Felhívás fiatal magyar népzenészek részére

A jelentkezés beadási határideje: 2022. június 17.

Felhívás fiatal magyar népzenészek tehetséggondozása az egyesült államokbeli East Tennesse State University népzenei tanszékén című pályázaton történő részvételre fiatal magyar népzenészek részére


A Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: PKÜ) ”Fiatal magyar népzenészek tehetséggondozása az egyesült államokbeli East Tennesse State University népzenei tanszékén” címmel” pályázatot hirdet, amelyre várja, fiatal magyar népzenészek jelentkezését, ezzel is segítve a pályakezdésüket és a magas színvonalú művészi tevékenységüket.  

Felhívás célcsoportja
A felhívás keretében olyan fiatal (18-25 év közötti) magyar népzenészek jelentkezését várjuk, akik szívesen tanulnának egy évet az egyesült államokbeli East Tennessee State University népzenei tanszékén.

Az elvárások bemutatása
Az egyesült államokbeli East Tennessee State University népzenei tanszékén az Appalache-hegység népzenéjét, valamint a műsor és a produkció közti különbséget tanítják. Ennek eredményeképpen a 21. század technikai követelményeinek megfelelően tudják színpadra állítani a saját népzenéjüket, valamint tudják azt a mai kor zeneiparában sikeresen menedzselni. A kiválasztott jelentkezők feladata az órákon történő hiányzás nélküli részvétel, a tanított módszerek feltérképezése és az amerikai népzenén keresztül történő elsajátítása, továbbá a két szemeszter alatt egy magyar népzenei album összeállítása ezen módszerek segítségével. A lemez a tanév végén Nashville-ben kerül rögzítésre. A résztvevőknek továbbá létre kell hozniuk egy You-Tube csatornát, valamint videoblogot kell készíteniük rendszeresen a tanév végéig. A résztvevők további feladata a hazaérkezés után a kint tanultak és a megszerzett tapasztalatok átadása a hazai népzenei közösség tagjainak.

.....


A jelentkezés beadási határideje: 2022. június 17.

Értesítés a jelentkezők elbírálásának eredményéről: 2022. június 30.

A kiválasztott jelentkezők kiutazásának ideje előreláthatólag: 2022. augusztus 20.......

text