Bemutatóval és közös tánccal zárult az eleki román néptánctábor

Pénteken ért véget az Eleki Román Hagyományőrző Táncegyüttes gyermek néptánctábora, mely ezúttal is nagy sikert aratott.

Szelezsán György Facebook-oldalán adta hírül a minap, hogy rendszeres táncház résztvevőként számára is meglepő és felemelő érzés volt látni azt, hogy milyen nagy fejlődésen mentek át ilyen rövid idő alatt is a táborban résztvevő gyermekek.

A polgármester emlékeztetett, hogy a hagyományőrzés egy nagyon fontos és értékes tevékenység, különösen a fiatalabb generációk számára. Hozzátette, hogy a tánc, a hagyományok ápolása és továbbadása értékes tevékenység, amely gazdagítja a gyermekek életét és közösségeket is.

A városvezető megjegyezte: az Eleki Román Hagyományőrző Táncegyesület és az Elek Táncegyüttes tagjai rengeteget tesznek azért, hogy megismertessék és megszerettessék táncaikat és gazdag kulturális értékeiket, hagyományaikat. Mint fogalmazott, tevékenységük nemcsak a hagyományőrzést segítik elő, hanem a közösség összetartását is erősítik.

Szelezsán György reményét fejezte ki, hogy még sok hasonló sikeres programnak lehetnek megálmodói és megvalósítói a jövőben is, majd gratulált a szervezőknek és minden résztvevőnek a sikeres táborhoz, valamint köszönetet mondott a szervezőknek, támogatóknak, segítőknek és a résztvevőknek egyaránt.
 
Vincze Attila

text