XVIII. Tavaszi Vadvirág Fesztivál

Ada

Két év kihagyás után az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör ismét újjáélesztette a Tavaszi Vadvirág Fesztivál elnevezésű rendezvényét, amelyet immár 18. alkalommal szervez meg.

  A Tavaszi Vadvirág Fesztivál a barátság jegyében zajlik – emelte ki Varga Lívia, a Vadvirág Hagyományápoló Kör elnöke.

Varga Lívia elnök, Vadvirág Hagyományápoló Kör:

Az a célja, hogy vendégül lássuk azokat a táncegyütteseket, amelyek már minket is vendégül láttak. A debreceni Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttessel 22 éves barátság fűz össze bennünket, és nagy öröm, hogy el tudtak jönni, hiszen két évig nem tudtunk egymásról sokat, így most láthatjuk az ő táncaikat, és ők is láthatják a miénket.

Törökné Csécs Lenke, a Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes művészeti vezetője elmondta, hogy nehéz volt az elmúlt két év, amikor csak interneten tarthatták a kapcsolatot. Ezen a fesztiválon pedig olyan mély érzéseket tudnak átadni egymásnak a csoportok, amit csak akkor tapasztalhatnak meg, ha személyes kapcsolatot létesítenek.

Mérhetetlenül sokat tanultunk egymástól, közös a nyelvünk, a néptánc nyelve, illetve a népzene szeretete. Azt hiszem minden magyar ajkúnak kötelessége, hogy a néphagyományt, most már nem mondjuk, hogy őrizze, de továbbvigye. Ez nagyon fontos dolog.

A fesztivál második napján a szervezők kirándulást szerveztek vendégeiknek a környező településeken. Pünkösdi összeállítással is kedveskednek a templomban a hívőknek, emellett a szabadkai Juhász zenekar ad koncertet a Vadvirág Hagyományápoló Kör székházában.
 

text