Középiskolások 33. Népművészeti Vetélkedője

Temerin

Pénteken tartották meg a Középiskolások 33. Népművészeti Vetélkedőjét. A Középiskolások Művészeti Vetélkedőjéhez kapcsolódó programnak idén is a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület adott otthont.

  A Középiskolások Népzenei és Néptáncvetélkedőjére Vajdaság egész területéről érkeztek fiatalok, akik szólóban és csoportos produkciókban mérhették össze tudásukat.

Tallós Hédi, Csermely zenekar:

Mi minden évben nagyon jól érezzük magunkat a KNV-n, és ez kicsit összébbgyúrja a csapatunkat is. Van egy verseny, amire közösen fel tudunk készülni, és utána meg jól érezni magunkat.

Merković Anna, Temerin:

– Mit ad számodra a népzene?

– Igazából megnyugvást főleg, de boldogságomban nyugodtan hallgathatok népzenét, még boldogabb leszek. Ha szomorú vagyok, kisírom magam, és megyek tovább, de barátságot, ismeretséget, jó szórakozást és jó kikapcsolódás igazából.

Ezúttal 40 műsorszámot volt alkalma megtekinteni a zsűrinek, amit mintegy 175 vajdasági fiatal adott elő.

Kelemen Zsolt, zsűritag:

Látom a gyerekeknek a fejlődését, és azt mondhatom, hogy az utóbbi időben igen magas színvonalon művelik ezt a műfajt a tanulók, gyerekek.

A Középiskolások Népművészeti Vetélkedője ezúttal is a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület szervezésében valósult meg.

Szabó Gabriella, szervező, Középiskolások Népzenei és Néptáncvetélkedője:

Nagy öröm egyébként látni ezeket a fiatalokat föllépni, mert ez már valóban egy olyan színvonal, látszik, hogy még tanulnak, de már a saját elképzeléseiket, egyéniségüket is beleviszik. Érdekes megfigyelni, hogy hogyan alakulnak a fiatalok, mivé lesznek kicsi koruktól.

A megmérettetést Sőregi Anna koncertje követte, melyen a Széki versek című album anyagát mutatták be. A rendezvényt az eredményhirdetés zárta az Ifjúsági Otthonban.

text