Folkrádió

Tindia moldvai táncház

Egy új helyszínen, a Keleti Pu. közelében szerepel a Tindia zenekar és tart felejthetetlen táncházat. Gyertek és ropjuk együtt!!!

A Tindia zenekar 2015 májusában alakult fiatal zenészekből, akik már régóta foglalkoznak népzenével. A közös érdeklődés és barátság által is összefűződő banda főként moldvai népzenét játszik. Kéthetente visszatérő táncházat tartanak a budapesti Gólya presszóban. Magyarországon több városi, falusi rendezvényen, táborban illetve esküvőn is biztosították a talpalávalót, de Erdélyben és Felvidéken és a Vajdaságban is tartottak fergeteges moldvai mulatságokat. A tagok nagy része hivatásszerűen foglalkozik a népzenével, néhányan a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszékének hallgatói. A színes egyéniségekből álló zenekar hangulatos, dinamikus és fiatalos erővel varázsolja el a táncolni vágyókat.

A moldvai táncok mindenkit magával ragadnak, hiszen könnyen elsajátíthatóak. Ebben segítségükre van általában egy táncoktató is, hogy a szórakozás kultúrájába is betekintést nyerhessenek.

Tagok:

Apró Anna - koboz
Cseke Gyöngyvér – hegedű
Méry Rebeka – ének
Szepesi Lilla – furulya, kaval
Szentimrey Panni – furulya, kaval
Várai Áron – dob, ének

Adományos. Kalapozás várható.

Időpont:
2017. október 12.
19:30–22:00
Helyszín:
Vidróczki Csárda
Cím:
1076 Budapest
Garay utca 11.
Email:
tindiazenekar@gmail.com
Kapcsolódó oldal: