Két napon keresztül népzenétől volt hangos az egri belváros

Két napon keresztül népzenétől volt hangos az egri belváros. Pénteken kezdődött és egészen szombat estig tartott a Szederinda Nemzetközi Néptáncfesztivál. Idén nyolc néptáncegyüttes  és négy népzenei együttes vett részt a forgatagban. Közel háromszázan léptek fel.

Péntek eset vette kezdetét az idén már 16. alkalommal megrendezett Szederinda Nemzetközi Néptáncfesztivál, elsőként a Dobó téren Mikófalvi Népi Együttes, majd a váraszói Gyöngyvirág citerazenekar lépett föl, őket követte a Zeys és barátai formáció görög népzenével és táncházzal.Az estet a csak erre az alkalomra összeállt a Duhaj zenekar várta az érdeklődőket táncházával.

A szombat délelőtti néptánc együttesek műsora után 18 órától vonultak végig az Eszterházy tértől a Széchenyi utcán keresztül a Dobó térig a nyolc néptáncegyüttes és a négy népzenei együttes, akik idén Lengyeltótiból, Szarvasról, Hortról, Bajáról, Szlovákiából, a Vajdaság területéről érkeztek – számolt be róla Balogh Ágnes a Szederinda Néptáncegyüttes alapítója, a fesztivál szervezője.

text