Folkrádió

XXVIII. Nemzetközi Betlehemes Találkozó

2018. december 7. péntek

17.00 Kossuth tér
a XXVIII. Nemzetközi Betlehemes Találkozó ünnepélyes megnyitója

Betlehemes csoportok bemutatói

A betlehemes közösségek a Kárpát-medence minden szegletéből, Kárpátaljáról, Délvidékről, Felvidékről, Erdélyből és a Partiumból, valamint természetesen az anyaországból érkeznek. A központi rendezvénnyel párhuzamosan több mint húsz debreceni külső helyszínen és néhány Debrecen környéki településen lépnek fel a játszók.

18.00 Kossuth tér
muzsikál a Flaska Banda


2018. december 8. szombat

9.00–20.00 a DMK Belvárosi Közösségi Háza Betlehemes csoportok bemutatói
16.00 Kossuth tér Betlehemes csoportok bemutatói
21.00 a DMK Belvárosi Közösségi Háza
Záróünnepség: Molnár Miklós, Mester László és Pénzes Géza muzsikál, Bárdosi Ildikó énekel


2018. december 9. vasárnap

9.00–12.00 Belvárosi Közösségi Ház
Szakmai konferencia

Idén újra eljönnek a betlehemes közösségek a Kárpát-medence minden szegletéből, Kárpátaljáról, Délvidékről, Felvidékről, Erdélyből és a Partiumból, valamint az anyaországból, hogy megosszák velünk a karácsonyi születés örömhírét. Olyan válogatott csoportokat is láthatunk az idén, melyek még egyáltalán nem, vagy a kezdetek idején jártak a találkozón: ők Beregújfalu, Versec, Hollád, Érd és Tiszatardos betlehemező közösségei.


A Nemzetközi Betlehemes Találkozó a Debreceni Művelődési Központ meghatározó nagyrendezvénye több, mint egy évtizede: a találkozót 2006-ban fogadta be Debrecen.
A 28 esztendős múltra visszatekintő rendezvény eddig közel 200 kárpát-medencei település betlehemezőinek bemutatkozását és közel 700 játék mozgóképes rögzítését, számtalan kiadvány és három önálló konferencia megrendezését tette lehetővé.
A rendezvény eredményei alapján 2015-ben az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Szellemi Kulturális Örökség Szakbizottsága a debreceni betlehemes találkozók hagyományátörökítési gyakorlatát felvette a szellemi kulturális örökség megőrzését szolgáló programok és tevékenységek nemzeti nyilvántartásába, azaz a Jó gyakorlatok regiszterébe.

Időpont:
2018. december 7.
Helyszín:
Cím:
Debrecen
Honlap:
www.debrecenimuvkozpont.hu
Szervező:
Debreceni Művelődési Központ
További időpontok:
  • 2018. december 8.