Ladikos fesztiválon ropták a táncot a Mosoni-Duna partján Mecséren

Ismét a szórakozásé volt a Mosoni-Duna part Mecséren: tizenkilencedszer szervezték meg a Ladikos fesztivált, mely az ország egyik legnagyobb népzenei rendezvénye.
 
A mecséri színpadon sorra váltották egymást a Kárpát-medence különböző szegleteit ide varázsoló zenekarok és táncegyüttesek. Fotók: Kerekes István
 
Lovas felvonulás vezette be a tizenkilencedik Ladikos fesztivált pénteken: sok lovas és lovaskocsi csatlakozott a látványos menethez, mely végigvonult Mecsér utcáin. Aznap Kovács-Simon Pajta még borkóstolónak is otthont adott.

A fesztivál szervezői idén is különleges zenei és tánc produkciókkal, gasztronómiai érdekességekkel és kézműves vásárral várták az érdeklődőket a mecséri Duna parton. A 2024-es program kiemelt fellépője az idén 50. évfordulóját ünneplő Kossuth-díjas Vujicsics együttes volt, de ezen túl is tartogattak sok meglepetést.
 
 Henics Tamásnak, a Ladikos Fesztivál megálmodójának és főszervezőjének, és a megnyitón jelenlevő Nagy István agrárminiszternek, a térség országgyűlési képviselőjének Csaplár Zoltán mecséri polgármester mondott köszönetet.

– Itt a szép zöld övezetben, jó hangulatban, kényelmes körülmények között adjuk át magunkat a népzene, a néptánc, a népi énekek élvezetének – emelte ki a leköszönő faluvezető, aki arró is beszélt, hogy a települést pályázati források mellett helyi összefogással tudták fejleszteni. 

Míg a színpadon sorra váltották egymást a Kárpát-medence különböző szegleteit ide varázsoló zenekarok és táncegyüttesek, a Kovács-Simon Pajtában fotó- és festménykiállítás nyílt. 
 
Mészely Réka

text