Folkrádió

Széki napok

Február 15. péntek

17.00 Oláh Tibor Fotóművész Székiek című kiállításának megnyitója kötetlen, rendhagyó tárlatvezetéssel, beszélgetéssel, a széki Szalmakalap Hagyományőrző Néptáncegyüttes és Pali Marci széki prímás közreműködésével.


Február 16. szombat

14.00 Széki kézművesség bemutatók és gyakorlati foglalkozások. Hímzés, bútorfestés, csizmakészítés.

15.00 Dr. Varga Sándor Tánckutató, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusának előadása, Szék városáról

16.00 Széki táncok és viselet bemutató, a Szalmakalap Hagyományőrző Néptáncegyüttessel, muzsikál Pali Marci széki prímás

17.00 Dr. Varga Sándor előadása a széki tánchagyományokról

18.00 „Aprók tánca” gyermektáncház

20.00 Táncház, örömzene hajnalig

A programok ingyenesen látogathatók, kivétel a szombat este 20 órától kezdődő táncház, melyre a belépődíj 1000 Ft/fő.

Az erdélyi Mezőség ékkövének számító Szék településről érkeznek vendégeink. Széki táncokból bemutatót tart a széki Szalmakalap Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a muzsikát szolgáltatja Pali Marci széki prímás. Megtekinthető Oláh Tibor fotóművész széki fotóiból összeállított kiállítása, valamint Dr. Varga Sándor tánckutató, a Szegedi Egyetem oktatója tart előadást Székről és a település tánckultúrájáról. Bemutatjuk, hogy milyen a széki viselet, hogyan készül a széki hímzés, a bútorfestés, sőt ki is lehet próbálni mindezt és láthatjuk milyen az eredeti széki csizma. Szombat délután aprók tánca, majd a programot egy fergeteges táncház zárja, táncot tanít: Filep Sándor és Filep Klára. A rendezvényre MINDENKIT szeretettel várunk! A program társszervezője a DMK Józsai Közösségi Háza.

Időpont:
2019. február 15.
Helyszín:
Közösségi Ház
Cím:
Debrecen-Józsa
Szentgyörgyfalvi út 9.
Kapcsolat:
Venterné Severa Ilona
További időpontok:
  • 2019. február 16.
Kapcsolódó oldal: