Folkrádió

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó

Ez esztendő Szent Mihály havának harmadik vasárnapján, Zentán hetedhét Vajdaságra szóló táncházat hirdetünk!
Szeptembert a nép Szent Mihály havának nevezi, amely őszelő, a szabadban töltött idő utolsó szakasza. Ez alkalommal minden fiatalt és időset hívunk, hogy találkozzunk, és együtt vigadjunk tánccal, zenével, játékkal.
A rendezvény forgatagában mindenki talál kedvére valót. A nap első részében főleg gyermek- és családos programok lesznek. Gólyalábasok előadása – Zsiráfok utcaszínház kompánia, Hencidától Bonchidáig vetélkedő értékes nyereményekkel, a Csurgó zenekar gyermekkoncertje, koncert a magyar népdal napjára, Furfangos csudavilág 111-féle agyafúrt játékkal, kirakodóvásár, mesterségbemutatók, viseletbemutató, folkkocsma egész nap, tánc- és népdaltanítás, népzenészek Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról, Magyarországról és természetesen vajdasági táncosok, zenészek fellépése és mulatság reggelig.

Részletes program hamarosan

„Erre aztán még jobb kedvök kerekedett, még nagyobb mulatságot csaptak, ettek-ittak, mulatoztak, Duna, Tisza, Dráva, Száva, mind ott voltak egy szegletben, egy nagy zsákba betömve, én is ott voltam, ugráltam, táncoltam, a zabsarkantyúmmal a zsákot kirúgtam, mind kidőlt a sok víz; te is ott voltál, majd a vízbe haltál, de én megkaptalak, üstöködnél fogva ki is rántottalak. Ha ki nem rántottalak volna, bizonyosan belehaltál volna.”

Ingyenes rendezvény

Időpont:
2017. szeptember 17.
10:30–04:00
Helyszín:
Cím:
24400 Zenta
Sportcsarnok
Szerbia
Szervező:
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság
Email:
tanchaz.sokadalom@vmmi.org
Telefon:
+38124816390
Kapcsolódó oldal: