécsi közönségnek is bemutatják.

Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület, 2019. augusztus 10.


A szamosújvári Ördöngös zenekar: a közös muzsikálás öröme és szeretete

Az Ördöngös zenekar a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban tett nagyobb ismeretségre szert, a szamosújvári zenészek azonban a táncházak vendégeiként is elnyerték a műfaj kedvelőinek tetszését. Szabó Boglárka, a zenekar énekese a megalakulásról, a verseny hozadékáról és a Kallós Zoltán kevéssé ismert gyűjtéseit bemutató népzenei koncertről beszélt lapunknak.

Erdélyi Napló, 2019. augusztus 10.


A népzene és a néptánc kincseit hozták el Jászberénybe

Jászberényben napok óta már javában zajlik a XXIX. Csángó Fesztivál, ahol több mint félszáz kulturális, hagyományőrző esemény, csaknem ezer résztvevő, köztük moldvai és gyimesi csángók, erdélyi és magyarországi hagyományőrző csoportok, exkluzív külföldi együttesek szerepelnek a programban.

Szoljon, 2019. augusztus 10.


Újratanítaná mesélni a felnőtteket a Hagyományok Háza
– az első mikházi szabadegyetemen jártunk

A kulturális örökségekben bővelkedő nyárádmenti Mikháza ad helyet az első alkalommal megszervezett Hagyományok Háza szabadegyetemnek, amely nevetést, közösségi élményt és gyakorlati tudást tartogat a néphagyomány kedvelőinek. Minderről péntek délelőtt bizonyosodtunk meg a Csűrszínház bűvkörében rendezett előadásokon.

Magyar Szó, 2019. augusztus 9.


Táncház és koncert

Az Ajka-Padragkút senior tánccsoport szervezésében a táncház délutántól éjszakába nyúlóan tartott. Kora délután a gyermekeket várták 3-15 évesig. Mivel többségében óvodás korúak érkeztek, így népi gyermekjátékokat is tanultak.

Ajkai szó, 2019. augusztus 9.


Legyen a néptánc nemzeti sport

Moussa Ahmed Junior Prima-díjazott táncművész, néptáncos, a nemzetközi tehetségkutatókat és a világ összes kontinensét megjárt Fricska együttes alapítója az utóbbi időben koreográfusként és művészeti igazgatóként valósítja meg álmát. A hagyományt és a korszerűséget ötvöző Urban Verbunk fő célja a magyar identitás megerősítése.

Demokrata, 2019. augusztus 8.


A folklór mesterei tanítanak

A Jászság Népi Együttes szervezésében vasárnap elkezdődött a XXXVII. Nemzetközi Táncház és Zenésztábor.

Szoljon, 2019. augusztus 6.


A Debreceni Népi Együttes lendülete magával ragadta a közönséget

A magyar, s az orosz küldöttség bizonyult a legjobbnak a táncfesztiválon, jutalmuk egyenként 1500-1500 dollár volt.

Hajdú Online, 2019. augusztus 5.


Nem tanultunk zenélni, mi csak csapatjuk
Parno Graszt-interjú

Egy szabolcsi kis faluból indultak, ma már a legtöbb budapesti helyet meg tudják tölteni: kanyargós út vezetett idáig, először külföldön váltak ismertté, a hazai zenei véráramba pedig A Dal után kerültek be.

HVG, 2019. augusztus 5.


Az együttlét öröme
Beszélgetés Kelemen Lászlóval

A Hagyományok Háza Mikházán rendezi első szabadegyetemét augusztus második hétvégéjén. A kezdeményezésről és a programról Kelemen Lászlóval, az intézmény főigazgatójával készítettünk rövid interjút.

2019. augusztus 5.


Hatalmas sikert aratott a Debreceni Népi Együttes Törökországban

Huszonnyolc nemzet táncosai között szerezték meg a győztesnek járó aranydiplomát a világ egyik legrangosabb folklórfesztiválján.

Debreceni Hírek, 2019. augusztus 4.


Magyar táncegyüttes nyerte el egy lengyel népművészeti fesztivál nagydíját

A budapesti Nádasdy Táncegyüttes nyerte el a Nemzetközi Népművészeti Találkozó nevű, a dél-lengyelországi Wislában idén harmincadik alkalommal rendezett fesztivál fődíját – közölte vasárnap az MTI-vel Körmendy Adrienne krakkói magyar főkonzul.

hirado.hu, 2019. augusztus 4.


A Debreceni Népi Együttes sikere

A világ egyik legnagyobb folklórfesztiválján; a XX. International Büyükcekmece Culture And Art Festival elnevezésű versenyen a Magyarországot képviselő Debreceni Népi Együttes első helyezést ért el.

Facebook, 2019. augusztus 4.


Hétfőn rajtol a III. Nagykárolyi Folklórfesztivál

Augusztus 5-6. között zajlik a III. Nagykárolyi Folklórfesztivál, mely a CareiFest rendezvénysorozat programjaiba illeszkedik. Román, magyar és német népzenei és néptánccsoportok is színpadra lépnek a fesztivál két napja során.

Szatmar.ro, 2019. augusztus 4.


Hagyományaink őrzése kötelező

A „Genius” Jótékonysági Alapítvány július 22–26. között idén kilencedik alkalommal szervezte meg hagyományos Beregszászi Népzenei és Néptánc Táborát. Az eseménynek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola adott otthont.

Kárpátinfo, 2019. augusztus 3.


Kalotaszegi virtuóz – Kovács Márton nyerte a Prímásversenyt

Az augusztus 2-án rendezett verseny fődíját Kovács Márton nyerte, második helyezett Dezső Attila lett, a harmadik díjat Horváth Balázs kapta. A zsűri döntése alapján a Hagyományok Háza különdíjaiban részesültek: Szász Dávid, Vajas Albert, Rigó Márton, Nagy Albert és Vizeli Máté.

2019. augusztus 3.


Két új kiadványt jelentet meg augusztusban a Hagyományok Háza

Több mint 20 falu adatközlőinek táncát tartalmazza az Új pátria DVD-kiadvány, míg az erdélyi Kis-Küküllő menti magyar népzenét mutatja be a Vízmelléki népzene című kötet. Mindkét kiadvány augusztusban jelenik meg a Hagyományok Háza gondozásában.

MTI, 2019. augusztus 3.


Adatközléstől az adathordozásig

Megöregedtünk. Pontosabban őszbe csavarodott a fejünk, de megvagyunk, itt vagyunk. És a lendületünk változatlan – kezdte a beszélgetést László Csaba koreográfus, a negyedszázada működő felsősófalvi Székelyföldi Néptánctábor ötletgazdája és szakmai irányítója. Kérdezett Simó Márton.

Hargita Népe, 2019. augusztus 2.


Kiscsőszön táborozott a bécsi Délibáb

Véget ért a bécsi Délibáb Kultúregyesület V. kiscsőszi nyári tábora. Az ötnapos rendezvény rengeteg élménnyel és új kapcsolattal gazdagította a néptáncegyüttest. A Délibáb hosszú évek óta gyakorol Kiscsőszön, mely ahogy Kilyénfalvy Gábor, az együttes művészeti vezetője megjegyezte, immár a magyar néptánc Mekkájának számít.

ORF Burgenland, 2019. augusztus 2.


XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár
2019. augusztus 12–22.

Budapesttől alig 30 kilométerre autóval, busszal, HÉV-vel a Csepel szigeten, Szigetszentmiklóson és Tökölön, illetve a 6-os út mentén Pécs irányába Százhalombattán a nagyvilág, és ezeréves kultúrák, csodálatos találkozások várják Önt a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál alatt.

Summerfest, 2019. augusztus 2.


Utolsó tánc a nyáron a Benczúr Kertben – színpadon a Babra

Sajnos lassan beköszönt az ősz, azonban augusztus 7-én még utoljára a nyáron grillételekkel, hideg fröccsel és élő népzenével – a Babra zenekar koncertjével és táncházával – várják a látogatókat.

Fidelio, 2019. augusztus 1.


Népzenétől volt „visszhangos” Tihany

Nagy siker mellett mutatkoztak be a helyi népzenei csoportok a Visszhang Fesztiválon Tihanyban az elmúlt hétvégén.

Veszprém On-Line, 2019. augusztus 1.


Magyar népi ének haladó tanfolyam
Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 2.

Október 5-én indul, 30 órás akkreditált képzésünk célja a résztvevők korábban megszerzett ismereteinek mélyítése, kiegészítése, tudásának és repertoárjának bővítése.

Hagyományok Háza, 2019. augusztus 1.


Népzenével foglalkozol? A Halmos Béla Program neked szeretne segíteni. Pályázz és nyerj!
benyújtási határideje 2019. szeptember 2.

Zenészként portfóliód fejlesztésére, hazai, Kárpát-medencei és külföldi programok költségeire kérhetsz támogatást. Népzenei koncertsorozatok, nagykoncertek, megrendezésére, egyesületként, programhelyszínként és zenészként is pályázhatsz. Támogatunk népzenei táborokat és konferenciákat, népzenével foglalkozó médiumként pedig a tartalomgyártás költségeihez tudunk hozzájárulni.

Halmos Béla Program, 2019. augusztus 1.