Ünnepeltek a pöndölyösök

Kétnapos műsorral ünnepelte fennállásának 27. évfordulóját a Pöndöly Néptáncegyüttes a Komlói Színházban.

A Podpácz Beáta, Németh Csilla és Kirch Zoltán által vezetett néptáncegyüttes egész évben keményen dolgozik, mindig valami újat és modernet álmodnak a színpadra lelkes csapatukkal. Ez meg is látszik az eredményeken, hiszen országos megmérettetéseken rendre arany, ezüst és bronz minősítésekkel térhetnek haza, illetve a döntőkig masíroznak szólótáncosaik.

 A születésnapot egy kétnapos műsorral ünnepelte a formáció, amelynek mindkét alkalma teltházas volt. Első napon a színpadra léptek a Közösségek Háza táncoslábú óvodásai, az Aprópöndöly, a Kispöndöly, a Nagypöndöly, valamint azokat a szólistákat is láthatta a közönség, akik továbbjutottak a Szarvasi Gyermekszólótánc Verseny regionális fordulójából Komlón. Második napon az EFAMI óvodás csoportja, a Pöndöly fiúkar, a Töpörtyűpöndöly, a Picipöndöly, az Ifipöndöly és a szólisták fokozták a hangulatot, amelyet Kugelmann Panna és Takács Katalin éneke tett még szebbé.

 A talpalávalót az esték folyamán a Sárarany zenekar és a Vörös Rezes Banda biztosította. A táncosokat Käsz Ildikó, Németh Csilla, Podpácz Beáta és Kirch Zoltán tanították be, a viseleteket Hegedűsné Drimba Melinda tartotta karban.

A két napról készült felvételeket hamarosan megtekinthetik a Pöndöly Néptáncegyüttes és a Komlói Újság hivatalos Youtube-csatornáján.

Czeti Ádám

text