Örömtánc volt a mai

A megye amatőr néptánc csoportjai találkoztak Fehérváron

Örömtánc volt a mai - a megye amatőr néptánc csoportjai találkoztak Fehérváron (videó)
Ismét népzenétől volt hangos a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar. Tíz néptánccsoport mutatkozott be a színpadon a Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek Találkozóján.

Majoros Andor, az Alba Regia Táncegyesület művészeti vezetője köszöntötte a Sirkenjáró, sarkonjáró… című esemény jelenlévőit. – Nagy örömömre szolgál, hogy bő egy éven belül harmadszor csodálhatjuk meg Fejér megye gazdag népművészeti közösségeinek életét és munkáját – emelte ki Majoros Andor. Idén a találkozó nem a versengésről szólt, hiszen az együttesek nem kaptak minősítést a szakmai zsűritől. Sokkal inkább a valódi találkozás, az együtt töltött idő és a tánc öröme volt a délután középpontjában.
 
 
Ugyanakkor a szakmai, módszertani segítségnyújtás sem maradhatott el. Ehhez szakmai tanácsadóként Asztalos-Kiss Zsuzsanna, Husvéth Csaba és Majoros Róbert néptáncpedagógusok egyeztettek az együttesvezetőkkel azzal kapcsolatban, hogy milyen úton haladnak a csoportok.

 
A találkozóra többek között Székesfehérvárról, Csókakőről, Sárbogárdról, Válról és Szabadbattyánból érkeztek táncosok, akik a bemutatókat követően a Táncházban közös mulatsággal zárták a napot.
 
Baráth Eszter

text