Talpalávaló I. Sárköz-Bogyiszló

Kapcsolódó oldalak

Előadó:

Zagyva Banda

Megjelenés éve:

2012

Leírás

A zenei anyagot a fiatal és nagyszerű Zagyva Banda (Boda Gellért és Szabó András vezetésével) válogatta össze és muzsikálta fel. A legtöbb dallam énekelve, férfi és női hanggal szerepel a felvételen, hiszen az oktatás során így lehet a leghatékonyabban, a legtöbb népdalt megtanítani a ma már szöveget nehezen tanuló gyerekeknek. Liska Veronika tiszta énekhangja és Kádár Ignác férfias jókedve sugárzik a felvételekről, amely remélhetően minden gyereket dalra fakaszt majd tánc közben.

További előnye még a lemeznek, hogy a kísérő hangszerek egy-egy dallam erejéig szóló szerepben is hallhatók, amely a hangszerek ismertetésekor és felismertetésében hasznos lehet a tanítás során. A különböző tánctípusok külön trackeket kaptak, tempójuk gyorsuló, az eredetivel megegyező metrumszámok között mozog. A kalocsai mars két trackben, de egyben is lejátszható verzióban szerepel a korongokon.

A felvételeket és az utómunkát a népzenészek körében is ismert Dióssy Ákos hangmérnöknek (Citysound Stúdió) köszönhetjük.

Liska Veronika – ének
Kádár Ignác – ének
Boda Gellért – hegedű
Mucsinyi Dániel Máté – klarinét
Szabó András – brácsa
Boda Márton Mihály – nagybőgő
Tóth Sebestyén – cimbalom

Kapcsolódó oldalak

Most szól: