Otthonra találtak a néptáncosok

136 millió forint pályázati támogatást fordított az Ifjúsági Ház és a Petőfi Szálló épületére az önkormányzat. A forrásból az Ifjúsági Ház távhővel való ellátást oldották meg, a Petőfiben pedig egy multifunkcionális közösségi teret alakítottak ki, amit a Jövőnkért Néptáncegyüttes vehetett birtokába

 A művészeti iskolán belül egy belső gazdasági átszervezés miatt megszűnt az állandó próbatermünk, ezért hálásak vagyunk az önkormányzatnak, hogy megkaptuk ezt a termet. Sok munkánk volt vele, de folyamatosan próbáljuk belakni a termet  – mondta el az átadón Bagi Ferenc, a Jövőnkért Néptáncegyüttes művészeti vezetője.

A projekt létrejöttében a Szentes Városi Szolgáltató Kft. pályázóként vett részt. Elsőként az Ifjúsági Házban valósult meg közösségi tér kialakítása és távhőbekötés, illetve a Petőfi utcában is elkészült egy közösségi tér, tudtuk meg Holman Istvántól, a Szentes Városi Szolgáltató Kft. ügyvezetőjétől.

Szabó Zoltán polgármester arra tért ki a terem átadóján, hogy nem volt kérdés, hogy a nemrég elkészült, közel 200 négyzetméteres új termet a néptáncosok kapják meg.

 A néptáncegyüttes és az alapfokú művészeti iskola is nagyon sokat adott már a városnak, mi most ezzel tudtunk segíteni nekik  – fogalmazott a polgármester.


OM

text