Folkrádió

Néptánc kezdőknek képzés

Mindig is érdekelt a néptánc, de sosem volt még alkalmad kipróbálni? Szeretnél elmenni egy táncházba, de jól jönnének az alapok? Mi fán terem a bokázó, a lengető és a cifra?

Ha szeretnél megismerkedni a magyar néptánc alapjaival, szeretettel várunk 4 órás intenzív hétvégi kurzusunkra, ahol ízelítőt nyújtunk a néptánc sokszínű világából Somogy, Sárköz, Gömör és Erdély táncaiból válogatott figurákon keresztül.

Megtanuljuk a magyar néptánc alaplépéseit, egy-egy tájegység jellemző motívumait, ismerkedünk a fent és lent hangsúlyokkal, a párviszonnyal, az egszerűbb forgástechnikákkal és egy-egy legényes motívummal is.

Minitanfolyamunkat azokra a felnőttekre gondolva hirdetjük meg, akik szeretnék kipróbálni a néptáncot, szeretnének megismerkedni az alapokkal, akár kíváncsiságból, érdeklődésből, akár azzal a céllal, hogy a tanultak birtokában biztosabb alapokkal kezdhessenek táncházi táncok tanulásába egy-egy tematikus tánctanfolyamon.

A kurzus életkortól függetlenül mindenki számára nyitott, a részvételhez táncos előképzettség nem szükséges.
Lehet érkezni párban vagy pár nélkül, az oktatás folyamatos párcserékkel zajlik.

A részvételhez ELŐZETES jelentkezést kérünk a linkelt jelentkezési lapon, itt választható fizetési mód is.

Az intenzív hétvége után szeretettel várjuk a komolyabban érdeklődőket keddenként zajló minitanfolyamainkra, ahol különböző táncanyagok (mezőségi, kalotaszegi, vajdaszentiványi stb.), valamint ritmus- és mozgáskoordinációs gyakorlatok által ismerkedünk meg az erdélyi és kis-magyarországi páros táncokkal.

További információ és érdeklődés: tanfolyam_kukac_magyarneptanc.hu; +36 20 970 3625

Időpont:
2019. május 19.
10:00–14:00
Helyszín:
Ward Mária Gimnázium
Cím:
1056 Budapest
Irányi utca 3.
Honlap:
www.facebook.com/Neptanckezdoknek
Szervező:
TITITÁ Táncműhely - Néptánc kezdőknek
Email:
tanfolyam@magyarneptanc.hu
Telefon:
+36209703625
Kapcsolat:
Magyar Zsuzsanna és Nagy József
Kapcsolódó oldal: