Újra megvalósult a Hajnalcsillag-program

Április első hétvégéjén újra felragyogott a Hajnalcsillag-program. Ezúttal két helyszínen, Komáromban és Rozsnyón több mint 100 pedagógus vett részt a képzésen.

A rendezvény több változáson is átesett a tavaly őszi, első alkalomhoz képest. A résztvevő pedagógusok által tett javaslatok mentén rajzolta újra a Táncfórum – Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete a képzés keretét.

Még komplexebb paletta állt össze tudásanyag terén: népi játék és néptánc módszertani tréninget vezetett Balatoni Kata néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató, az Így Tedd Rá programgazdája.

Korpás Éva Fonogram-díjas énekesnő, a népművészet ifjú mestere a tavaszi ünnepkörökhöz tartozó népdalok tanítása mellett segítséget nyújtott a megfelelő énektechnikák gyermekeknek történő átadásában is.

A résztvevő pedagógusok innovatív megoldásokat és eszközöket tanulhattak meg népszokások feldolgozására. A modult Csitei Gábor, a magyarországi Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület alelnöke vezette.

A Hajnalcsillag-program Fekete Irén elnök, illetve a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének támogatásával valósult meg. A sikerrel zárult hétvége után a képzés ősszel folytatódik.

text