Apró néptáncos gyermekekkel telt meg Békéscsaba főtere

Több száz néptáncos gyermekkel telt meg szerdán délután a főtér Békéscsabán. Ekkor rendezték meg az önkormányzat és a Hétpróbás Néptánciskola által életre hívott, Aki nem lép egyszerre címet viselő program évzáró zenés-táncos eseményét, az Aprók táncát. Az eseményen részt vettek a városi óvodák néptáncoktatásban résztvevő gyermekei, pedagógusai, valamint a Hétpróbás Néptánciskola növendékei és felkészítőik. Közben a Suttyomba zenekar húzta a talp alá valót, a Gyöngygallér énekegyüttes pedig dalolt. A programot játékok, kiszámolók, különféle bemutatók tarkították.

 Varga Tamás alpolgármester kiemelte: sok rendezvénynek ad otthont a Szent István tér, de a legkedvesebbek ezek közül azok, amelyeken a gyermekek is közreműködnek, így volt ez nemrég például a sportnap alkalmával is.

Hangsúlyozta: a Hétpróbás Néptánciskolával közösen indított program 2015 óta zajlik, és bár a főtéren nem találkozhattak, a koronavírus-járvány ideje alatt sem állt le a néptánc oktatása az önkormányzati óvodákban. Ennek köszönhetően most a kicsik bemutathatták, hogy mit tanultak az elmúlt időszakban. Fontosnak nevezte, hogy a hagyományok a tudás részévé válhassanak, és hogy fiatalok továbbvigyék a néptánc és a népzene szeretetét.

L. B.

text